Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels varētu noslēgt F1 karjeru pēc šīs sezonas beigām

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels varētu noslēgt F1 karjeru pēc šīs sezonas beigām
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels atzīst, ka šīs sezonas beigās varētu likt punktu savai karjerai, lai gan par to lēmums vēl nav pieņemts. Tāpat viņš noliedzis, ka būtu veicis pārrunas par atgriešanos "Red Bull" komandā.

Fetels otro sezonu pārstāv "Aston Martin" vienību, kas tā arī nav spējusi panākt solīto progresu. Līdz ar to pieredzējušajam vācu pilotam ir neiespējami sacensties par augstām vietām. Iepriekšējā posmā Imolā viņš finišēja astotais, izcīnot pirmos punktus sezonā.

"Tās mums bija neticamas sacīkstes," viņš teica. "Mēs izmantojām laikapstākļus un centāmies tādā veidā iegūt pēc iespējas vairāk. Mums tas labi izdevās, jo sakāvām ātrākas mašīnas, kas palika aiz mums."

Tomēr citkārt Fetelam visbiežāk nav iespēju sacensties pat pirmajā desmitniekā un aizkulisēs jau tiek runāts, ka pieredzējušais braucējs stimulu ir zaudējis un karjeru noslēgs pēc šīs sezonas vai pat ātrāk. Pašlaik viņam ir līgums līdz gada beigām, un Fetels atzīst, ka vēl nezina, vai to pagarinās.

"Vēl jau esmu šeit, un man ir līgums līdz gada beigām," viņš saka. "Vēl lēmumu neesmu pieņēmis. Tas atkarīgs no tā, cik ātra būs mašīna, kā komanda attīstīsies un, kā veiksies sacīkstēs. Bet es arī nemelošu un atzīšu, ka domas par nākotni pēdējā laikā ir problēma. Cenšos ar to tikt galā. Pirms diviem gadiem teicu, ka startēšu vēl divus gadus. Bet pagaidām es nedomāju par savu dzīvi pēc tā."

Paklīdušas baumas, ka Fetels ir runājis ar "Red Bull" komandu par iespējamo atgriešanos tās sastāvā. Tieši kopā ar "Red Bull" viņš savulaik guva savus četrus titulu, taču noliedz, ka varētu atkal to pārstāvēt.

"Kādu laiku neesmu kontaktējies ar Kristianu Horneru, tāpēc tā nav taisnība," baumas komentē Fetels. "Nezinu. Laiks rādīs. Tagad visa mana uzmanība ir uz pašreizējo situāciju un kalnu, kurā mums jāmēģina uzkāpt. To nevar izdarīt dienas un pat mēneša laikā, bet mums jāizvēlas taka, pa kuru kāpsim, jo tā diktēs notikumus nākamajos trīs, četros gados. Pienāks diena, kurā mūsu kopīgais ceļojums beigsies un man sāksies jauns."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com