Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievijas F1 posmā reģistrēta tikai viena apdzīšana

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievijas F1 posmā reģistrēta tikai viena apdzīšana
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Lai gan aizvadītajā F1 posmā Krievijā, Soču trasē Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) oficiāli reģistrējusi tikai vienu apdzīšanas manevru, nekādi turpmāki pasākumi situācijas uzlabošanai netiek plānoti.

Vienīgā apdzīšana Krievijas Grand Prix laikā (netiek skaitītas pozīciju maiņas sacensību startā) bija pēc drošības mašīnas iebraukšanas boksos, kad "Sauber" pilots Paskāls Verleins tika garām komandas biedram Markusam Ēriksonam.

Salīdzinājumam, pagājušajā gadā Krievijas posmā FIA reģistrēja 29 veiksmīgus apdzīšanas manevrus.

"Jā, var sacīt, ka apdzīt ir grūti," neslēpj F1 čempionāta līderis Sebastians Fetels. "Kad brauc aiz citas mašīnas, zūd saķere, mašīna sāk slīdēt, un tu atkal atkrīti gabaliņu tālāk."

Lai gan bija sākušās diskusijas, vai nevajadzētu F1 trasēs palielināt DRS zonas, kur iespējams veikt apdzīšanas, izmantojot "nolaistu" antispārnu, FIA informējusi komandas, ka šīs sezonas laikā nekādas pārmaiņas nenotiks.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka posmos Austrālijā, Ķīnā un Bahreinā bija vērojams daudz vairāk apdzīšanas manevru, kas liek secināt, ka ļoti daudz atkarīgs no trases konfigurācijas.

Izmantotie resursi:
Car News, Car Reviews, Racing and Auto Show...

     [+] [-]

, 2017-05-03 14:47, pirms 7 gadiem
Kīnā un Bahreinā apdzīšana notika uz riepu rēķina vietās, kur nav DRS.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-03 14:48, pirms 7 gadiem
potenciāļi grūti apdzīt būs vēl Spānija, Monako , Liebritānijā, Ungārijā , Singapūrā ,Japānā , Meksikā

     [+] [-]

, 2017-05-03 15:45, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: potenciāļi grūti apdzīt būs vēl Spānija, Monako , Liebritānijā, Ungārijā , Singapūrā ,Japānā , Meksikā
Visas atlikushaas chempionata trases

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 15:52, pirms 7 gadiem
Tomēr viena apdzīšana. Tad jau gonka nebija nemaz tik nesktāma, kā dažiem te likās

     [+] [-]

, 2017-05-03 16:52, pirms 7 gadiem
shumo rakstīja: Visas atlikushaas chempionata trases
tad nu gan nebus , es tikai objektivi vērtēju iespējas apdzit un cik daudz agrāk minētajas trases ir notikušas apdzišanas

     [+] [-]

, 2017-05-03 17:42, pirms 7 gadiem
Autor: Austrālijā ,Ķīnā un Bahreinā bija vairāk apdzīšanu kā Sočos,bet kopumā salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem,apdzīšanu skaits ir ievērojami samazinājies!Viss dēļ jaunajiem aerodinamikas noteikumiem, diemžēl.

     [+] [-]

, 2017-05-03 18:44, pirms 7 gadiem
Nevar jau tīri vērtēt pēc tā skaita. Man, piemēram, neko neizsaka, ka pilots ar svaigām riepām un atvērtu DRS mierīgi palido garām pilotam ar vecām riepām un aizvērtu DRS. Reāli cīņas jau ir vajadzīgas - var arī beigu beigās netikt garām, pēc cīņas vairāku līkumu garumā - tā vienalga ir bauda vērot šādu cīņu. Protams, Sočos nebija nekas.

     [+] [-]

, 2017-05-03 18:49, pirms 7 gadiem
Kopumā es teiktu, ka bosi par to lieki satraucās. Visos laikos F1 ir bijušas aizraujošākas un garlaicīgākas sacensības un tā tas arī būs. Tiem, kuri vienmēr te saka, ka agrāk vot tik bij aršana, tiem vai nu nostaļģia pēc jaunības, vai arī saskatīušies veco laiku samontētos hailaitu video youtubē un spriež. Paņemiet nosēžiet no zvana līdz zvanam pie random izvēlētām 80-to gadu, vai 90-to gadu, vai 00-gadu sacensībām un redzēsiet, ka arī tajos "vecajos" laikos nemaz tik nenormāli aizraujoši nebij.

