Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Katrā līkumā bija sajūta, ka tūlīt avarēšu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Katrā līkumā bija sajūta, ka tūlīt avarēšu"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Lai gan Austrijas GP bija skaidri saskatāms "McLaren" komandas progress pēc mašīnas uzlabošanas, Lando Noriss atzīst, ka to vadīt bijis ļoti grūti un katrā līkumā bijusi sajūta, ka tūlīt tiks piedzīvota avārija.

"Red Bull Ring" trasē Noriss parādīja pārliecinošāko veikumu šajā sezonā, finišējot piektajā vietā. Pēc tam, kad vairāki piloti tika sodīti par trases limitu pārkāpšanu, Karloss Saincs atkrita uz leju, bet Norisam tika piešķirta ceturtā vieta. Tas ir viņa augstākais rezultāts šosezon.

Noriss kā pirmais komandā nedēļas nogalē saņēma būtiski uzlabotu "McLaren" mašīnu. Ar to viņš spēja parādīt, ka var pārspēt "Mercedes" un "Aston Martin" braucējus.

"Pirms sacīkstes biju mazliet sanervozējies, jo domāju, ka ātrums mūs pievils, bet patiesībā tas bija labāks nekā cerējām, labs pārsteigums," stāsta Noriss. "Tomēr tas aizvien nav lielisks. Fernando Alonso bija acīmredzami ātrāks katrā aplī, bet es gandrīz avarēju katrā līkumā. Tomēr piektā vieta parāda, ka esam spēruši platu soli uz priekšu un par to esmu ļoti priecīgs."

Norisa mašīnai bija uzlabota grīda, sānu pontoni un dzinēja pārsegs, kas deva lielāku piespiedējspēku. Tomēr tie nepalīdzēja atrisināt vadāmības problēmas, ar ko šogad jācīnās gan Norisam, gan viņa komandas biedram Oskaram Piastri.

"Mašīna brauc ātrāk katrā līkumā, bet veids, kā tā jāpilotē, kļuvusi par nākamo problēmu, kas jārisina," skaidro Noriss. "Lietas, par ko sūdzamies visu gadu, joprojām ir tās pašas, tikai augstākā līmenī. Jūtu, ka es varētu braukt ļoti pārliecinoši, ja mēs tās atrisinātu. Tagad jūtu, ka šīs problēmas mūs pieviļ. Nav runa tikai par piespiedējspēku, bet arī vadāmību un to, kā ir jātiek galā ar vadāmību. Tās ir vairākas tehniskas lietas, kas jārisina un jāsaprot. Kad to izdarīsim, esmu drošs, ka spēsim cīnīties ar ātrākajām mašīnām, kas pašlaik ir mums priekšā."

Šobrīd komanda gatavo jaunus uzlabojumus, kas "McLaren" sniegumu tuvāko posmu laikā varētu uzlabot vēl vairāk. Pašlaik Noriss F1 kopvērtējumā ieņem desmito vietu, kamēr Piastri debijas sezonā pēc deviņiem posmiem ir četrpadsmitais. Konstruktoru kausā komanda atrodas sestajā vietā, ar reālām iespējām noķert "Alpine", bet ne pirmā četrinieka vienības.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs