Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gājis bojā F1 spiegošanas skandāla galvenais personāžs Naidžels Stepnijs

Juris Grīns
Juris Grīns

Gājis bojā F1 spiegošanas skandāla galvenais personāžs Naidžels Stepnijs
Naidžels Stepnijs (1958-2014)
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

56 gadu vecumā ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā bijušais "Ferrari" F1 komandas mehāniķis Naidžels Stepnijs, kurš pirms vairākiem gadiem kļuva par galveno personāžu "Spaigeitas" skandālā.

Stepnijs gājis bojā piektdienas rītā Kentas grāfistē, Lielbritānijā, apstiprinājusi "JRM Racing" sacīkšu komanda, kurā viņš bija gan menedžeris, gan tehniskais direktors.

Naidžels Stepnijs Formulu 1 pameta 2007. gadā, pēc tam kad nokļuva spiegošanas skandāla epicentrā. Šajā skandālā Stepnijs tika apsūdzēts "Ferrari" tehniskās informācijas nodošanā "McLaren" komandai. Kopš 2010. gada viņš strādāja "JRM Racing" komandā.

Stepnijs bija pieredzējis darbinieks F1 tehniskajā frontē. Savulaik viņš "Lotus" komandā strādāja kopā ar Airtonu Sennu, kā arī vēlāk "Ferrari" sastāvā palīdzēja Mihaelam Šūmaheram izcīnīt piecus F1 titulus. Stepnijs paguva pastrādāt arī "Benetton" vienībā.

Policijas ziņojumā teikts, ka negadījums noticis pēc tam, kad cilvēks ar mikroautobusu apstājies ceļa nomalē, izkāpis no tā, bet pēc tam viņu notriekusi kravas automašīna.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...