Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Tās ir muļķības, ka mašīna tiek attīstīta manam braukšanas stilam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Tās ir muļķības, ka mašīna tiek attīstīta manam braukšanas stilam"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens kritiski novērtējis dažkārt izskanējušos apgalvojumus, ka šī gada "Red Bull" sacīkšu modelis tiek attīstīts atbilstoši viņa braukšanas stilam. Netiešā veidā uz to norādījis arī viņa komandas biedrs Serhio Peress.

Sezonas sākumā Peress izcīnīja divas uzvaras, taču pēc tam Verstapens sāka pārliecinoši dominēt un šonedēļ Itālijas GP mēģinās uzvarēt jau desmito posmu pēc kārtas. Peress nesen kādā intervijā neslēpa, ka mašīna tiek attīstīta atbilstoši Verstapena gaumei. Arī "Mercedes" boss Toto Volfs izteicies līdzīgi, gan slavējot paša sportista spēju panākt šādu situāciju.

"Esam redzējuši, ka Makss iznīcina katru komandas biedru, kas startē viņam blakus," saka Volfs. "Varbūt viņam ir spējas izveidot ap sevi ļoti grūti vadāmu, bet tajā pašā laikā ātru mašīnu, ja tu spēj to novaldīt. Un tādā veidā arī izveidojas šāds milzīgs pārsvars. Bet es tam neesmu dzirdējis nekādu izskaidrojumu."

"Šie komentāri ir pilnīgas muļķības," sacīja Verstapens. "Tas tā nav. Ir tā, ka es vienkārši braucu iespējami ātrākajā veidā ar tādu mašīnu, kādu man iedod. Neesmu šeit, lai teiktu komandai, dodiet man savādāku priekšējo antispārnu, jo man tā labāk patīk. Es viņiem saku, lai viņi uztaisa ātrāko mašīnu, un es braukšu ar to tā, kā nepieciešams. Katru sezonu ir savādāk, ar katru mašīnu ir jābrauc nedaudz atšķirīgi. Cilvēki prasīs, kāds ir mans braukšanas stils? Man nav tāda īpaša braukšanas stila, es pielāgoju sevi tā, kā nepieciešams, lai ar mašīnu varētu pabraukt ātri."

Fernando Alonso nesen izteicās, ka Verstapena dominējošais sniegums šajā sezonā ir nepietiekoši novērtēts. Arī pašam holandiešu pilotam tika vaicāts, vai viņš uzskata tāpat?

"Es tiešām neesmu šeit, lai kādam kaut ko pierādītu, esmu šeit, lai parādītu labāko iespējamo sniegumu ar to materiālu, kāds man ir," viņš skaidro. "Cilvēki noteikti nesaprot, kas notiek komandas iekšienē un, cik sarežģīti, kad tev ir ļoti laba mašīna, ir parādīt tādu veikumu, kādu mēs, kā komanda, šobrīd rādām, uzvarot katrā sacīkstē. Manuprāt, viena daļa cilvēku nespēj novērtēt to, ja kāds savu darbu pastāvīgi dara labi. Un es nerunāju par sevi, bet par visas komandas darbu kopumā."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs