Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Piastri saņem atļauju nākamgad startēt "McLaren" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Piastri saņem atļauju nākamgad startēt "McLaren" komandā
Oskars Piastri. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" līgumu atzīšanas padome Oskara Piastri kontraktu ar "McLaren" novērtējusi kā likumīgu, līdz ar to jaunais franču autosporta talants nākamgad varēs pārstāvēt šo komandu pasaules čempionāta posmos.

Lai gan valdīja uzskats, ka Piastri ir līgumsaistības ar "Alpine" vienību, kas bija plānojusi iekļaut viņu savas komandas sastāvā, negaidīti tika paziņots, ka 21 gadu vecais sportists vienojies ar "McLaren". Līgumu atzīšanas padomei piederēja galavārds, lai kļūtu skaidrs, ar kuru no pusēm Piastri ir likumiskas saistības. Tā atzinusi, ka vienīgais spēkā esošais līgums uz 2023. gadu pilotam noslēgts ar "McLaren".

"Esmu ārkārtīgi pacilāts, ka varēšu piedzīvot savu F1 debiju tik prestižā komandā kā "McLaren"," sacīja Piastri. "Esmu ļoti pateicīgs par iespēju, kas man tika piedāvāta. Šai komandai ir ilgas tradīcijas, dot iespēju jaunajiem talantiem. Nevaru vien sagaidīt, kad kopā ar Lando varēšu strādāt pie tā, lai aizvestu šo komandu līdz cīņai par pirmajām vietām. Šobrīd koncentrējos uz sevis sagatavošanu F1 debijai 2023. gadā."

Piastri ir viens no pēdējo gadu lielākajiem jaunajiem talantiem, ja vērtē izcīnītos titulus un sasniegumus kopumā. Šogad viņš pilda F1 rezervista pienākumus, savukārt pērn kļuva par "Formula 2" čempionu. 2020. gadā Piastri uzvarēja "Formulā 3", bet 2019. gadā guva titulu "Formula Renault Eurocup" seriālā.

Nākamgad Piastri debitēs F1 čempionātā, kļūstot par komandas biedru Lando Norisam. Zināms, ka līgumu ar "McLaren" viņš parakstījis uz vairākām sezonām.

Savukārt gadu pirms līguma termiņa beigām komandu pēc šīs sezonas pametīs Daniels Rikjardo. Vēl nav zināms, kurā komandā pieredzējušais braucējs turpinās F1 pilota karjeru (ja turpinās), bet kā iespējamie varianti tiek minēti "Alpine" un "Haas".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-09-03 11:48, pirms 2 gadiem
Alpine paši nopūdelēja savu supertalantu. Atrada džeku, kurš F4, F3 un F2 čempionātos uzvarējis kā debitants, bet tad, ka džeku jāieved F1, šie izdomā viņu pamarinēt rezervē.
Jā, Alpine saka, ka uz 2023. gadu viņi būtu nolīguši Piastri, bet šis lēmums nāca tikai pēc tam, kad Alonso notinās uz Aston Martin. Skaidrs, ka Alpine prioritāte 2023. gadam bija Alonso.
Labākajā gadījumā Alpine būtu spējuši sarunāt vietu lēnākajā no mašīnām - Williams, kas Piastri kalibra talantam nav gaidīšanas vērts pasākums.
Zinu, ka F1 fani ļoti kritizē Piastri par aizlaišanos no komandas, kas viņam palīdzējusi iziet zemāko sēriju ceļu, bet pieņemu, ka vairums no mums arī būtu uzmetuši lūpu uz Alpine.

     [+] [-]

, 2022-09-03 14:44, pirms 2 gadiem
Tas ir smieklīgi. Noslēgt līgumu ar jauno perspektīvo sportistu uz VIENU sezonu?! Kā redzam vismaz pirmā sezona ir ieskriešanās sezona un pēc tās, ja sevi pierādīs, sportistu vēlēsies visi vai izmetīs laukā.
Līdzīgi, nav saprotams Haas un Mika šķiršanās iemesls. Miks sezonas otrā pusē pārspēj savu komandas biedru (Kevins arī komandas bosam sezonas sākumā teica, lai dod Mikam laiku, viss būs OK), bet kad sportists sevi pierāda, notiek kas neizprotams. Iespējams Mikam ir labāks piedāvājums no kādas komandas, to pagaidām nezinām.
Un Džovinaci atgriešanās? Nopietni? Viņu Kimi sasita lupatās, labāk paņēmt kādu jauno perspektīvo...

Ps. Manas pārdomas.