Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Neesam tur, kur gribam būt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Neesam tur, kur gribam būt"
Foto: Alfa Romeo Racing

Noslēdzot F1 testus, kas astoņu dienu garumā notika Spānijā, Kimi Raikonens izteicies, ka viņa jaunā komanda "Alfa Romeo" vēl nav paveikusi visu, ko varētu vēlēties, taču cer, ka sezonas pirmajā posmā Austrālijā siltākos apstākļos jaunais sacīkšu auto uzvedīsies labāk.

"Alfa Romeo" testus sāka ļoti cerīgi, trešajā dienā Raikonenam sasniedzot otro labāko rezultātu, taču otrajā nedēļā komandas sniegums vairs nebija tik pārsteidzošs.

"Domāju, ka neesam īsti tur, kur varbūt gribētu būt, bet arī apstākļi šajos testos nebija tādi kā sacīkšu nedēļas nogalēs, jo bija auksts laiks, kā arī necentāmies spiest uz maksimāli ātru apļu laiku uzrādīšanu," stāsta Raikonens. "Izmēģinājām dažādas riepas un par tām vēl daudz būs jāmācās, jo šādos apstākļos mīkstās riepas neparādīja sevi pilnībā. Esam iemācījušies to, ko varējām un redzēsim, kā lietas mainīsies siltākos apstākļos, cerams, jau Austrālijā."

Jautāts par to, kā "Alfa Romeo" spēkrats reaģē uz regulējumu izmaiņām, Raikonens atzīst, ka šajā ziņā vēl darāms visai daudz, bet uzsvēra, ka Melburnā tam nevajadzētu sagādāt problēmas.

"Nedomāju, ka esam atraduši labākos risinājumus, tas ir skaidrs, bet es arī nedomāju, ka ziemas testos tas vispār kādreiz notiek, jo ārā ir zema gaisa temperatūra," skaidro soms. "Kā katrai mašīnai, arī mūsējai vajag lielāku piespiedējspēku. Pat tie, kas brauc ar ātrākajām formulām teiks, ka vajag vairāk piespiedējspēka. Paredzu, ka mašīna uzvedīsies daudz savādāk, kad izbrauks trasē Melburnā."

Raikonens arī atzina, ka "Sauber" modelis, ko viņš testēja pērnā gada izskaņā Abū Dabī, bija krietni citāds auto: "Tās ir atšķirīgas mašīnas. Šī ir pavisam jauna, ne tāda kā pagājušajā gadā. Šī ir maza komanda ar mazākiem resursiem, bet domāju, ka esam padarījuši labu darbu un mums ir cienījams braucamais. Protams, vēl ir lietas, kas jāuzlabo, bet vismaz varam doties trasē un cīnīties. Redzēsim, ko sasniegsim pirmajā posmā un tad skatīsimies tālāk."

Izmantotie resursi:
GPFans.com - Latest Formula 1 News