     [+] [-]

, 2017-05-03 20:44, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Nevar jau tīri vērtēt pēc tā skaita. Man, piemēram, neko neizsaka, ka pilots ar svaigām riepām un atvērtu DRS mierīgi palido garām pilotam ar vecām riepām un aizvērtu DRS. Reāli cīņas jau ir vajadzīgas - var arī beigu beigās netikt garām, pēc cīņas vairāku līkumu garumā - tā vienalga ir bauda vērot šādu cīņu. Protams, Sočos nebija nekas.
apdzīšanas nav svarīgākas , bet tieši tās cīņas ko tu jau mineji , tās pašlaik f1 trūkst

     [+] [-]

, 2017-05-03 21:05, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Kopumā es teiktu, ka bosi par to lieki satraucās. Visos laikos F1 ir bijušas aizraujošākas un garlaicīgākas sacensības un tā tas arī būs. Tiem, kuri vienmēr te saka, ka agrāk vot tik bij aršana, tiem vai nu nostaļģia pēc jaunības, vai arī saskatīušies veco laiku samontētos hailaitu video youtubē un spriež. Paņemiet nosēžiet no zvana līdz zvanam pie random izvēlētām 80-to gadu, vai 90-to gadu, vai 00-gadu sacensībām un redzēsiet, ka arī tajos "vecajos" laikos nemaz tik nenormāli aizraujoši nebij.
daļā tev ir taisnība, bet šobrīd situāciju ir diezgan viegli atrisināt - 80.gados nebija nekādu ierobežojumu turbīnu spiedienam un degvielas patēriņam uz vienu apli (par ko RedBull iepriekš dabūja sodu). Kruķī spiedienu kā gribi, tev ir 100kg degviela (80.gados bija 195kg), un mauc. Un tad arī parādīsies opcijas, kas deva pat 5 sekundes aplī pārsvaru, jo kamēr viens ir spiests taupīt bendžu, tikmēr otrs, kas to bija sataupījis, var maukt uz pilnu klapi, un 1,5 vai 4bar spiedienam ir milzīga atšķirība jaudā, un pat ar lisām riepām no līkuma uzrāviens būs lielāks nekā ar jaunām bet kapiķpisēju režīmā. Un tas garantētu skatāmu gonku gan sākumā, pēc tam visi var iet uzcept šasliku, un uz beigām atkal var pulcēties pie ekrāniem un skatīties, kurš ir ko sadarījis, sataupījis, un kuru tagad apdzīs. Pie tam, šobrīd ir obligātais boksu stops, kas garantē, ka ar vienām riepām nevar nobraukt visu gonku, bet Monaco var apdzīt, ja aparāts ir vismaz 4 sekundes ātrāks aplī. Ar 3 ir pamaz (tā Hamiltonam Mercedes nozaga uzvaru 2016?)
p.s. Senna šitā uzvarēja Monaco 6 reizes, jo reāli garām nebija iespējams tikt, brauca taupības režīmā ar 150kg degvielas (kamēr Mansels ar visiem 195), un beigās ar riepām, kurām kordi lien laukā, tik un tā uzvar. Piekrītu, ka trase prasa vienu apli kvalenē un startu, bet ne velti Senna bija kvalenes karalis, pie tam, pat sita Williams ar McLaren, kaut gan Williams secensībās bija 2-3sekundes aplī ātrāks.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 21:41, pirms 7 gadiem
Pie visa vainīgs ir Tilke ar savām ''burvīgajām'' trasēm!! Tas arī viss!

     [+] [-]

, 2017-05-03 23:55, pirms 7 gadiem
labāk tādas trases izmest ārā lai paliek 10 posmi sezonā un vēl Monaco, jo to nu nekādi nedrīkst izmest

     [+] [-]

, 2017-05-04 16:54, pirms 7 gadiem
EUcerin rakstīja: Pie visa vainīgs ir Tilke ar savām ''burvīgajām'' trasēm!! Tas arī viss!
Un nosacīti "ne-Tilkīgākā" no trasēm kalendāru pamet... eh, Malaizija vismaz laikapstākļu ziņā bieži nelika vilties.