Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu pilots Sirotkins cer iekļūt "Williams" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu pilots Sirotkins cer iekļūt "Williams" komandā
Sergejs Sirotkins
Foto: XPB Images

Lai gan līdz šim Sergejs Sirotkins netika uzskatīts par nopietnu kandidātu uz vietu "Williams" komandas pamatsastāvā, pats krievu autosportists norāda, ka tieši tāds šobrīd ir viņa mērķis.

Lai gan uz vakanto vietu pretendē krietni vairāk par diviem pilotiem, tieši Sirotkinam un Robertam Kubicam bija iespēja komandu pārstāvēt šonedēļ notikušajos testos Abū Dabī.

22 gadus vecais Sirotkins iepriekšējās sezonās startēja "GP2" čempionātā, kur gan 2015., gan 2016. gadā ierindojās augstajā trešajā vietā kopvērtējumā. Nav arī noslēpums, ka viņu bagātīgi atbalsta krievu projekts "SMP Racing".

Pēdējos trīs gadus Sirotkins ir F1 testpilots. 2015. gadā viņš šo lomu pildīja "Sauber" vienībā, bet pēdējos divus gadus - "Renault" sastāvā. Šogad viņš arī piedalījās četru F1 posmu treniņbraucienos.

Lai gan daži uzskata, ka "Williams" komanda viņam ļāva piedalīties testos, lai saņemtu vienreizēju maksājumu no "SMP", citi domā, ka nākamgad Sirotkins būs šīs vienības F1 testpilots. Pats sportists gan atklāj, ka mērķē jau 2018. gadā "Williams" sastāvā startēt sacīkstēs.

"Droši varu pateikt, ka nepiedalījos šajos testos, lai izbaudītu sauli," stāsta Sirotkins, norādot, ka jau nākamgad grib startēt F1 sacīkstēs. "Tuvākajā nākotnē nevaru cerēt uz pamatsastāva pilota lomu "Renault" komandā, bet ir patīkami strādāt ar dažādām komandām augstākajā līmenī."

Sirotkins atzīst, ka, lai gan Kubica ir viņa konkurents cīņā par vietu komandā, polis esot izrādījies draudzīgs: "Robertu satiku pirmo reizi, un viņš izrādījās ļoti atvērts un jauks. Viņš labprāt aprunājās ar mani un salīdzinājām savus rezultātus, lai arī tie neizsaka daudz. Viņam bija svarīgi tikt pie iespējas pabraukt augstākajā līmenī. Domāju, ka tas, ko viņš paveicis, ir apbrīnas vērts."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -4 [+] [-]

, 2017-12-02 21:37, pirms 7 gadiem
Ceru ka Sergejam izdosies. F1 ir jābūt Krievijas pilotam.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-02 23:29, pirms 7 gadiem
nav ko viņam darīt F1. lai iet labāk uz izturības sacīkstēm. krievu naudas maisiem te nav ko darīt

     [+] [-]

, 2017-12-03 02:42, pirms 7 gadiem
Nebūs, jo Bacardi (Martini) nevēlas, lai viņu produktus reklamē cilvēki, kas jaunāki par 25 gadiem! Līgumā ar Williams viņi nedaudz piekāpās, ka tikai vienam pilotam komandā ir jābūt, vismaz, 25 gadus vecam, bet viņam ir jābūt! Līdz ar to būs vai nu Kubica vai Di Resta.