Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Blēkemolens: "Hamiltons izmanto ietekmi, lai panāktu Masi atlaišanu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Blēkemolens: "Hamiltons izmanto ietekmi, lai panāktu Masi atlaišanu"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pieredzējušais sacīkšu braucējs Jeruns Blēkemolens uzskata, ka septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons šobrīd cenšas izdarīt spiedienu uz Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA). Britam tāda ietekme esot, un, pēc Blēkemolena teiktā, viņš var panākt, lai tiktu atlaisti "Mercedes" pilotam nesimpatizējoši darbinieki.

Šobrīd aizvien Hamiltons nav sniedzis publiskus komentārus par iepriekšējās sezonas beigās piedzīvoto, kad pēdējā posma pēdējā aplī tika zaudēta līderpozīcija Maksam Verstapenam un arī iespēja izcīnīt astoto titulu. Lai gan lielā mērā nežēlastībā kritis F1 sacīkšu direktors Maikls Masi, ir arī citi personāži, kas savus amatus pirms gaidāmās sezonas varētu zaudēt.

"Hamiltons cenšas palielināt spiedienu uz FIA, un viņam ir šāda ietekme," uzskata Blēkemolens. "Domāju, ka viņš grib, lai daži cilvēki, piemēram, Maikls Masi, tur vairs nebūtu. Viņš grib tur visu sagriezt kājām gaisā, un viņš to var izdarīt. Daži cilvēki no turienes pazudīs. Viņa viedoklis ir piefiksēts, visi par to vien runā, un tas rada uz FIA spiedienu. Tagad viņiem jānāk klajā ar kādu patīkamu informāciju, pretējā gadījumā Hamiltona pirmie publiski pateiktie vārdi nebūs tādi, ko viņi būtu gribējuši dzirdēt."

Lai gan aizkulisēs baumo, ka Masi šogad vairs varētu nebūt sacīkšu direktors, FIA pārstāvji vairākkārt pauduši, ka varētu tikt atrasti citi veidi kā situāciju vērst par labu, saglabājot viņam amatu. Iespējams, no šī gada būs vairāki sacīkšu direktori, kas F1 posmos strādās pēc rotācijas principa, tāpat, iespējams, ja Masi amatā paliek kā vienīgais, viņam varētu tikt nodrošināta spēcīga atbalsta komanda, kas īpašu palīdzētu lēmumus pieņemt pastiprinātas spriedzes situācijās.

"Red Bull Racing" komandas menedžeris Džonatans Vītlijs atzīst, ka F1 čempionātā ļoti pietrūkst tik augstas raudzes speciālista kā Čālijs Vaitings, kurš šo amatu pildīja līdz savai nāvei neilgi pirms 2019. gada sezonas sākuma. Masi toreiz tika iecelts viņa vietā.

"Čārlijs bija sevišķs cilvēks, un FIA lēnām ir sapratusi, cik grūti ir aizvietot viņa lomu," atzīst Vītlijs. "Tomēr es domāju, ka Maikls, ja viņam būtu pareizais atbalsts, ir vairāk nekā spējīgs to paveikt."

Izmantotie resursi:
grandpx.com

     [+] [-]

, 2022-02-04 13:30, pirms 3 gadiem
Nu, Masi amats ir jāzaudē ar, vai bez Hamiltona.