Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" oficiāli sāk sarunas par "Honda" dzinēju iegādi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" oficiāli sāk sarunas par "Honda" dzinēju iegādi
Foto: AFP/Scanpix

Šī brīža trešā ātrākā "Formula 1" komanda "Red Bull" beidzot oficiāli sākusi pārrunas ar "Honda" par iespējami sadarbību dzinēju jomā 2019. gada sezonā. Pastāv liela varbūtība, ka pēc šīs sezonas "Red Bull" beigs izmantot "Renault" ražotos dzinējus, lai jau nākamajā sezonā startētu ar "Honda" ražojumiem.

Pēc tam, kad no "Honda" motoriem atteicās "McLaren" komanda, šogad tos lieto "Red Bull" piederošā vienība "Toro Rosso". Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šogad Japānas autoražotāja dzinēji izrādījušies daudz izturīgāki un jaudīgāki, līdz ar to "Red Bull" jau nākamgad varētu kļūt par "Honda" otro sadarbības partneri F1 čempionātā.

Azerbaidžānas "Grand Prix" izcīņas laikā "Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko tikās ar "Honda" rūpnīcas motoru sporta nodaļas vadītāju Masaši Jamamoto, kas abu pušu starpā bija pirmā formālā saruna par iespējamo sadarbības uzsākšanu. Tiek ziņots, ka "Red Bull" un "Honda" jau līdz 15. maijam ir gatavas paziņot par sadarbības uzsākšanu, kā to paredz F1 sportiskie noteikumi, ja vien izdosies vienoties.

Šis datums gan ir elastīgs, līdz ar to reāli paziņojums varētu tikt sniegts arī vēlāk. Svarīgs atskaites punkts būs 10. jūnijā gaidāmais posms Kanādā, uz kuru gada zīmīgākos tehniskos uzlabojumus gatavojas pirmo reizi izmantot gan "Renault", gan "Honda". Līdz ar to "Red Bull" Monreālas trasē varētu salīdzināt abu motoru veiktspēju un pieņemt galīgo lēmumu.

"Red Bull" un "Renault" apvienība četras reizes pēc kārtas uzvarēja F1 čempionātā laikaposmā no 2010. līdz 2013. gadam, bet pēc turbo ēras sākšanās rezultāti ir kļuvuši krietni vājāki. Komanda nereti sūdzējusies par "Renault" jaudu, bet sevišķi - par slikto izturību, kas iedragājis abu pušu darba attiecības.

Šobrīd "Red Bull" startē ar "Renault" ražojuma dzinējiem, kas pārsaukti komandas sponsora "Tag Heuer" vārdā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-05-02 17:32, pirms 6 gadiem
Malači tas ir pratīgs lēmums

     [+] [-]

, 2018-05-03 02:25, pirms 6 gadiem
lašaras