Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džiovinaci atzīst grūtības iejusties "Formulā E" un cer atgriezties F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Džiovinaci atzīst grūtības iejusties "Formulā E" un cer atgriezties F1
Antonio Džiovinaci. Foto: fiaformulae.com

Itāļu pilots Antonio Džiovinaci, kurš savu "Formula E" karjeru uzsācis ar bezcerīgiem rezultātiem, atzīst, ka pierast pie elektriskās sacīkšu mašīnas viņam nav viegli. Tāpat viņš izteicis cerību, ka nākamgad izdosies atgriezties "Formulā 1".

"Ferrari" paspārnē karjeru veidojošais Džiovinaci F1 čempionātā startēja trīs sezonas, visas tās pavadot "Alfa Romeo" komandā. Punktus izdevās gūt tikai atsevišķās sacīkstēs, bet viņa labākais sasniegums ir izcīnīta piektā vieta 2019. gada posmā Brazīlijā.

"Kad pirmo reizi izdzirdēju, ka vairs nākamgad nebūšu uz starta, man bija divi iespējamie mērķi," stāsta Džiovinaci. "Viens bija turpināt startēt un saglabāt sevī motivāciju, jo es jau biju strādājis par F1 trešo pilotu un zināju, ka tas nav ideāls variants. Šajā ziņā "Formula E" ir perfekta izvēle, jo tas ir konkurētspējīgs un izaicinājumiem bagāts čempionāts, kas noslēgsies augustā, un tas ir īstais laiks, lai varētu paspēt saprast, ko darīt 2023. gadā. Otrs mērķis varētu būt bijis palikt ar vienu kāju "Formulā 1", kopā ar "Ferrari"."

Tagad "Alfa Romeo" viņu nomainījusi ar ķīnieti Gvanju Žou, bet Džiovinaci devies startēt "Formula E" pasaules čempionātā, kur pirmajās sacīkstēs Saūda Arābijā abas reizes viņš finišu sasniedza kā pēdējais.

"Tagad, kad trīs gadus esmu pavadījis F1 sacīkstēs, tas ir ļoti grūti," intervijā "La Gazzetta dello Sport" neslēpj Džiovinaci. "Šīm mašīnām ir daudz maigāka bremzēšana, ko ir ļoti jākontrolē. Nav skaņas. Nav piespiedējspēka. Šī mašīna ir ļoti, ļoti atšķirīga. Sākumā es jutos it kā būtu apmaldījies."

Džiovinaci stāsta, ka aizvien cer uz atgriešanos "Formula 1" čempionātā: "Es nevainoju "Alfa Romeo" komandu ne pie kā. Tā bija jābūt. Labāk pāršķirsim nākamo lappusi. Ja es atgriezīšos F1 čempionātā, atdošu sevi par 120 procentiem. "Formula 1" ir mans galvenais mērķis. Pagātnē esam redzējuši, ka daudzi atgriežas - Albons, Okons, arī es atgriezos pēc dažām aizvadītām sacīkstēm 2017. gadā. Viss ir iespējams. Šogad daudziem pilotiem beigsies līgumu termiņi, tāpēc cerība ir."

Izmantotie resursi:
grandpx.news

     [+] [-]

, 2022-02-02 14:58, pirms 3 gadiem
atgriezteis