Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Moncā prezentēts jaunais "Formula 2" sacīkšu auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Moncā prezentēts jaunais "Formula 2" sacīkšu auto
Foto: FIA F2

Moncas trasē tikusi oficiāli prezentēta nākamās paaudzes "Formula 2" sacīkšu mašīna, ar ko dalībnieki startēs vismaz nākamos trīs gadus.

Ar pašreizējo "Dallara" šasiju F2 čempionāta komandas startē kopš 2018. gada. Visām vienībām spēkrati ir vienādi, vien atļautas izmaiņas to regulējumos.

Tagad prezentēta jaunā Itālijas ražotāja "Dallara" šasija, kas tiks izmantota no 2024. līdz 2026. gadam, ar iespēju šo termiņu pagarināt līdz 2028. gada beigām. Jaunā F2 mašīna būs aprīkota ar 3.4 litru Francijā ražoto "Mecachrome" turbo motoru.

Būtiskākie uzlabojumi paveikti mašīnas drošības jomā, savukārt priekšējais un aizmugurējais antispārns veidots tā, lai nodrošinātu iespēju ciešākai braukšanai vienam aiz otra un tādā veidā uzlabotu apdzīšanas iespējas. Tiek uzsvērts, ka auto radīts, lai izskata, drošības, veiktspējas un citos rādītājos maksimāli līdzinātos "Formula 1" spēkratiem.

Jau jūlijā jauno mašīnu trasē izmēģināja bijusī čempionāta braucēja Tatjana Kalderona. Savukārt gada atlikušajā daļā tiks veikti intensīvāki testi, kuros auto palīdzēs pilnveidot arī pērnās sezonas F2 čempions Felipe Drugovičs.