Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džiovinaci varētu kļūt par Raikonena aizstājēju "Ferrari" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Džiovinaci varētu kļūt par Raikonena aizstājēju "Ferrari" komandā
Antonio Džiovinaci
Foto: LaPresse/Scanpix

23 gadus vecais itālis Antonio Džiovinaci, kurš aizvadītās nedēļas nogalē "Sauber" sastāvā aizvadīja savas pirmās F1 sacīkstes karjerā, jau nākamgad varētu kļūt par Kimi Raikonena aizstājēju "Ferrari" komandā, uzskata tās bijušais vadītājs Cesare Fiorio.

Vien sestdienas rītā Džiovinaci saņēma ziņu, ka viņam atbrīvojusies vieta pie "Sauber" formulas stūres, jo Paskāls Verleins pēc janvārī gūtās muguras traumas vēl nejūtas fiziski gatavs piedalīties F1 sacīkstēs. Lai gan Džiovinaci bija iespēja piedalīties tikai stundu garajā trešajā treniņā, kvalifikācijā viņam gandrīz izdevās iekļūt otrajā kārtā, bet sacensībās izcīnīta 12. vieta.

"Tas, ko Antonio paveica Melburnā, bija iespaidīgi, sevišķi, ņemot vērā, ka tikai sestdienas rītā viņš uzzināja par otra "Sauber" pilota aizvietošanu," intervijā itāļu radiostacijai "Rai" izteicies Cesare Fiorio. "Es sekoju viņa sniegumam jau četrus, piecus gadus un varu teikt, ka neviena labāka jaunā pilota pie mums Itālijā nav, un viņš ir gatavs dalībai Formulā 1. "Ferrari" darīja pareizi, noslēdzot ar viņu līgumu, un es ceru, ka viņi dos viņam iespēju."

2015. gadā Džiovinaci ieguva otro vietu Eiropas F3 čempionātā, savukārt pērn kļuva par GP2 vicečempionu. Fiorio, kurš "Ferrari" komandu vadīja no 1989. līdz 1991. gadam, uzskata, ka šis sportists ir īstais, kuram jau nākamgad būtu jānomaina šī brīža vecākais F1 pilots Kimi Raikonens.

"Pēc šīs sezonas Raikonenam jau būs 38 gadi, un tas ir laiks, kad jāveic braukt "Ferrari" komandā," saka Fiorio.

Paredzams, ka jau nākamajā F1 posmā Ķīnā "Sauber" vienībā atgriezīsies Verleins, līdz ar to Džiovinaci nāksies turpināt pildīt testu braucēja pienākumus. Atgādinām, ka "Ferrari" par savu rezervistu Džiovinaci apstiprināja pagājušā gada nogalē, savukārt šajā pavasarī viņš piedalījās oficiālajos F1 testos "Sauber" sastāvā. Pilots darbojas abu komandu ietvaros, jo "Ferrari" apgādā "Sauber" ar saviem motoriem.

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...

Vai Džiovinaci vajadzētu jau nākamgad nomainīt Raikonenu?

  • 15

  • 60

  • 8


  +3 [+] [-]

, 2017-04-02 10:03, pirms 8 gadiem
neviens no variantiem, kamēr sezona nav galā. tikpat labi Raikonens var vēl paņemt titulu, tā ka pēc viena posma nesāksim nevienu tiesāt

  +1 [+] [-]

, 2017-04-02 10:32, pirms 8 gadiem
Domāju, ka Ferrari nomainīs Kimi, bet ne pret Džiovinci. Viņi ņems kādu pieredzējušāku pilotu (starp kandidātiem ir Perezs, Grožāns, Saincs). Džio lai pabrauc pie Sauber vai Haas

  +1 [+] [-]

, 2017-04-02 11:41, pirms 8 gadiem
Uzskatu,ka tādā komandā kā Ferrari jābrauc pilotiem kuriem ir pieredze. Jauniem pilotiem kāda sezona jāpavada kādā mazākā F1 komandā pirms sēsties pie Ferrari formulas stūres. Un es ceru,ka Kimi vēl nākamsezon būs Ferrari.