Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso atvainojas, ka nosauca Hamiltonu par idiotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso atvainojas, ka nosauca Hamiltonu par idiotu
Lūiss Hamiltons un Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Fernando Alonso pēc saspringtajām sacensībām Beļģijā atvainojies Lūisam Hamiltonam par to, ka pēc sadursmes nosauca savu sāncensi par "idiotu".

Beļģijas posma pirmajā aplī Alonso atradās otrajā vietā, kad piektajā līkumā Hamiltons viņu mēģināja apdzīt, tomēr abu starpā notika sadursme. Alonso varēja turpināt braukšanu, kamēr Hamiltona spēkrats pēc negadījuma bija bojāts un viņam nācās piestāt trases malā. "Alpine" komandas pārstāvis nosauca Hamiltonu par "idiotu", sakot, ka viņš "ir spējīgs braukt un startēt tikai tad, ja sacensības sāk no pirmās pozīcijas".

Hamiltons šonedēļ publiski neslēpa, ka ir vainīgs šajā sadursmē: "Tā pavisam noteikti bija mana vaina. Es atdevu visu, lai apdzītu viņu piektajā līkumā, bet tāds ir motoru sports. Neatstāju viņam pietiekoši vietas, un šī bija cena, ko par to samaksāju. Tas nebija ar nolūku, tā vienkārši notika. Man īsti nav, ko atbildēt Alonso teiktajam. Es zinu, kādas ir sajūtas šādos sakāpinātos brīžos. Labāk, lai viņš atklāti saka, ko jūt. Līdz brīdim, kad dzirdēju, ko viņš teica, gribēju ar viņu aprunāties, tagad vairs nē."

Tagad gan abi sportisti salīguši mieru, jo Alonso ir personīgi atvainojies "Mercedes" pilotam par negatīvajiem izteikumiem viņa virzienā.

"Vispirms jāsaka, ka Lūiss ir čempions, mūsu laiku leģenda," gatavojoties šonedēļ notiekošajam posmam Nīderlandē, sacīja Alonso. "Kad tu kaut ko pasaki britu pilotam, ir milzīga rezonanse no medijiem. Viņi daudz ko saka par Peresu, Sainsu, mani. Ja kaut kas tāds tiek pateikts latīņu pilotam, viss izvēršas daudz jautrāk. Ja kaut ko pasaki kādam citam, viss kļūst pārāk nopietni. Bet jebkurā gadījumā, jā, es atvainojos. Es nedomāju to, ko pateicu. Noskatoties visu atkārtojumā, sapratu, ka tobrīd kāds nebūtu bijis tik ļoti jāvaino. Tas bija pirmā apļa incidents, tobrīd mēs visi braucām ļoti cieši."

Alonso arī noliedz, ka Hamiltons patiesi spēj uzvarēt tikai tad, ja startē pirmais: "Nē, nē nē. Es tā nedomāju. Nav pat tā, ka es tā domāju vai nedomāju, jo fakti pierāda, ka tā nav. Tas bija kaut kas, ko es pateicu cīņas karstumā. Nekas no tā, ko teicu, nav taisnība, jo fakti pierāda pretējo. Man ir liela cieņa pret viņu kā braucēju."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 09:16, pirms 2 gadiem
F1 cīņas karstumā ir pateikts ne tas vien. Šis vēl bija salīdzinoši maigi.
Atceros, kā Montoija pa radio lamāja Raikonenu

  +2 [+] [-]

, 2022-09-02 09:18, pirms 2 gadiem
Bet tajā pašā laikā nevar noliegt, ka Alonso ir milzīga ceme uz jebkuru F1 pilotu, kas ir titulētāks par viņu pašu. Viņam nav labas attiecības ne ar Hamiltonu, ne Fettelu. Vienmēr mēģinājis viņiem vārdiski iekost.
Drīz sarakstam pievienosies arī Verstappens

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 10:08, pirms 2 gadiem
Nu savā ziņā Alonso tādus izteicienus var atļauties. Cik gadus jau viņš mīcās pa peletona vidus gaļasmašīnu, kur blakus bieži vien ir ne tie supertalanti vai arī tādi, kuri mēdzšad tad galvu "atslēgt"...bet kkā pat uzreiz prātā nenāk tādi incidenti, kuri būtu paša Alonso vaina...gan jau ir un kāds, kuram labāka atmiņa var droši iekomentēt, bet nu jā...braukšanas prasme runā pati par sevi Alonso sakarā.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-02 10:22, pirms 2 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu savā ziņā Alonso tādus izteicienus var atļauties. Cik gadus jau viņš mīcās pa peletona vidus gaļasmašīnu, kur blakus bieži vien ir ne tie supertalanti vai arī tādi, kuri mēdzšad tad galvu "atslēgt"...bet kkā pat uzreiz prātā nenāk tādi incidenti, kuri būtu paša Alonso vaina...gan jau ir un kāds, kuram labāka atmiņa var droši iekomentēt, bet nu jā...braukšanas prasme runā pati par sevi Alonso sakarā.
Runā par to pašu Alonso, kas šogad zaudē savam komandas biedram? Un pagājušajā gadā par pāris punktiem tikai Ocon uzvarēja?

Pēc tavas loģikas tur vajadzētu būt vienos vārtos..

  -1 [+] [-]

, 2022-09-02 12:26, pirms 2 gadiem
Skaidrs, ka Alonso cemme uz Hami jau gadiem. Diezgan smiekligi līkas, ka cīnas karstumā vinam jau bija paragrāfs gatavs par Hami. Taja paša laikā vina statuss un individuāla performance atlauj šādus komentārus veikt bez nopietnam sekām.

     [+] [-]

, 2022-09-02 17:27, pirms 2 gadiem
Hamiltons viņam smalki atbildēja Instagram kontā un aizmirsa, kamēr fani vēl pēc 3 gadiem izvilks šo.

     [+] [-]

, 2022-09-02 20:58, pirms 2 gadiem
Alonso varētu pēc pāris nedēļām vēlreiz atvainoties, lai ironija un žēlums kļūtu saprotamāki pat šejieniešiem