Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pjēro Ferrāri: "Jaunie F1 noteikumi man ir grūti saprotami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Pjēro Ferrāri: "Jaunie F1 noteikumi man ir grūti saprotami"
Variācija par 2022. gada "Ferrari" sacīkšu auto. Foto: f1fanatic.net

Leģendārā Enco Ferrāri dēls Pjēro atklāj, ka ir izlasījis "Formula 1" jaunos tehniskos noteikumus un atzinis tos par viņam grūti izprotamiem.

Šobrīd visi ar nepacietību gaida jauno F1 mašīnu prezentācijas, jo, lai gan aptuvenās aprises ir zināmas, dzīvē šie auto noteikti būs savādāki nekā internetā izplatītajos attēlos. Jau iepriekš daži pauduši nostāju, ka ne visām komandām būs izdevies pareizi interpretēt jaunos noteikumus, un tāpat domā arī Pjero Ferrāri.

"Es saku, ka tā ir kā pavāru meistarklase," viņš atzina intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport". "Viņi iedod mums sastāvdaļas, no kurām daži pagatavos garšīgu ēdienu, kamēr citiem tas padosies ne tik garšīgs. Gribu uzsvērt, ka tehniskie noteikumi nav laboti - tie ir pilnībā pārrakstīti. Esmu tos lasījis, un atzīšu, ka man tie ir grūti saprotami."

Virspusēji sakot, jaunajām F1 mašīnām nozīmīgāko lomu spēlēs graundefekts, nevis dažādi sarežģīti aerodinamiskas detaļu risinājumi, līdz ar to plānots, ka piloti trasē tagad varēs ciešāk sekot viens otram. Tam savukārt būtu jāuzlabo cīņu spraigums un līdz ar to šovs kopumā.

Pjēro Ferrāri atzīst, ka lielākās pārmaiņas būs mašīnu vizuālajā izskatā, lai gan sīkākās detaļās neieslīgst: "Es redzēju "Ferrari" modeli vēja tunelī. Kas visvairāk piesaistīja manu uzmanību? Pagaidīsim līdz 17. februārim."

"Ferrari" jaunais F1 modelis sauksies F1-75, un šāds nosaukums tam dots par godu pirmajam "Ferrari" sporta automobilim, ko Enco Ferrāri tirdzniecībā laida 1947. gadā. Jaunās mašīnas prezentācija gaidāma 17. februārī.

Izmantotie resursi:
grandpx.com