Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Šis ir netaisnīgākais sods, kāds man jebkad dzīvē ir bijis"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sainss: "Šis ir netaisnīgākais sods, kāds man jebkad dzīvē ir bijis"
Alonso un Sainsa sadursme. Foto: IMAGO/PanoramiC

Spāņu braucējs Karloss Sainss pēc Austrālijas F1 posma finiša atzinis, ka viņam piešķirtais sods ir pārāk bargs.

Par Austrālijas F1 posma uzvarētāju notikumiem bagātā cīņā svētdien kļuva ''Red Bull'' komandas braucējs Maks Verstapens, kurš aiz sevis atstāja Lūisu Hamiltonu un Fernando Alonso. Jāatzīmē, ka kopumā šajās sacīkstēs tika izkārti trīs sarkanie karogi!

Neveiksmīgi sacīkstes beidzās Karlosam Sainsam. Sacensību beigās atkārtotajā startā Verstapens saglabāja savu pozīciju, kuram sekoja Hamiltons, kamēr Sainss pirmajā līkumā no trešās pozīcijas izsita Alosno, kurš atkrita uz 11.vietu. Neveiksmīgs atkārtotas starts padevās abiem ''Alpine'' braucējiem Pjēram Gaslī un Estebenam Okonam, kuri tobrīd atradās punktu zonā. Abi braucēji piedzīvoja savstarpēju sadursmi. Tajā pašā brīdī vēl divi braucēji piedzīvoja izstāšanos, kā rezultātā trešo reizi tika izkārts sarkanais karogs.

Lai arī vēlāk tiesneši lēma ka pilotiem pirms atkārtotā starta jāieņem tāda pozīcija, kādu tie ieņēma pirms sarkanā karoga, kas nozīmēja to, ka Alonso no 11.vietas pacēlās atpakaļ uz trešo. Taču Sainsam tiesneši piešķīra piecu sekunžu sodu, kā rezultātā spāņu pilots no 4.vietas atkrita uz 12.pozīciju.

Pēc sacensībām Sainss bija ārkārtīgi vīlies par šo sodu. "Nevaru tagad to komentēt. Esmu pārāk dusmīgs, pārāk satraukts. Man vienkārši trūkst vārdu,'' uzreiz pēc finiša teica Karloss Sainss.

''Došos pie tiesnešiem un centīšos panākt soda atcelšanu, jo uzskatu, ka tas ir netaisnīgs. Nedomāju, ka esmu to pelnījis. Tas ir netaisnīgākais sods, kāds man jebkad dzīvē ir bijis. Tāpēc vērsīšos pie tiesnešiem, un tad redzēsim.''

Vēlāk Sainss atklāja, ka ''Mana neapmierinātība drīzāk ir par to, ka viņi pieņēma lēmumu pirms viņi uzklausīja mani. Būtu bijis saprātīgi pagaidīt, uzklausīt mani un pārrunāt, ko tieši viņi domā un ko viņi redzēja. Tas nemainīja pjedestālu, tā nebija nekāda drāma."

Tiesneši savā paziņojumā teica, ka "Pirmajā līkumā formula Nr. 14 bija ievērojami priekšā formulai Nr. 55, tomēr formula Nr. 55 ietriecās formulā Nr. 14, izraisot tās sagriešanos un izbraukšanu no trases," teikts tiesnešu paziņojumā. ''Šajā konkrētajā gadījumā, neraugoties uz to, ka tas bija līdzvērtīgs pirmā apļa incidentam, mēs uzskatījām, ka Nr.55. formulai bija pietiekama atstarpe, lai veiktu pasākumus, lai izvairītos no sadursmes, taču tā to neizdarīja."

Arī spāņu pilots Fernando Alonso uzskata, ka šis sods bija bargs. ''Šodien mums bija īsti emociju kalniņi. Iespējams, šis bija Austrālijas F1 trakākais brauciens, taču ir lieliski izcīnīt vēl vienu pjedestālu. Šodien notika daudz notikumu, un man bija interesanta cīņa ar Lūisu Hamiltonu par otro vietu. Mums bija liels ātrums, un es izdarīju lielu spiedienu uz Lūisu, taču viņš brauca labi un nekļūdījās. Kas attiecas uz kontaktu ar Karlosu Sainsu atkārtotā starta laikā, esmu pārliecināts, ka viņš neko tādu negribēja darīt, tāpēc uzskatu, ka sods ir pārāk bargs,'' tā Fernando Alonso.

Sacensību rezultāti:



Kopvērtējums:

Vai, tavuprāt, Sainss bija pelnījis tik bargu sodu?

  • 50

  • 129