Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress tiek sodīts, bet saglabā Singapūrā izcīnīto uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress tiek sodīts, bet saglabā Singapūrā izcīnīto uzvaru
Serhio Peress. Foto: Red Bull Content Pool

Kādu laiku pēc Singapūras "Grand Prix" finiša tiesneši izmeklēja Serhio Peresa veiktās darbības, braucot aiz drošības mašīnas, un lēma, ka sportistam jāsaņem sods. Izcīnīto uzvaru meksikāņu braucējs tomēr var paturēt.

"Red Bull" komandu pārstāvošais Peress pēdējā drošības mašīnas perioda laikā nebija ievērojis noteikto minimālo distanci, kurai jābūt vismaz desmit mašīnu garumā. Tobrīd bija bažas, ka viņam varētu tikt piešķirts piecu sekunžu sods, tādēļ bija svarīgi finišēt ar lielāku pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Pēdējos apļos Peresam izdevās veiksmīgi attālināties no "Ferrari" pilota Šarla Leklēra un sacensības noslēgt 7.5 sekundes viņam priekšā.

Tiesneši lēma, ka apstākļi trasē nebija tik bīstami, lai Peress nebūtu varējis braukt tuvāk drošības mašīnai un pieņēma lēmumu sodīt viņu ar piecām sekundēm, kā arī izteikt brīdinājumu. Līdz ar to, uzvaru viņš saglabā, bet formāli pārspējis Leklēru tikai par 2.5 sekundēm. Sods pamatots ar faktu, ka Peress ignorējis sacīkšu direktora norādījumu, samazināt attālumu līdz drošības mašīnai.

Peress notikušo izskaidro šādi: "Trasē notika nesaprašanās starp mani un drošības mašīnas vadītāju. Vietās, kur es varēju braukt tuvu, tā brauca ārkārtīgi lēni. Vietās, kur bija grūti sekot tuvumā, tā brauca ļoti ātri. Tā tas viss radās. Tomēr jāņem vērā, ka apstākļi trasē nebija ierastie. Apstākļi, sevišķi pēdējā sektorā, bija ļoti sarežģīti. Tiesneši pieņēma manu paskaidrojumu un izprata situāciju."

Meksikānim šī bija otrā uzvara sezonā un ceturtā visā karjerā. Viņš atzina, ka šīs bijušas, iespējams, viņa labākās sacīkstes.

"Pavisam noteikti, domāju, ka šis bija mans labākais sniegums, es vienkārši kontrolēju sacīkšu gaitu," teica Peress. "Lai gan riepas bija grūti uzsildīt, pēdējos apļus izdevās nobraukt ļoti ātri. Es izdarīju visu, lai uzvarētu."

Pēc izcīnītās uzvaras F1 čempionāta kopvērtējumā Peress saglabā trešo vietu, bet tagad ir tikai divus punktus aiz Leklēra, kurš daudzus apļus viņam sekoja, taču garām netika. Makss Verstapens teorētiski varēja kļūt par čempionu, bet aizvadīja neveiksmīgas sacensības un finišēja tikai sestais. Peress savam komandas biedram tagad zaudē 106 punktus, bet līdz sezonas beigām vēl pieci posmi.

F1 kopvērtējums:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...

     [+] [-]

, 2022-10-03 10:03, pirms 2 gadiem
F1 kopvērtējumā tikai10 braucēji, vai tad tik maz braucēju?

     [+] [-]

, 2022-10-03 10:08, pirms 2 gadiem
janx13 rakstīja: F1 kopvērtējumā tikai10 braucēji, vai tad tik maz braucēju?
tabulā ir TOP10 braucēji. Pilnus rezultātus var apskatīt te:

https://www.formula1.com/en/results...