Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vurcs: "F1 mašīnām jābūt vēl drošākām, bet jāattīsta 450 km/h"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vurcs: "F1 mašīnām jābūt  vēl drošākām, bet jāattīsta 450 km/h"
Foto: POOL/Scanpix

Kādreizējais F1 pilots Alekss Vurcs nācis klajā ar revolucionāru ierosinājumu, kā uzlabot šo sacīkšu skatāmību un atjaunot vēsturisko prestižu - viņaprāt, mašīnām būtu jābūt vēl drošākām, bet arī ievērojami ātrākām.

Vurca vīzija paredz, ka F1 mašīnas spēj attīstīt daudz lielāku ātrumu, bet reizē arī drošība tiek uzlabotas vēl ievērojamāk, lai neizbēgami pieaugošais avāriju skaits tomēr maksimāli izslēgtu traumu gūšanas risku.

"Ja man būtu jāveido F1, es izdarītu tā, ka šīs mašīnas kļūst vēl drošākas, bet vienlaikus es tās padarītu arī ātrākas," pauž austrietis. "Un es ar to domāju - daudz ātrākas, jo mēs varam izgatavot mašīnas, kam ir lielāks piespiedējspēks un, kas brauc ar 450 km/h. Tādā gadījumā, ja mašīnas ir drošas, mēs varam rīkot cīņas visekstremālākajās trasēs, pilsētu ielu trasēs."

Šobrīd Alekss Vurcs ir "Grand Prix" braucēju asociācijas (GPDA) priekšsēdētājs un ir viens no tiem, kas aktīvi atbalsta pilota kokpita norobežošanu ar drošības rāmi, kas sacīkstēs varētu parādīties jau nākamgad.

Viņš uzskata, ka gadījumā, ja mašīnas būtu maksimāli drošas, trasēm vairs tādām nebūtu jābūt. Nav noslēpums, ka tieši augstais drošības līmenis F1 trasēs un daudzie sodi par pārkāpumiem bieži samazina intrigas līmeni sacensībās.

"Mums nevajag kilometriem garas drošības joslas, jo tad arī tiesneši nefiksētu pārkāpumus, ko neviens tāpat vairs īsti nesaprot," skaidro Vurcs. "Svarīgs aspekts ir tāds, lai līdzjutējam būtu jāpiesēž un jādomā: "Es nekad tā nedarītu. Tikai drosmīgākie un talantīgākie braucēji spēj startēt šajās sacensībās." Pārējais mani vairs neinteresētu, jo līdzjutējs būtu apmierināts. Šobrīd trūkst intrigas. Sacīkšu direktoram ir jāpieskata piloti, jo mašīnas vēl nav tik drošas, un mēs negribam, ka kaut kas notiek un kādam par to būtu jāiet sēdēt cietumā."

Vurca rezumējums ir šāds: "Padariet mašīnas drošākas un visam pārējam pieejiet ar agresīviem risinājumiem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-01-02 22:20, pirms 8 gadiem
kādu zāli šis kurī viņš pa tādu G-Force ir dzirdējis ??

     [+] [-]

, 2017-01-02 23:05, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: kādu zāli šis kurī viņš pa tādu G-Force ir dzirdējis ??
viņš taču savā laikā ieguva segvārdu "avāriju speciālists" - labi pārzin visa veida G-Force, arī uz vāka apmetot formulu

     [+] [-]

, 2017-01-03 14:58, pirms 8 gadiem
Nevajag F-1 lielaku atrumu par 350 km/h, jo atrakas masinas, jo mazak apdzisanas un cilvekiem klust garlacigi un tad sak izdomat noteikumos visadus pekstinus, kuri atbaida pedejos F-1 skatitajus.