Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzveic Leklēru un izcīna pole position māju posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzveic Leklēru un izcīna pole position māju posmā
Makss Verstapens. Foto: Red Bull Racing

Ar Maksa Verstapena uzvaru noslēgušies Nīderlandes F1 posma kvalifikācijas braucieni. "Red Bull" pilots kvalifikācijas pašā izskaņā ar nieka 0.021 sekundes pārsvaru uzveica Šarlu Leklēru no "Ferrari" vienības.

Q1

Jau pirmajā kvalifikācijas kārtā cīņu pabeidza Valteri Botass, Kevins Magnusens, Daniels Rikjardo, Sebastians Fetels un Nikolā Latifi. Gan Magnusens, gan Fetels savos izšķirošajos apļos kļūdījās. Četrkārtējais F1 čempions Fetels izbrauca pēdējā līkuma grants joslā.

Ātrākais tikmēr pirmajā kārtā izrādījās Verstapens (1:11.317), kuru piektdien piemeklēja dažādas problēmas, bet šodien ātrumu izdevies uzlabot.

Q2

Kāds no līdzjutējiem trasē bija izmetis dūmu sveci, līdz ar to otrā kvalifikācija jau pašā sākumā tika apturēta. Trasē arī bija redzami putni, kas pastaigājās pa trases braucamo daļu, bet viens no F1 darbiniekiem mēģināja tos izdzenāt.

Otrajā kārtā kvalifikācija beidzās Pjēram Gaslī, Estebanam Okonam, Fernando Alonso, Gvanju Žou un Aleksam Albonam.

Pašā Q2 izskaņā uz pirmo vietu pacēlās Karloss Sainss (1:10.814).

Q3

Labs Q3 sākums padevās Leklēram, kurš ar laiku 1:10.456 pacēlās uz pirmo pozīciju, tobrīd pārspējot Verstapenu par 0.059 sekundēm. Mazāk par 0.2 sekundēm zaudēja Lūiss Hamiltons, bet zem 0.3 sekundēm atpalika Karloss Sainss.

Ar otro mēģinājumu Leklērs bija nedaudz ātrāks kā iepriekš, bet Verstapenam izdevās vēl labāks apļa laiks, un ar rezultātu 1:10.342 holandietim izdevās izcīnīt pole position. Leklērs viņam zaudēja tikai 0.021 sekundi. Arī Sainss bija ļoti ātrs, sasniedzot trešo rezultātu un zaudējot Verstapenam 0.092 sekundes.

Ceturto vietu guva Hamiltons, bet Serhio Peress, uzstādījis piekto rezultātu, pēdējā līkumā izslīdēja, izraisot dzelteno karogu periodu. Ar sesto rezultātu kvalifikāciju pabeidza Rasels, bet tālāk sekoja Lando Noriss, Miks Šūmahers, Juki Cunoda un Lenss Strols.

Pirms Nīderlandes "Grand Prix" izcīņas sacensībām čempionāta kopvērtējumā Verstapens iekrājis jau 93 punktu pārsvaru pār komandas biedru Peresu, kamēr Leklērs šobrīd ir jau 98 punktus aizmugurē.

Sacīkšu starts Zandvortas trasē tiks dots svētdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-03 17:27, pirms 2 gadiem
Žēl ka vidējā sektora sacakarejas nedaudz, būtu nocēlis tam izlēcejam pole.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2022-09-03 18:27, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka būs škandāls, jo Peress speciāli avarēja dēļ tā, ka abi Mercedes gāja ātrāk par Ferrari un RedBull, jo visi četri kļūdījās 9. un 10.līkumā, kuru dēļ vidējais sektors Ferrari bija katastrofa, RedBull švaks, kamēr Mercedes perfekts.
Vismaz 7 mini sektoru laiku summa bija mazāka nekā pārējiem. Rasels ar visu atmešanos zaudēja tikai 0,9sekundes.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-03 19:22, pirms 2 gadiem
Pirms tukšas dir*anas varbūt vajag paskatīties sektoru laikus, kā "Mercedes gāja ātrāk par Ferrari un RedBull".

  +1 [+] [-]

, 2022-09-03 20:09, pirms 2 gadiem
Lieliska kvalifikācija Mikam, šobrīd ļoooti noderētu iebraukšana punktos. Bet vai Haas izvilks.

     [+] [-]

, 2022-09-04 14:08, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Izskatās, ka būs škandāls, jo Peress speciāli avarēja dēļ tā, ka abi Mercedes gāja ātrāk par Ferrari un RedBull, jo visi četri kļūdījās 9. un 10.līkumā, kuru dēļ vidējais sektors Ferrari bija katastrofa, RedBull švaks, kamēr Mercedes perfekts.
Vismaz 7 mini sektoru laiku summa bija mazāka nekā pārējiem. Rasels ar visu atmešanos zaudēja tikai 0,9sekundes.
Nevēlos būt nekorents, bet inteliģence un Tavs vārds vienā teikumā nu nekādi neiederas!
Ir zināma korelācija, starp cilvēka inteliģenci un ticēšanu konspirāciju teorijām.

Ps. Kādēļ Čeko speciāli avarēja Monako, kad Max veica lidojošo?