Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Mašīna ir lēna, un situācija ir nepatīkama"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Mašīna ir lēna, un situācija ir nepatīkama"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pirms šonedēļ gaidāmajām F1 sacensībām Nīderlandē septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzinis, ka "Mercedes" mašīna aizvien ir pārāk lēna. Nākamajās sacensībās viņš izmantos kādu no jau iepriekš lietotajiem motoriem, jo sadursmē Beļģijā cietušais dzinējs nosūtīts uz padziļinātiem testiem.

Lai gan sacensību sākumā Spā-Frankošamps trasē Hamiltons cīnījās par otro pozīciju, pirms piedzīvoja sadursmi ar Fernando Alonso un izstājās, kvalifikācijā bija redzams, ka "Mercedes" ir tikai ceturtā ātrākā komanda. Ātrākas bija ne tikai "Red Bull" un "Ferrari" vienības, bet arī "Alpine", kuras abi piloti kvalificējās priekšā Hamiltonam un Džordžam Raselam.

"Es negribētu lietot vārdu "sarūgtinoši", jo jāatceras, ka rūpnīcā 2000 cilvēki smagi strādā, lai viss būtu tā, kā vajag," sacīja Hamiltons. "Protams, es vēlētos, lai viss būtu tā, kā vajag un mums būtu uzlabojumi, kas ļautu iet uz priekšu. Es vēlētos, lai mēs cīnāmies par pirmajām vietām, bet šobrīd tas tā nav. Tas viss sāp, ticiet man. Tas sāp. Uz mani ir atbildība saglabāt pašpārliecinātību. Komandai ir jāturpina iet uz priekšu, nedrīkstam parādīt mazdūšību. Bet jā, mašīna ir lēna, un situācija ir nepatīkama."

Hamiltons arī apstiprina, ka šonedēļ ieplānotas vairākas sanāksmes, kuru laikā komanda spriedīs, kā atrisināt ieilgušās problēmas ar W13 modeli.

Tikmēr Zandvortas trasē Hamiltons nevarēs startēt ar motoru, kas tika izmantots Beļģijā. Pēc trieciena tas tika nogādāts atpakaļ rūpnīcā, lai konstatētu iespējamos bojājumus. Šobrīd vēl nav zināms, vai šo motoru vēl varēs izmantot, taču skaidri zināms, ka šonedēļ tā vietā mašīnā būs iebūvēts cits jaudas agregāts, kas tika izmantots iepriekš. Tas nozīmē, ka par motoru skaita pārsniegšanu Nīderlandē Hamiltonam starta vietu sods vēl nepienāksies, taču tas varētu sekot kādā no nākamajiem posmiem.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...

     [+] [-]

, 2022-09-02 17:30, pirms 2 gadiem
Gan jau Mercedes atgriezīsies nākamsezon, ja nē tad ir bēdīgi jo RedBull ir gatavi dominēt, kamēr Ferrari galīgi nav