Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs prognozē, kā sods ietekmēs "Red Bull" ātrumu nākamajā F1 sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs prognozē, kā sods ietekmēs "Red Bull" ātrumu nākamajā F1 sezonā
Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā, ka "Red Bull" komanda tika atzīta par vainīgu budžeta griestu pārsniegšanā pērn, nākamgad tai būs mazāks laiks, ko veltīt darbam aerodinamiskajā tunelī. "Mercedes" boss Toto Volfs prognozē, kā tas atsauksies uz komandas sniegumu trasē.

Vēja tunelī atļautais darba laiks "Red Bull" gadījumā samazināts par desmit procentiem. Papildus tam, F1 noteikumi nosaka - jo augstāku vietu komanda izcīna Konstruktoru kausā, jo mazāk laika nākamajā gadā var strādāt vēja tunelī. Līdz ar to kopumā "Red Bull" šajā ziņā nonāks krietni neizdevīgā situācijā.

Volfs prognozē, kādus zaudējumus apļu laiku ziņā tas nesīs aizvadītās sezonas čempionvienībai.

"Mēs domājam, ka tās būs 0.1 līdz 0.2 sekundes aplī, vērtējot vidējo rādītāju sezonā kopumā," sacīja Volfs.

"Red Bull" budžeta pārkāpums bija konstatēts aptuveni divu miljonu eiro apjomā, tomēr pārtērēšanās notikusi uz ēdināšanas un darbinieku izmaksu rēķina. Tas tomēr nozīmē, ka arī mašīnas uzlabošanai bija pieejama lielāka nauda, uzskata Volfs.

"Mēs saviem darbiniekiem piedāvājam tās pašas sociālās garantijas, sākot no ēdināšanas līdz bērna kopšanas atvaļinājumam, apdrošināšanu un tā tālāk, kas krietni pārsniedz ierasto normu," skaidro Volfs. "Ja jums ir vēl divi miljoni, jūs tos varat tērēt tehnoloģiju attīstīšanai. Mums pēdējie tehniskie uzlabojumi šogad bija Silverstounā, kamēr "Red Bull Racing" vēl pēc tam bija četri."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.