Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Beļģijas GP atgriezās vecā "Mercedes" problēma"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Beļģijas GP atgriezās vecā "Mercedes" problēma"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons atzinis, ka Beļģijas F1 posmā "Mercedes" mašīna atkal izcēlās ar problēmu, kas komandu nomocīja visas iepriekšējās sezonas garumā, bet pēdējā laikā nebija novērojama.

Pagājušajā gadā "Mercedes" ilgstoši cīnījās ar spēkrata "lēkāšanu" pie lielāka ātruma. Hamiltons atzīst, ka Spā-Frankošampas trasē atkal šī problēma bija atgriezusies.

"Mašīnas lēkāšana atkal bija jūtama kā pagājušajā gadā, un tā bija visur," atklāj Hamiltons.

Britu pilots finišēja ceturtajā vietā, tā arī nespējot apdraudēt Šarlu Leklēru. "Ferrari" pilots ilgstoši noturējās viņam priekšā nelielā, bet drošā atstatumā.

"Visu laiku bija sajūta, ka uz katru manis veikto apli viņam ir, ko atbildēt," sacīja Hamiltons. "Šarlam šajā reizē bija pārspēks. Es izmēģināju visu, centos braukt ar pilnu ātrumu, bet riepas strauji dila, sevišķi vidējā sektorā. Beigās uzstādījām sacīkstes ātrāko apli, līdz ar ko ir arī pozitīvie momenti, bet priekšā daudz darāmā."

Hamiltons gan atzīst, ka kopumā ar mašīnu ir izdevies panākt progresu, taču vēl krietni jāpiestrādā pie piespiedējspēka.

"Esam spēruši lielus soļus uz priekšu," saka septiņkārtējais F1 čempions. "Pats lielākais solis tika paveikts Monako, kopš tā laika esam tiešām daudz progresējuši. Esam labāk sapratuši, kā pozicionēt mašīnu, tā ir bijusi daudz stabilāka, esam izcīnījuši vairākus pjedestālus un "Top 5" rezultātus, kas ir lieliski. Kopumā ļoti pieklājīgi un mašīnai ir laba tehniskā izturība. Tāpēc ir daudz laba, bet pie mašīnas un tās balansējuma joprojām ir jāpiestrādā, un mums vajag lielāku piespiedējspēku."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs