Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atgriežoties F1 čempionātā, Lavsons saņems starta vietu sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Atgriežoties F1 čempionātā, Lavsons saņems starta vietu sodu
Liams Lavsons. Foto: Motorsport.com

Nākamajā posmā Ostinā F1 čempionātā atgriezīsies Liams Lavsons, taču jaunzēlandiešu pilotam būs jāsamierinās ar starta vietu sodu.

Pagājušajā nedēļā tika paziņots, ka Lavsons atlikušajos šīs sezonas posmos "Visa Cash App RB" komandā startēs Daniela Rikjardo vietā. Pagaidām jaunais talants apstiprināts tikai uz šīs sezonas sacīkstēm, par tālāku nākotni tiks izlemts vēlāk.

Prognozējams, ka par motora maiņu Lavsons ASV posmā saņems desmit starta vietu sodu, neskatoties uz to, ka līdz šim viņš šogad F1 sacensībās nav startējis.

"Pirmās sacīkstes nebūs svarīgas, jo viņam ir starta vietu sods," apstiprinājis "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko.

Atlikušajā sezonas daļā "Red Bull" vēlas pārbaudīt, cik spēcīgs viņš ir attiecībā pret otru RB pilotu Juki Cunodu, jo nākotnē grib dot iespējas saviem jaunajiem pilotiem, kā Isakam Hadžaram un Arvidam Lindblatam. Pastāv varbūtība, ka veiksmīga snieguma gadījumā nākošgad Lavsons jau varētu tikt paaugstināts uz "Red Bull" komandu.

"Mums ir daudz jauno braucēju," saka Marko. "Ir jāskatās uz nākotni, un mēs vēlamies salīdzināt. Gribam zināt, kāds ir Liams. Un pēc tam saprast, kādiem jābūt mūsu pilotu pāriem abās komandās."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv