Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bergers: "Ja šogad Hamiltons nekļūs par čempionu, viņa karjera varētu būt galā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bergers: "Ja šogad Hamiltons nekļūs par čempionu, viņa karjera varētu būt galā"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pagājušajā gadā Lūisam Hamiltonam, iespējams, bija pēdējā iespēja izcīnīt astoto čempiona titulu, atzinis kādreizējais "Formula 1" pilots Gerhards Bergers.

Pēc pērn piedzīvotās sakāves pret Maksu Verstapenu, šogad Hamiltona sniegums ir katastrofāli krities. Pirmkārt tas noticis konkurēt nespējīgās "Mercedes" sacīkšu mašīnas dēļ, taču arī attiecībā pret jauno komandas biedru Džordžu Raselu viņa rezultāti pēdējos posmos bijuši vājāki. Sevišķi tas izpaudās Imolā, kur Rasels finišēja ceturtais, bet Hamiltons tā arī nespēja aizcīnīties līdz punktiem.

Vairākas F1 personības, ieskaitot Helmutu Marko un Miku Hakinenu, pauduši viedokli, ka Hamiltona karjera tuvojas noslēgumam. Asāks savos izteikumos, kā vienmēr bijis Marko, kurš apgalvo, ka Hamiltonam jau pērn vajadzējis beigt startēt čempionātā.

"Mēs viņu šajās sacīkstēs apdzinām par apli," pēc Emīlijas-Romanjas F1 posma teica "Red Bull" padomnieks. "Manuprāt, viņš domā par to, ka jau pagājušajā gadā vajadzēja beigt karjeru."

Hamiltons pēc tam savā "Instagram" publicēja savu foto, ar piebildi: "Strādāju pie savas meistarības. Tikai es būšu tas, kurš izlems, kad ir laiks beigt."

Kādreizējais "Ferrari" un "McLaren" komandu pilots Bergers tikmēr uzskata, ka Hamiltonam vairs varētu nebūt izredžu kļūt par astoņkārtēju F1 čempionu un tādā veidā kļūt par vienīgo rekordistu. Tagad viņam ir septiņi tituli, tāpat kā Mihaelam Šūmaheram.

"Cīņā pret Verstapenu pagājušajā gadā tituls izslīdēja viņam starp pirkstiem, un tā, iespējams, bija Lūisa pēdējā iespēja kļūt par vienīgo titulētāko braucēju vēsturē," saka Bergers. "Ja šogad un varbūt vēl nākamgad to neizdosies izdarīt, viņa karjera varētu būt galā. Pēc tik daudzām sacīkstēm, tik lielas dominēšanas un panākumiem, varu iztēloties, kā viņa aizrautība ir zudusi."

Bergers arī atzīst, ka liela problēma Hamiltonam ir jaunais komandas biedrs Rasels, kurš spēj pabraukt ātrāk.

"Drīz tas sāks krist Lūisam uz nerviem," prognozē Bergers.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com