Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam Moncā varētu likt startēt no pēdējās vietas

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapenam Moncā varētu likt startēt no pēdējās vietas
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

F1 pasaules čempionāta kopvērtējuma trešajā vietā esošais pilots Makss Verstapens nākamajā posmā Itālijā, ļoti iespējams, būs spiests startēt no beigām, jo plānots, ka viņa mašīna tiks apgādāta ar jaunu, uzlabotu "Honda" motoru.

"Spec 4" dzinēju "Honda" piegādāja jau uz Spā-Frankošamps trasi, kur to piektdien treniņbraucienos izmantoja "Red Bull" jaunais pilots Alekss Albons, kamēr Daņils Kvjats no "Toro Rosso" ar to brauca arī kvalifikācijā un sacīkstēs. Albonam un Kvjatam bija jāsaņem starta vietu sodi un paredzams, ka nākamais "rindā" ir Verstapens.

"Red Bull" komanda vēl nav oficiāli paziņojusi, vai Moncas trasē lietos "Spec 4" motoru, bet tās vadītājs Kristians Horners apstiprina, ka Verstapens visticamāk saņems sodu.

"Visticamāk tā būs," viņš saka. "Lēmumu pieņemsim līdz nedēļas beigām. Vēl diskutēsim ar "Honda" un skatīsimies, kāds ir viņu viedoklis. Mūs iepriecināja tas, ko redzējām piektdien, un mēs ieguvām daudz datu par jauno dzinēju no Kvjata mašīnas - progress ir pavisam noteikti panākts un uzlabojumi darbojas, kā cerēts."

Tikmēr Verstapenu, kurš Beļģijā piedzīvoja pirmo izstāšanos šajā sezonā, starta vietu sods nesatrauc.

"Domāju, ka tur varēs apdzīt," saka holandietis. "Nekas vēl nav apstiprināts, bet pat tad, ja man jāstartē pēdējam, tā nebūs liela problēma. Zinām, ka "Ferrari" komanda šajā trasē būs ļoti spēcīga. Startējot no beigām, iespējams nevarēšu noķert pirmos četrus pilotus, bet pārējos gan."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...