Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Es neesmu komandas līderis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Es neesmu komandas līderis"
Lūiss Hamiltons un Valteri Botass
Foto: AP/Scanpix

Lai gan daudzi uzskata, ka šobrīd "Mercedes" komanda tiek būvēta ap Lūisu Hamiltonu, pats sportists, kurš 2017. gadā ieguva jau ceturto F1 titulu, sevi neuzskata par vienības līderi. Brits arī atzīst, ka pēc Niko Rosberga aiziešanas atmosfēra komandā ir krietni uzlabojusies.

Kamēr Hamiltons ar visai ievērojamu pārsvaru pērn kļuva par F1 čempionu, Valeri Botass, kurš stājās karjeru beigušā Rosberga vietā, jau samērā ātri izkrita no šīs cīņas un, lai gan uzvarēja dažos posmos, sezonu pabeidza trešais, piekāpjoties arī "Ferrari" pilotam Sebastianam Fetelam.

Neskatoties uz visu, Hamiltons uzsver, ka svarīgs ir komandas darbs kopumā.

"Es neredzu sevi kā komandas līderi - domāju, ka esmu neliels posms garā ķēdē," stāsta pilots. "Mums visiem ir liela nozīme. Svarīgākais ir padarīt katru posmu tik spēcīgu, cik vien tas spēj būt, un tieši to mēs esam spējuši paveikt."

Iepriekšējās sezonās toreizējie komandas biedri Rosbergs un Hamiltons savā starpā piedzīvoja vairākas sadursmes, līdz ar to pilotu attiecības ar "Mercedes" vadību nebija no tām labākajām. Tikmēr pagājušajā ziemā notikušas vairākas tikšanās, kuru laikā daudz kas mainījies, un Hamiltons atzīst, ka 2017. gadā jau valdījusi pavisam citāda atmosfēra.

"Ja tu ierodies birojā un boss nevēlas tevi redzēt, tas rada sūdīgu vidi," secina Hamiltons. "Tu it kā gribi strādāt komandā, bet no otras puses - negribi. Tā ir negatīva novirzīšanās no lietām, kurās spējat būt vareni. Tikšanās bija svarīgas, lai normalizētu visas lietas. Tagad viņi zina, ka es atdošu sevi visu šim darbam, un līdz ar to arī paši strādā mazliet smagāk. Ja valda kādas negācijas, tas tikai var mūs piebremzēt. Tagad attiecības atkal ir attīrītas un atsāktas uz stingriem pamatiem, kas būvēti vairāku gadu garumā."

Hamiltons un Botass turpinās startēt "Mercedes" sastāvā arī 2018. gadā. Kamēr Botasam ir līgums līdz šī gada beigām un visas iespējas sevi pierādīt, ar Hamiltonu jau šobrīd komanda vēlas vienoties par jaunu ilgtermiņa sadarbību.

Izmantotie resursi:
PlanetF1 | Formula One | News, Standings,...

     [+] [-]

, 2018-01-02 16:13, pirms 7 gadiem
Ja grib kaut ko sasniegt, tad ir jāspēlē kopā.
To Hamis jau McLaren laikos saprata, it sevišķi pēc pirmās sezonas.
rosberga jautājums - cilvēks par katru cenu gribēja uzvarēt čempionātā, un tas viņam arī izdevās. Un karjeras beigšana arī bija loģisks solis, jo 2017.gadā viņš tiktu apēsts bez sāls, jo Hamiltons, kad ir koncentrējies, nav pārspējams.