Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc astoņu pilotu sodīšanas mainās Austrijas GP rezultāti

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc astoņu pilotu sodīšanas mainās Austrijas GP rezultāti
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pēc svētdien notikušā F1 čempionāta posma Austrijā turpināja izmeklēt pilotu veiktos trases robežu pārkāpumus, kā rezultātā piemērojusi vēl 12 sodus astoņiem pilotiem. Lai gan pirmā trijnieka rezultātus tas nemaina, savas pozīcijas zaudējuši Karloss Saincs un Luiss Hamiltons.

Uzvaru Austrijas GP izcīnīja Makss Verstapens, aiz kura finišēja Šarls Leklērs un Serhio Peress. Drīz vien rezultāti ieguva atzīmi "neoficiālie", bet jau neilgi pirms pusnakts pēc Latvijas laika FIA nāca klajā ar paziņojumu par 12 sodu piemērošanu, kas attiecas uz astoņiem pilotiem.

Drīz pēc finiša protestu pret rezultātiem iesniedza "Aston Martin" komanda, uzskatot, ka izdarīti daudzi pārkāpumi, kas netika ņemti vērā. FIA atzina, ka fiziski nav iespējams izskatīt visas 1200 sūdzības, ko par trases balto līniju pārkāpšanu nācās uzklausīt sacīkstes laikā. Tikmēr sacīkšu kontrole prezentēja tiesnešiem sarakstu ar dzēstajiem vairāk nekā simts apļu laikiem, ko iepriekš tie nebija ņēmuši vērā. Tos izskatot arī tika pieņemts lēmums, ka par 12 pārkāpumiem jāpiemēro sods.

Jau sacensībās ne viens vien pilots saņēma gan brīdinājumus, gan piecu sekunžu sodus, ieskaitot Saincu un Hamiltonu. Pārskatot visus dzēstos apļu laikus, piemēroti četri piecu sekunžu sodi un astoņi desmit sekunžu sodi.

"Ferrari" pilots Saincs rezultātā zaudējis divas pozīcijas, no ceturtās vietas atkrītot uz sesto. Ceturtā vieta piešķirta Lando Norisam, bet piektā - Fernando Alonso. Tikmēr "Mercedes" pilots Hamiltons no iegūtās septītās vietas atbīdīts uz astoto. Estebans Okons saņēma pat četrus sodus, taču jebkurā gadījumā viņš finišēja ārpus punktiem. Sodīti arī Pjērs Gazlī, Alekss Albons, Logans Sardžents, Niks de Vrīss un Juki Cunoda.

Oficiālie Austrijas GP rezultāti:

Piešķirtie sodi:

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +1 [+] [-]

, 2023-07-03 09:48, pirms gada
Citēju: ""Ferrari" pilots Saincs rezultātā zaudējis divas pozīcijas, no ceturtās vietas atkrītot uz sesto. Ceturtā vieta piešķirta Lando Norisam, bet piektā - Fernando Alonso. Tikmēr "Mercedes" pilots Hamiltons no iegūtās piektās vietas atbīdīts uz astoto. Estebans Okons saņēma pat četrus sodus, taču jebkurā gadījumā viņš finišēja ārpus punktiem. Sodīti arī Pjērs Gazlī, Alekss Albons, Logans Sardžents, Niks de Vrīss un Juki Cunoda."
.
.
Kā Hamiltons var nokļūt 5.vietā, ja finišēja 7.vietā gonkā?
Bet par sodiem - sacensību tiesnešu nespēja izsekot visiem pārkāpumiem ir nožēlojama, jo sacensību laikā, kad apdzīšana ir ļoti ļoti apgrūtināta pat tādā trasē kā Austrija ar 3 garām taisnēm, katrs soda piemērošana vai nepiemērošana tiešā veidā ietekmē sacensību gala iznākumu. Šogad un vēl nākošajā gadā tiesnešiem ir jāuzskata, ka katrā trasē ir Monaco apdzīšanas iespējas, līdz ar to, nespēja izsekot būtiski ietekmē sacensību iznākumu, pie tam, soda piešķiršana var arī nedot nekādu efektu. Nepiemērojot sodu Sainss brauca relatīvi brīvā trasē, bija iespēja bloķēt Peresu, tādā veidā Leklerka vieta netika apdraudēta. Būtu piešķirts sods uzreiz, būtu boksos ilgāk sēdējis, būtu daudz zemākā pozīcijā. Arī par pārējiem ir līdzīgi. Vislabāk situāciju parādīja Hamiltona sods, kur Noriss nespēja tikt garām bet pēc soda apdzina un spēja attālināties un ilgu laiku aiz Sainsa brauca.

     [+] [-]

, 2023-07-03 10:30, pirms gada
Trasē jau vairāk maz kas izšķirās. Lielākās sacensības notiek FIA kabinetos.

     [+] [-]

, 2023-07-03 13:37, pirms gada
Izskatās pēc farsa.

     [+] [-]

, 2023-07-03 13:52, pirms gada
Pēc visām Okona nejaucībām pret Alonso ir kuriozi, ka Okons dabūja pusapļa ilgu sodu pēc Astonu protesta.