Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Kanādas posms parādīs, cik ātri esam patiesībā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Kanādas posms parādīs, cik ātri esam patiesībā"
Daniels Rikjardo
Foto: SIPA/Scanpix

Barselonas un Monako trasēs zaudējis divas labas iespējas uzvarēt, Daniels Rikjardo cer, ka jau nākamajā F1 posmā Kanādā beidzot pienāks viņa laiks kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Austrālietis atzīst, ka tieši "Red Bull" formulas ātrums Monreālas trasē parādīs to, cik ātrs viņš spēs būt atlikušajā sezonas daļā.

"Red Bull" komandai izdevās uzvarēt Spānijas F1 posmā, taču toreiz pirmo vietu guva Makss Verstapens. Monako trasē Rikjardo startēja no pirmās vietas, taču komandas kļūda pitstopā nozīmēja uzvaras atdošanu Lūisam Hamiltonam un "Mercedes" vienībai.

"Red Bull" pārstāvji norāda, ka Monako trasē bija jūtams, cik ļoti uzlabots ir "Renault" motors. Pie uzlabotās versijas, kas devusi 0.2 sekundes katrā aplī, Monako trasē tika vien Rikjardo, bet vēlāk šāds motors būs arī Verstapenam. Paredzams, ka Monreālas trasē, kur notiks nākamais posms, uzlabotā motora ieguvums būšot pat 0.5 sekundes aplī.

"Domāju, ka Kanādā būs interesanti," atzīst Rikjardo. "Tur parasti daudz kas notiek... galu galā tā ir ielu trase, taču tajā pašā laikā tur ir arī gara taisne un ir nepieciešami zirgspēki. Domāju, ka tā būs zīme; ja spēsim būt ātri, tādi būsim arī atlikušajā sezonas daļā. Ja par pjedestālu spēsim cīnīties Kanādā, tad spēsim to arī visās citās trasēs."

F1 kopvērtējumā Rikjardo šobrīd ir trešais, 16 punktus aiz otrajā vietā esošā Hamiltona un 40 punktus aiz līdera Niko Rosberga.

Pēc Monako sacensību finiša Rikjardo bija ļoti neapmierināts par komandas izdarībām riepu maiņas laikā.

"Es šo pitstopu neizplānoju, tas nebiju es, kurš visu izlēma pēdējā brīdī," skaidro sportists. "Kad iebraucu boksos, visi mehāniķi man skraidīja apkārt kā bezgalvaini gaiļi. Esmu ļoti, ļoti sarūgtināts. Man nepatīk skumt, kad esmu kāpis uz pjedestāla, bet, kad kaut kas tāds notiek divas nedēļas nogales pēc kārtas, to ir grūti pieņemt."

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

     [+] [-]

, 2016-06-03 18:24, pirms 8 gadiem
Nez, varbūt vēl pacīnīsies par čempiona titulu.