Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Meksika zaudējusi F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Meksika zaudējusi F1 posmu
Foto: Motorsport.com

Meksikas "Grand Prix" šogad visticamāk norisināsies pēdējo reizi, jo sacensību rīkotājiem noteiktajā laikā nav izdevies vienoties ar F1 pasaules čempionāta vadību par jauno līgumu.

Nesen Meksikas posms zaudēja valsts finansiālo atbalstu un tika vēstīts, ka zem jautājuma zīmes ir pat šogad tur plānoto sacensību norise. Tagad kļuvis zināms, ka Meksikas "Grand Prix" rīkotāji laikus nav paspējuši vienoties par jaunā līguma nosacījumiem un kontrakts nav parakstīts noteiktajā termiņā.

"Esam zaudējuši tiesības rīkot F1 posmu 2020. gada sezonā," teikts Meksikas posma organizatoru sniegtajā paziņojumā.

Vēl gan pastāv cerība, ka posmu izdosies glābt, un šobrīd tiek meklēti alternatīvi varianti, kā to izdarīt, taču nekādas garantijas nav.

"Manai valstij būtu ļoti svarīgi saglabāt vietu kalendārā," nesen izteicās meksikāņu F1 pilots Serhio Peress. "Šī ir lieliska vieta, kur notikt "Formula 1" sacensībām. Ir daudzas valstis, kas vēlas rīkot posmus, bet, ja savu vietu kalendārā esi pazaudējis, to atgūt ir ļoti grūti."

Tāpat pašlaik vieta 2020. gada F1 kalendārā nav garantēta Spānijai, Vācijas, kā arī Lielbritānijai un Itālijai, kur tiek rīkoti vieni no leģendārākajiem posmiem čempionātā. Arī šo posmu rīkotājiem pašlaik nav izdevies noslēgt līgumu ar "Liberty Media", kas F1 vadības grožus pārņēma pirms dažiem gadiem.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2019-03-02 16:30, pirms 6 gadiem
Drīz jau puse no kalendāra būs kaut kur Tuvajos Austrumos