Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Ja visu izdarīsim perfekti, šodien varam uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Ja visu izdarīsim perfekti, šodien varam uzvarēt"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs uzskata, ka šodien Singapūras trasē viņam ir izredzes uzvarēt, taču tādā gadījumā komandai un viņam pašam visu jāizdara nevainojami. Tikai astotais startēs čempionāta līderis Makss Verstapens.

Sestdien kvalifikācijā žūstošā trasē Leklērs jau devīto reizi šosezon un otro pēc kārtas tika pie pole position. Tikmēr sacīkstēs sportists šogad uzvarējis vien trīsreiz, pēdējo no tām jūlijā Austrijas posmā.

"Kvalifikācija bija ļoti sarežģīta, jo Q1 un Q2 startējām ar pārejas tipa riepām, bet uz Q3 īsti nebija skaidrs, ko darīt," stāsta Leklērs. "Pēdējā brīdī izlēmām uzmontēt mīkstās riepas, un tas atmaksājās. Pēdējā aplī pieļāvu kļūdu un šķita, ka pirmo starta vietu neiegūšu, bet ar izdarīto bija pietiekami."

No pirmās rindas ar viņu startēs "Red Bull" pārstāvis Serhio Peress, otrajā rindā startā stāsies "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons un otrs "Ferrari" braucējs Karloss Sainss.

Piektdien treniņbraucienos Leklērs veica mazāk apļus nekā iecerēts, jo bija tehniskas problēmas, tāpat arī ilgs laiks pagāja, kamēr mašīna tika pārregulēta.

"Esmu ļoti apmierināts ar šo rezultātu, ņemot vērā, ka piektdien dažādu problēmu dēļ mūsu veiktais apļu skaits bija ierobežots," teica Leklērs. "Mums nav daudz datu par sacīkšu režīmu, bet, ja izpildījums būs perfekts, esmu drošs, ka varam uzvarēt."

Verstapenam kvalifikācija izvērtās neveiksmīga. Priekšpēdējā lidojošajā aplī komanda lika piebremzēt, lai nākamajā mēģinājumā priekšā būtu brīva trase, bet īsi pirms otra apļa veikšanas "Red Bull" pilots bija spiests braukt boksos, jo pretējā gadījumā būtu beigusies degviela.

F1 sacensību sākums šodien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...