Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu pilotiem tomēr neaizliedz startēt sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu pilotiem tomēr neaizliedz startēt sacīkstēs
Ņikita Mazepins. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pieņēmusi lēmumu neaizliegt Krievijas un Baltkrievijas autosportistiem piedalīties tās pārraudzītajās sacensībās, taču viņi to nedrīkstēs darīt zem savu valstu karogiem.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, kur novērojama arī Baltkrievijas līdzdalība, FIA sasauca Pasaules Motoru sporta padomes (WMSC) sēdi, lai spriestu par aizliegumu šo valstu pārstāvjiem startēt starptautiskajā autosportā. Šādu aicinājumu pauda Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC), ar ko FIA ir cieša sadarbība.

Tika pieņemts lēmums ļaut krievu un baltkrievu sportistiem piedalīties sacīkstēs, taču turpmāk viņi to drīkstēs darīt tikai neitrālā statusā un zem FIA karoga. Turpmāk sacensībās aizliegts izmantot Krievijas un Baltkrievijas karogus un simbolus, kā arī nevienā FIA pasākumā netiks atskaņotas šo valstu himnas.

Tas nozīmē, ka Ņikita Mazepins un Daņils Kvjats šogad drīkstēs startēt F1 čempionātā.

FIA arī oficiāli apstiprinājusi Krievijas "Grand Prix" atcelšanu. Pirms tam bija izplatōits paziņojums, ka pie esošajiem apstākļiem Krievijas F1 posma norise nav iespējama, taču sacīkšu rīkotāji paziņoja, kas tas nenozīmē posma atcelšanu un turpināja biļešu tirdzniecību.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk

  +2 [+] [-]

, 2022-03-03 08:25, pirms 2 gadiem
Krievu piloti sacenšas ar Stinger . Kādi 100 jau ir zaudējuši

  +3 [+] [-]

, 2022-03-03 08:35, pirms 2 gadiem
Lielbritānija gan aizliegusi.

     [+] [-]

, 2022-03-03 12:04, pirms 2 gadiem
Katra valsts var atteikt krievu dalību tās valstī un komandas arī varētu lemt vienīgi krievi maksā un tas ir slikti

     [+] [-]

, 2022-03-03 16:23, pirms 2 gadiem
Krievekljiem nav vietas civilizeetajaa pasaulee!Apshaut tos kropljus!