Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Jau pirms debijas F1 ap Verstapenu valdīja īpaša ažiotāža"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Jau pirms debijas F1 ap Verstapenu valdīja īpaša ažiotāža"
Karloss Sainss un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Karloss Sainss debiju F1 čempionātā piedzīvoja reizē ar Maksu Verstapenu 2015. gadā "Toro Rosso" komandā. Tagadējais "Ferrari" pilots stāsta, ka jau tolaik ap Verstapenu valdījusi īpaša, iepriekš vēl neredzēta ažiotāža.

Abi sportisti F1 čempionātā nonāca caur "Red Bull" junioru programmu. Debijas brīdī Verstapens bija tikai 17 gadus vecs, kļūstot par visu laiku jaunāko F1 pilotu. Pirmajā sezonā Verstapens regulārāk guva punktus un izcīnīja augstākas vietas, bet 2016. gadā tika paaugstināts uz "Red Bull", kur startē aizvien. Tikmēr Sainss komandu pameta 2017. gada beigu daļā, kļūstot par "Renault" pilotu. Vēlāk viņš vairākas sezonas aizvadīja "McLaren" sastāvā.

"Ja ir kaut kas tāds, kā Maksam nekad nav trūcis, tā ir ap viņu valdošā ažiotāža," stāsta Sainss. "Ažiotāža ap viņu bija jau labu laiku pirms debijas "Formulā 1". Jau 2014. gadā, kad viņš startēja F3 čempionātā, viņam tika daudz sekots. F1 debijas sezonā viņš ieradās un sacēla vētru, tāpēc mani tas viss nepārsteidz. Jau kopš viņa debijas 2015. gadā šo ažiotāžu vienmēr esmu novērojis. Un es to saprotu, jo viņš ir īpašs talants, kurš rāda ļoti, ļoti labu sniegumu jau kopš paša sākuma."

Līdzīgu viedokli paudis cits Verstapena bijušais komandas biedrs Pjērs Gaslī, ar kuru kopā divkārtējais F1 čempions iepriekšējās nedēļas beigās kāpa uz goda pjedestāla Zandvortas trasē.

"Jau tad, kad viņš vēl bija pavisam jauns un startēja kartingā, bija redzams, ka ažiotāža ap viņu ir savādāka nekā ap citiem braucējiem," sacīja Gaslī, kurš 2019. gadā sezonas pirmo pusi kopā ar Verstapenu startēja "Red Bull" komandā. "Skaidrs, ka, nākot lielākiem panākumiem, palielinājās arī viņam veltītā uzmanība. Ažiotāža bija gan ap viņa vārdu, gan sniegumu, gan attiecībām ar tēvu Josu. Bet tas nav pārsteigums, ka viņš šodien ir tur, kur ir un ieguvis tādu atzinību, sevišķi Nīderlandē. No malas skatoties, viņš ir kā savas valsts simbols, un tas izskaidro, kāpēc 99.9% tribīņu Zandvortas trasē parasti ir oranžā krāsā."

Šodien "Ferrari" teritorijā Moncā gaidāmajā sacīkstē no pirmās pozīcijas startēs Sainss, bet Verstapens stāsies viņam blakus pirmajā starta rindā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs