Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons triumfē Imolas trasē, ''Mercedes'' septītais pēc kārtas Konstruktoru kauss

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Hamiltons triumfē Imolas trasē, ''Mercedes'' septītais pēc kārtas Konstruktoru kauss
Lūiss Hamiltons pēc finiša šķērsošanas. Foto: Reuters/Scanpix

Kārtējo dubultuzvaru šajā F1 sezonā izcīnījusi ''Mercedes'' komanda, kas triumfēja Imolas trasē notiekošajā posmā. Nepārspēts joprojām palika ''Mercedes'' un čempionāta līderis Lūiss Hamiltons, otro vietu izcīnot viņa komandas biedram Valteri Botasam, bet zemāko pakāpienu uz goda pjedestālu izcīnīja ''Renault'' pilots Daniels Rikjardo. Ar šo uzvaru septīto reizi pēc kārtas ''Mercedes'' izcīnīja arī Konstruktoru kausu.

Itālijas Imolas trasē notiekošajā F1 posmā no pirmās starta rindas posmu uzsāka divi ''Mercedes'' piloti - Valteri Botass un Lūiss Hamiltons, kamēr no trešās pozīcijas ''Red Bull'' pilots Makss Verstapens. Imolā posms nebija noticis kopš 2006. gada, kas varēja solīt samērā interesantu sacīksti.

Starts veiksmīgs padevās Valteri Botasam, kamēr Makss Verstapens apdzina Hamiltonu, izvirzoties otrajā pozīcijā. Sadursme gan pirmajā līkumā notika starp Lensu Strollu un Estebanu Okonu, Strollam dodoties pitstopā. Devītajā aplī sacīkste beidzās ''AlphaTauri'' pilotam Pjēram Gaslī, kurš posmu uzsāka no ceturtās starta pozīcijas. Komanda viņam lika doties uz boksiem, jo tika konstatētas nopietnas problēmas ar formulu. Līdz 20. aplim boksos bija devušies arī abi līderi - Valteri Botass un Makss Verstapens, kas līderpozīcijās pēc 20 apļiem izvirzīja Hamiltonu.

30. aplī no sacīkstes izstājās ''Renault'' pilots Estebans Okons un trasē parādījās virtuālā drošības mašīna ,kas deva priekšrocību tādiem pilotiem kā Lūisam Hamiltonam, Sebastianam Fetelam un citiem, kas vēl pirmo reizi nebija devušies uz boksiem. Tikai Hamiltons paspēja doties pitstopā, izmantojot šo situāciju un atgriežoties atpakaļ trasē līderpozīcijās. Pēc 36 nobrauktiem apļiem britam sešu sekunžu pārsvars pār komandas biedru Botasu.

43. aplī Verstapenam izdevās apdzīt Botasu, izvirzoties otrajā vietā, taču sacīksti pabeigt otrajā pozīcijā vai pacelties augstāk ''Red Bull'' līderim neizdevās. Astoņus apļus vēlāk Verstapenam riepu problēmu dēļ nācās izstāties no Imolas GP, pēc kā trasē devās drošības mašīna. Savai komandai radio Verstapens atzina, ka formulai kaut kas ir saplīsis. Kamēr trasē bija drošības mašīna, avāriju piedzīvoja ''Williams'' pilots Džordžs Rasels, kurš līdz tam cīnījās par punktiem.

59. aplī pēc tam, kad drošības mašīna atstāja trasi, savā starpā sadūrās Albons un Sainss, taizemiešu pilotam atvirzoties uz 15. vietu. Atlikušajos piecos apļos vairs līderu trio nekas nemainījās - Lūiss Hamiltons nosargāja uzvaru, otro vietu izcīnot viņa komandas biedram Valteri Botasam, bet otro reizi trīs sacīkšu laikā trešo vietu izcīnīja ''Renault'' pilots Daniels Rikjardo. Līdz ar uzvaru septīto reizi pēc kārtas Konstruktoru kausā uzvarēja ''Mercedes'' komanda, sasniedzot jaunu F1 rekordu.

Braucēju kopvērtējums

VietaPilotsValstsKomandaPunkti
1.Lūiss HamiltonsGBRMercedes282
2.Valteri BotassFINMercedes197
3.Makss VerstapensNEDRed Bull-Honda162
4.Daniels RikjardoAUSRenault95
5.Šarls LeklērsMONFerrari85
6.Serhio PeressMEXRacing Point-Mercedes82
7.Lendo NorissGBRMcLaren-Renault69
8.Karloss SainssESPMcLaren-Renault65
9.Alekss AlbonsTHARed Bull-Honda64
10.Pjērs GaslīFRAAlphaTauri-Honda63
11.Lānss StrolsCANRacing Point-Mercedes57
12.Estebans OkonsFRARenault40
13.Danils KvjatsRUSAlpha Tauri-Honda26
14.Sebastians FetelsGERFerrari18
15.Niko HilkenbergsGERRacing Point-Mercedes10
16.Kimi ReikenensFINAlfa Romeo-Ferrari4
17.Antonio DžovinaciITAAlfa Romeo-Ferrari4
18.Romēns GrožānsFRAHass2
19.Kevins MagnusensDENHaas-Ferrari1

Kontruktoru kauss

VietaKomandaPunkti
1.Mercedes479
2.Red Bull Racing-Honda226
3.Renault135
4.Racing Point-Mercedes134
5.Mclaren-Renault134
6.Ferrari103
7.AlphaTauri-Honda89
8.Alfa Romeo-Ferrari8
9.Haas-Ferrari3
1 2 40 komentāri

     [+] [-]

, 2020-11-01 15:49, pirms 4 gadiem
Sēbam vajadzētu iesūdzēt tiesā Ferari un viņu ''stratēģus'' par iesaukšanu boksos un to kas tur notiek

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 15:54, pirms 4 gadiem
Prieks par Rikjardo un Kimi. Albonu uz F3

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 16:00, pirms 4 gadiem
RB melnā diena. Verstapenam nepaveicās, savukārt Albonam gan komanda nolažoja, gan pats piestrādāja pie tā, lai šie vispār paliek bez punktiem. Rasselam arī episka izgāšanās. Kimi gan pa smuko punktos iebrauca.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 16:04, pirms 4 gadiem
Lai kā man patiktu Albons, džeks ar steigu ir jānosūta atpakaļ uz Alpha Tauri, lai atgūst dzīves prieku. Pieņemu, ka Aleksam, līdzīgi, kā Sebam gribās, lai šī sezona pēc iespējas ātrāk beidzas

     [+] [-]

, 2020-11-01 16:06, pirms 4 gadiem
Rassels nočakarēja savu iespēju izcīnīt pirmo punktu.
Taču jāatzīst, ka divu gadu laikā ar Rasselu pie stūres Williams no komandas, kam normālos apstākļos nav iespēju apsteigt kādu no konkurentiem, kļuvusi par komandu, kas var cīnīties ar Alfa Romeo un HAAS.

     [+] [-]

, 2020-11-01 16:07, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Lai kā man patiktu Albons, džeks ar steigu ir jānosūta atpakaļ uz Alpha Tauri, lai atgūst dzīves prieku. Pieņemu, ka Aleksam, līdzīgi, kā Sebam gribās, lai šī sezona pēc iespējas ātrāk beidzas
Šim ar pāriešanu uz AT arī varētu būt problēmas. Pirmkārt, klīst runas, ka Cunodu ņems Kvjata vietā. Otrkārt, pats nesen izteicās, ka negrib tur atgriezties.

     [+] [-]

, 2020-11-01 16:08, pirms 4 gadiem
Var redzēt, cik "uzmanīgi" autors seko F-1 - ielikts Konstruktoru kausa kopvērtējums pēc iepriekšējā posma. F-1 mājas lapā šajā ziņā nekas arī nav atjaunots, autors ar to arī iekrita šoreiz.

     [+] [-]

, 2020-11-01 16:12, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Var redzēt, cik "uzmanīgi" autors seko F-1 - ielikts Konstruktoru kausa kopvērtējums pēc iepriekšējā posma. F-1 mājas lapā šajā ziņā nekas arī nav atjaunots, autors ar to arī iekrita šoreiz.
nekur nav iekrists, tas tiek labots.

     [+] [-]

, 2020-11-01 16:18, pirms 4 gadiem
Hamim, protams, atkal nospīdēja. Botasam problēmas, Maksam avārija.

Prieks par Rikardo. Kvjatam laba gonka, bet tas tik un tā nepalīdzēs noturēties F1. Albonam kārtējā izgāšanās. Sebam atkal nekas. Žēl Rasela

  -4 [+] [-]

, 2020-11-01 16:21, pirms 4 gadiem
Šodien gandrīz izslēdzu sacīksti un metu F1 pie malas. Noturēja tas, ka gribas pasekot visu to karjeras sākumiem, kuriem ir nākotne pēc Mercedes un Hamiltona dīvas izgājieniem.
1) vai tiešām Botass bija tā nodīrājis riepas aizstāvoties pret Vertsapenu, ka jāsauc tik ātri boksos? Un Hamiltons izrādās, uzturot tādu pašu tempu un cīņu ar Verstapenu var vēl ar Medium ne tikai nobraukt extra apļus, bet pat iedzīt. Turklāt viņam nesanāktu to izdarīt, ja Botass nebūtu uz aukstām Hard riepām pārlikts.
2) Šosezon redzēts, ka Botasam nav iespēja lemt par savu stratēģiju. Pēc tam gudras atrunas no Mercedes. Savukārt Hamiltonam viens švilpiens un viss notiek pēc viņa stabules jau kuro reizi. Kāpēc Botasam neviens neprasīja, vai viņš var ar Medium nobraukt vēl extra apļus? Viņam tikai tiek pateikts box, box. Pie tam Hamiltons pats pirms tā brīža labākajiem apļa laikiem nočinkstēja, ka ar labo priekšējo kaut kas nav.
3) un vislielākais absurds - VSC. Tā vietā, lai VSC palaistu notikuma brīdī (kamēr Hamiltons vēl trasē un uz taisnes), FIA pagaida un VSC palaiž tad, kad Hamiltons brauc pitstopā. Un pārtrauc VSC tieši tad, kad viņš izbrauc. Smieklīgi.
Ja VSC nu VĒL kaut kā var uzskatīt par sagadīšanos, tad Mercedes rīcību, kur viņi izvirza priekšplānā nevis sava braucēja cīņu par 2. vietu kopvērtējumā, bet Hamiltona rekorda turpināšanu, pēc tam noliedzot un attaisnojoties ar kaut kādu sadauzītu korpusu (kas nu neietekmēja Botasa ātrumu TIK ļoti) - nožēlojami. Un ja līdz šim es kaut kā respektēju Mercedes un Hamiltonu, neskatoties, ka vienalga uzskatīšu Šūmi par GOAT, nu man tas respekts zūd. Ar nepacietību gaidu Hamiltona ēras beigas!!

  +3 [+] [-]

, 2020-11-01 16:28, pirms 4 gadiem
Toms Mālmeisters rakstīja: nekur nav iekrists, tas tiek labots.
Ja jau nav iekrists, kāpēc jālabo?

     [+] [-]

, 2020-11-01 16:40, pirms 4 gadiem
Kādel bija jaliek VSC vajadzēja Lielo drošības mašīnu, lai kartīgi sodītu to hami

  -1 [+] [-]

, 2020-11-01 16:40, pirms 4 gadiem
šo es vispār neuzskatu par sporta veidu, kam vairāk piķis tas labāki inžinieri un tehnika...
F1 neinteresē jau gadus 10...mirusi lieta..
ienācu iesmirdēt ar savu komentu

  +2 [+] [-]

, 2020-11-01 16:41, pirms 4 gadiem
blondais18 rakstīja: šo es vispār neuzskatu par sporta veidu, kam vairāk piķis tas labāki inžinieri un tehnika...
F1 neinteresē jau gadus 10...mirusi lieta..
ienācu iesmidēt ar savu komentu
Pēc noskaņojuma noprotu, ka Ģinamka ierijusi

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 16:41, pirms 4 gadiem
blondais18 rakstīja: šo es vispār neuzskatu par sporta veidu, kam vairāk piķis tas labāki inžinieri un tehnika...
F1 neinteresē jau gadus 10...mirusi lieta..
ienācu iesmirdēt ar savu komentu
Tā vietā kārtējo ģināmo ģēri skatījies?

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 16:52, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Šodien gandrīz izslēdzu sacīksti un metu F1 pie malas. Noturēja tas, ka gribas pasekot visu to karjeras sākumiem, kuriem ir nākotne pēc Mercedes un Hamiltona dīvas izgājieniem.
1) vai tiešām Botass bija tā nodīrājis riepas aizstāvoties pret Vertsapenu, ka jāsauc tik ātri boksos? Un Hamiltons izrādās, uzturot tādu pašu tempu un cīņu ar Verstapenu var vēl ar Medium ne tikai nobraukt extra apļus, bet pat iedzīt. Turklāt viņam nesanāktu to izdarīt, ja Botass nebūtu uz aukstām Hard riepām pārlikts.
2) Šosezon redzēts, ka Botasam nav iespēja lemt par savu stratēģiju. Pēc tam gudras atrunas no Mercedes. Savukārt Hamiltonam viens švilpiens un viss notiek pēc viņa stabules jau kuro reizi. Kāpēc Botasam neviens neprasīja, vai viņš var ar Medium nobraukt vēl extra apļus? Viņam tikai tiek pateikts box, box. Pie tam Hamiltons pats pirms tā brīža labākajiem apļa laikiem nočinkstēja, ka ar labo priekšējo kaut kas nav.
3) un vislielākais absurds - VSC. Tā vietā, lai VSC palaistu notikuma brīdī (kamēr Hamiltons vēl trasē un uz taisnes), FIA pagaida un VSC palaiž tad, kad Hamiltons brauc pitstopā. Un pārtrauc VSC tieši tad, kad viņš izbrauc. Smieklīgi.
Ja VSC nu VĒL kaut kā var uzskatīt par sagadīšanos, tad Mercedes rīcību, kur viņi izvirza priekšplānā nevis sava braucēja cīņu par 2. vietu kopvērtējumā, bet Hamiltona rekorda turpināšanu, pēc tam noliedzot un attaisnojoties ar kaut kādu sadauzītu korpusu (kas nu neietekmēja Botasa ātrumu TIK ļoti) - nožēlojami. Un ja līdz šim es kaut kā respektēju Mercedes un Hamiltonu, neskatoties, ka vienalga uzskatīšu Šūmi par GOAT, nu man tas respekts zūd. Ar nepacietību gaidu Hamiltona ēras beigas!!
Atslābsti!

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:03, pirms 4 gadiem
Ja neskaita LH, DR un DK, tad pārējie šinī trasē izskatījās vairāk kā jefiņi vai lūzeri.

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:05, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Tā vietā kārtējo ģināmo ģēri skatījies?
Tur vismaz intriga, par cik vārtiem Dinamo zaudēs F1 šosezon bija interesants tikai tad, kad Hamiltons BLM laikā visādas stulbības darīja

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:10, pirms 4 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Hamim, protams, atkal nospīdēja. Botasam problēmas, Maksam avārija.

Prieks par Rikardo. Kvjatam laba gonka, bet tas tik un tā nepalīdzēs noturēties F1. Albonam kārtējā izgāšanās. Sebam atkal nekas. Žēl Rasela
Kāds paveicās HAM? Jautājums ir ko VER tik ātri ieskrēja boksos? Liekas pilnīgi garām taktika. Uz ko arī pavilkās BOT. Arī varēja mierīgi turpināt tāpat kā HAM.

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:11, pirms 4 gadiem
blondais18 rakstīja: šo es vispār neuzskatu par sporta veidu, kam vairāk piķis tas labāki inžinieri un tehnika...
F1 neinteresē jau gadus 10...mirusi lieta..
ienācu iesmirdēt ar savu komentu
Njā... ej tad smirdi citur.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-01 17:11, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Šodien gandrīz izslēdzu sacīksti un metu F1 pie malas. Noturēja tas, ka gribas pasekot visu to karjeras sākumiem, kuriem ir nākotne pēc Mercedes un Hamiltona dīvas izgājieniem.
1) vai tiešām Botass bija tā nodīrājis riepas aizstāvoties pret Vertsapenu, ka jāsauc tik ātri boksos? Un Hamiltons izrādās, uzturot tādu pašu tempu un cīņu ar Verstapenu var vēl ar Medium ne tikai nobraukt extra apļus, bet pat iedzīt. Turklāt viņam nesanāktu to izdarīt, ja Botass nebūtu uz aukstām Hard riepām pārlikts.
2) Šosezon redzēts, ka Botasam nav iespēja lemt par savu stratēģiju. Pēc tam gudras atrunas no Mercedes. Savukārt Hamiltonam viens švilpiens un viss notiek pēc viņa stabules jau kuro reizi. Kāpēc Botasam neviens neprasīja, vai viņš var ar Medium nobraukt vēl extra apļus? Viņam tikai tiek pateikts box, box. Pie tam Hamiltons pats pirms tā brīža labākajiem apļa laikiem nočinkstēja, ka ar labo priekšējo kaut kas nav.
3) un vislielākais absurds - VSC. Tā vietā, lai VSC palaistu notikuma brīdī (kamēr Hamiltons vēl trasē un uz taisnes), FIA pagaida un VSC palaiž tad, kad Hamiltons brauc pitstopā. Un pārtrauc VSC tieši tad, kad viņš izbrauc. Smieklīgi.
Ja VSC nu VĒL kaut kā var uzskatīt par sagadīšanos, tad Mercedes rīcību, kur viņi izvirza priekšplānā nevis sava braucēja cīņu par 2. vietu kopvērtējumā, bet Hamiltona rekorda turpināšanu, pēc tam noliedzot un attaisnojoties ar kaut kādu sadauzītu korpusu (kas nu neietekmēja Botasa ātrumu TIK ļoti) - nožēlojami. Un ja līdz šim es kaut kā respektēju Mercedes un Hamiltonu, neskatoties, ka vienalga uzskatīšu Šūmi par GOAT, nu man tas respekts zūd. Ar nepacietību gaidu Hamiltona ēras beigas!!
Botasam bija problēmas ar formulu, pēc kāda no incidentiem sākumā, tādēļ arī zaudēja daudz,, to mēs nezinām kā ir, bet arī Portugālē ar riepām bija tas pats, kad Botass gribēja mainīt uz mīkstakām riepām, nekā Hamim, tad komanda atteica un uzlika to pašu sastāvu ko Hamiltonam. Ja ir nedaudz jocīgi kad neļauj viņam cīnīties ar Hami, bet tas ir bizness, kāds var pasūtīt mūziku un kāds paliek ēnā... Ja runa iet par VSC, tad to ir grūti pierādīt, tā varēja būt sagadīšanās, bet tas jau lai paliek uz tiesnešu sirdsapziņas.

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:15, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Šodien gandrīz izslēdzu sacīksti un metu F1 pie malas. Noturēja tas, ka gribas pasekot visu to karjeras sākumiem, kuriem ir nākotne pēc Mercedes un Hamiltona dīvas izgājieniem.
1) vai tiešām Botass bija tā nodīrājis riepas aizstāvoties pret Vertsapenu, ka jāsauc tik ātri boksos? Un Hamiltons izrādās, uzturot tādu pašu tempu un cīņu ar Verstapenu var vēl ar Medium ne tikai nobraukt extra apļus, bet pat iedzīt. Turklāt viņam nesanāktu to izdarīt, ja Botass nebūtu uz aukstām Hard riepām pārlikts.
2) Šosezon redzēts, ka Botasam nav iespēja lemt par savu stratēģiju. Pēc tam gudras atrunas no Mercedes. Savukārt Hamiltonam viens švilpiens un viss notiek pēc viņa stabules jau kuro reizi. Kāpēc Botasam neviens neprasīja, vai viņš var ar Medium nobraukt vēl extra apļus? Viņam tikai tiek pateikts box, box. Pie tam Hamiltons pats pirms tā brīža labākajiem apļa laikiem nočinkstēja, ka ar labo priekšējo kaut kas nav.
3) un vislielākais absurds - VSC. Tā vietā, lai VSC palaistu notikuma brīdī (kamēr Hamiltons vēl trasē un uz taisnes), FIA pagaida un VSC palaiž tad, kad Hamiltons brauc pitstopā. Un pārtrauc VSC tieši tad, kad viņš izbrauc. Smieklīgi.
Ja VSC nu VĒL kaut kā var uzskatīt par sagadīšanos, tad Mercedes rīcību, kur viņi izvirza priekšplānā nevis sava braucēja cīņu par 2. vietu kopvērtējumā, bet Hamiltona rekorda turpināšanu, pēc tam noliedzot un attaisnojoties ar kaut kādu sadauzītu korpusu (kas nu neietekmēja Botasa ātrumu TIK ļoti) - nožēlojami. Un ja līdz šim es kaut kā respektēju Mercedes un Hamiltonu, neskatoties, ka vienalga uzskatīšu Šūmi par GOAT, nu man tas respekts zūd. Ar nepacietību gaidu Hamiltona ēras beigas!!
Pilnīgas auzas šeit sarakstīji. Pie katras apstāšanās tiek laiciņu lemts un domāts vai vajag VSC. Tur vajadzēja un viņu arī attiecīgi uzlika, jo saprata, ka tā drošāk novākt Okona formulu.

Un kā BOT nebija lēnāks, ja gonkas beigās abiem bija supersofti un HAM atrāvās par 6 sec kādu 5 apļu laikā....

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 17:16, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Kāds paveicās HAM? Jautājums ir ko VER tik ātri ieskrēja boksos? Liekas pilnīgi garām taktika. Uz ko arī pavilkās BOT. Arī varēja mierīgi turpināt tāpat kā HAM.
Piekrītu tev par stratēģiju, bet es nepar to runāju. Botasam atkal formulai problēmas, VSC uzrodas laikā, kad HAM vēl nav bijis boksos.

Vienmēr problēmas ir visiem izņemot HAM. Jā, HAM ir ātrs, es to nenoliedzu, bet kādreiz viņa veiksmei arī ir jaizsīkst.

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:28, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Šodien gandrīz izslēdzu sacīksti un metu F1 pie malas. Noturēja tas, ka gribas pasekot visu to karjeras sākumiem, kuriem ir nākotne pēc Mercedes un Hamiltona dīvas izgājieniem.
1) vai tiešām Botass bija tā nodīrājis riepas aizstāvoties pret Vertsapenu, ka jāsauc tik ātri boksos? Un Hamiltons izrādās, uzturot tādu pašu tempu un cīņu ar Verstapenu var vēl ar Medium ne tikai nobraukt extra apļus, bet pat iedzīt. Turklāt viņam nesanāktu to izdarīt, ja Botass nebūtu uz aukstām Hard riepām pārlikts.
2) Šosezon redzēts, ka Botasam nav iespēja lemt par savu stratēģiju. Pēc tam gudras atrunas no Mercedes. Savukārt Hamiltonam viens švilpiens un viss notiek pēc viņa stabules jau kuro reizi. Kāpēc Botasam neviens neprasīja, vai viņš var ar Medium nobraukt vēl extra apļus? Viņam tikai tiek pateikts box, box. Pie tam Hamiltons pats pirms tā brīža labākajiem apļa laikiem nočinkstēja, ka ar labo priekšējo kaut kas nav.
3) un vislielākais absurds - VSC. Tā vietā, lai VSC palaistu notikuma brīdī (kamēr Hamiltons vēl trasē un uz taisnes), FIA pagaida un VSC palaiž tad, kad Hamiltons brauc pitstopā. Un pārtrauc VSC tieši tad, kad viņš izbrauc. Smieklīgi.
Ja VSC nu VĒL kaut kā var uzskatīt par sagadīšanos, tad Mercedes rīcību, kur viņi izvirza priekšplānā nevis sava braucēja cīņu par 2. vietu kopvērtējumā, bet Hamiltona rekorda turpināšanu, pēc tam noliedzot un attaisnojoties ar kaut kādu sadauzītu korpusu (kas nu neietekmēja Botasa ātrumu TIK ļoti) - nožēlojami. Un ja līdz šim es kaut kā respektēju Mercedes un Hamiltonu, neskatoties, ka vienalga uzskatīšu Šūmi par GOAT, nu man tas respekts zūd. Ar nepacietību gaidu Hamiltona ēras beigas!!
Botasu iesauca boksos, jo Makss bija ātrāks par viņu dēļ iesprūdušas atlūzas no citas formulas Botasa formulā. Citādi Makss būtu ticis garām Botasam uz pitstopu rēķina. Hamiltonam tas nedraudēja, pat Botasa bremzēšana (nespēja braukt ātrāk) varēja nozīmēt, ka Hamiltonam ir iespēja tikt garām, Maksam uz pitstopu rēķina. Hamiltonam paveicās ar VSC, taču drošības mašīna tika izsaukta Hamiltonam par vēlu, kā rezultātā viņš gandrīz zaudēja šo pozīciju. Hamiltonam paveicās šajās sacensībās, taču nevar teikt, ka Mercedes uz viņu strādā.

Ja par stratēģiju - Portugālē neļāva Botasam likt soft riepas, jo tās vispār nestrādāja, Botass būtu zaudējis vēl vairāk, to pat eksperti atzina, jo citām formulām bija lielas problēmas ar soft riepām.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 17:30, pirms 4 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Piekrītu tev par stratēģiju, bet es nepar to runāju. Botasam atkal formulai problēmas, VSC uzrodas laikā, kad HAM vēl nav bijis boksos.

Vienmēr problēmas ir visiem izņemot HAM. Jā, HAM ir ātrs, es to nenoliedzu, bet kādreiz viņa veiksmei arī ir jaizsīkst.
Hamiltonam bijušas problēmas arī šosezon - Austrijas kvalifikācijā Botass izbrauc ārpus trases, parādās dzeltenie karogi, kur Hamis nav atlaidis gāzi, par ko saņem starta vietu sodu. Pēc tam cīņā ar Albonu sods. Moncā ar slēgtajiem boksiem, Krievijā ar starta izmēģināšanas procedūru. Ne vienmēr veiksme bijusi viņa pusē.

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:46, pirms 4 gadiem
VSC biški piepalīdzēja Hamiltonam. Intresanti, kurš Racing Point komandā izdomāja sūtīt Perezu boksos ,90% būtu trešais finišējis , ja paliktu trasē
Sarkanie visu sapisa Fetelam boksos. Strola sencim vajadzētu domāt vai tiešām vajadzētu auklēties ar savu delu, nu nebūs viņš čempions nekad

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:53, pirms 4 gadiem
Nu ja Albons brauks buļļos nākamsezon tā būs sensācija . Zaudē kārtejo reizi pozīcijas startā un pamanās saslīdēt restartā😅
Un Rasels jau otro reizi pamanās sačakarēt izcīnīt punktus savas vainas dēļ.
Kvalifikācija ir ļoti labs , bet sacīkšu rēžīma viņš ne ar ko labāks par Botasu nav,.tapēc jau Merši neņem pie sevīm viņu

  +1 [+] [-]

, 2020-11-01 17:54, pirms 4 gadiem
Ja Hamis sūdzās pa riepām tas automātiski nozīmē, ka viņas ir perfektā stāvoklī😂 To nu buļļiem vajadzētu sākt saprast

     [+] [-]

, 2020-11-01 17:57, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Pilnīgas auzas šeit sarakstīji. Pie katras apstāšanās tiek laiciņu lemts un domāts vai vajag VSC. Tur vajadzēja un viņu arī attiecīgi uzlika, jo saprata, ka tā drošāk novākt Okona formulu.

Un kā BOT nebija lēnāks, ja gonkas beigās abiem bija supersofti un HAM atrāvās par 6 sec kādu 5 apļu laikā....
Botasam jau no otrā apļa kaut kas bija salūzis vai iesprūdis formulā

     [+] [-]

, 2020-11-01 18:13, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Botasam jau no otrā apļa kaut kas bija salūzis vai iesprūdis formulā
Es tak rakstu, ka BOT bija lēnāks. Es to atbildēju tam, ka BOT varēja ar HAM cīnīties. Nu nevarēja.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-01 18:33, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Šodien gandrīz izslēdzu sacīksti un metu F1 pie malas. Noturēja tas, ka gribas pasekot visu to karjeras sākumiem, kuriem ir nākotne pēc Mercedes un Hamiltona dīvas izgājieniem.
1) vai tiešām Botass bija tā nodīrājis riepas aizstāvoties pret Vertsapenu, ka jāsauc tik ātri boksos? Un Hamiltons izrādās, uzturot tādu pašu tempu un cīņu ar Verstapenu var vēl ar Medium ne tikai nobraukt extra apļus, bet pat iedzīt. Turklāt viņam nesanāktu to izdarīt, ja Botass nebūtu uz aukstām Hard riepām pārlikts.
2) Šosezon redzēts, ka Botasam nav iespēja lemt par savu stratēģiju. Pēc tam gudras atrunas no Mercedes. Savukārt Hamiltonam viens švilpiens un viss notiek pēc viņa stabules jau kuro reizi. Kāpēc Botasam neviens neprasīja, vai viņš var ar Medium nobraukt vēl extra apļus? Viņam tikai tiek pateikts box, box. Pie tam Hamiltons pats pirms tā brīža labākajiem apļa laikiem nočinkstēja, ka ar labo priekšējo kaut kas nav.
3) un vislielākais absurds - VSC. Tā vietā, lai VSC palaistu notikuma brīdī (kamēr Hamiltons vēl trasē un uz taisnes), FIA pagaida un VSC palaiž tad, kad Hamiltons brauc pitstopā. Un pārtrauc VSC tieši tad, kad viņš izbrauc. Smieklīgi.
Ja VSC nu VĒL kaut kā var uzskatīt par sagadīšanos, tad Mercedes rīcību, kur viņi izvirza priekšplānā nevis sava braucēja cīņu par 2. vietu kopvērtējumā, bet Hamiltona rekorda turpināšanu, pēc tam noliedzot un attaisnojoties ar kaut kādu sadauzītu korpusu (kas nu neietekmēja Botasa ātrumu TIK ļoti) - nožēlojami. Un ja līdz šim es kaut kā respektēju Mercedes un Hamiltonu, neskatoties, ka vienalga uzskatīšu Šūmi par GOAT, nu man tas respekts zūd. Ar nepacietību gaidu Hamiltona ēras beigas!!
Nevar F1 sacīkstes skatīties tik virspusēji. F1 nav tikai mašīnu riņķošana pa trasi, tās pamatā ir stratēģiskas cīņas starp komandām. Kad mēģināsi tajās iedziļināties, F1 sāks šķist daudz interesantāks
1) Viens vārds - Undercut. Botasam bija jābrauc boksos, lai "nosegtu" Verstapena boksu apmeklējumu. Ja Valteri būtu iebraucis boksos divus apļus vēlāk, viņš būtu atgriezies trasē aiz Verstapena. Pie tik šauras trases, kā Imola, tas teju ir garantēts zaudējums cīņā par uzvaru.
2) Botass noteikti varēja nobraukt vēl 10 apļus, kā Luiss, bet tas būtu beidzies ar pirmajā punktā minēto.

     [+] [-]

, 2020-11-01 18:41, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Ja Hamis sūdzās pa riepām tas automātiski nozīmē, ka viņas ir perfektā stāvoklī😂 To nu buļļiem vajadzētu sākt saprast
Te gan jāsaprot, ka tas, ko mēs dzirdam radio ir nevis pilotu un komandu publiski izplatītā informācija faniem, ber gan "pa kluso" noklausītā saruna starp pilotu un viņa inžernieri. Jāsaprot, ka līdz ar to tas nozīmē, ka "man viena riepa sāk pamirt" var nozīmēt kaut ko pilnīgi citu, kā mēs iedomājamies. Piloti un inženieri zin cik apļi ar vienu kompletu ir jānobrauc, zin kādam ir jābūt riepu nodilumam katrā konkrētā aplī u.t.t. "Man viena riepa sāk nodilt" var nozīmēt "Bono, Tev zināšanai - ir desmitais aplis, visā visumā viss ir kārtībā, visus trīsdesmit apļus nobraukšu, bet priekšejā kreisā riepa ir ne tādā stāvoklī, kā bijām rēķinājuši šim sacīkstes posmam. Bet viss būs, turpmāk pieskatīšu kreiso pusi un izvairīšos no kerbiem".
Lieku uzsvaru vēlreiz, mēs noklausāmies pilota un inženiera sarunu, kas savā būtībā ir ar citu svaru un kontekstu aiz muguras. Nevis kā mums to gribētos domāt - pilota komentārs izlepušajiem faniem tiešraidē no pilota kokpita.

F1 TV ir iespēja sekot līdzi visu pilotu radio sarunām. Visi piloti komentē savu riepu stāvokli, tik vien, ka Okonu, Rasselu, Magnusenu un Kvjatu mēs nedzirdam tiešraidē, savukārt čempionu dzirdam

     [+] [-]

, 2020-11-01 18:51, pirms 4 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Piekrītu tev par stratēģiju, bet es nepar to runāju. Botasam atkal formulai problēmas, VSC uzrodas laikā, kad HAM vēl nav bijis boksos.

Vienmēr problēmas ir visiem izņemot HAM. Jā, HAM ir ātrs, es to nenoliedzu, bet kādreiz viņa veiksmei arī ir jaizsīkst.
Jā, ar VSC Hamim paveicās, lai gan arī nosacīti, jo VSC bija ļoti īsu posmu, Luiss tā pat būtu atgriezies trasē kādu 1-2 sekundes pirms Botasa.
Taču jāņem vērā, ka viņam nepaveicās ar startu, kā arī gandrīz nepaveicās ar drošības mašīnu - SC devās trasē tieši brīdī, kad Botass bija pie boksu ieejas, savukārt Luiss bija tikko uzsācis jaunu apli.
Lielos vilcienos vērtējot sezonu - jā, Valteri neveiksmju ir vairāk (kaut gan esperts te jau minēja piemērus, kur cietušā kārtā bijis Hamis, savukārt ieguvējs bijis Valteri), taču jāņem vērā, ka labākajiem parasti veicas vairāk. Veiksme ir jānopelna. Pat ja Valteri aizvadītu visu sezonu bez nevienas neveiksmes, viņš tā pat nespētu kļūt par čempionu. Nav viņš Luisa līmeņa pilots.

     [+] [-]

, 2020-11-01 19:00, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Nevar F1 sacīkstes skatīties tik virspusēji. F1 nav tikai mašīnu riņķošana pa trasi, tās pamatā ir stratēģiskas cīņas starp komandām. Kad mēģināsi tajās iedziļināties, F1 sāks šķist daudz interesantāks
1) Viens vārds - Undercut. Botasam bija jābrauc boksos, lai "nosegtu" Verstapena boksu apmeklējumu. Ja Valteri būtu iebraucis boksos divus apļus vēlāk, viņš būtu atgriezies trasē aiz Verstapena. Pie tik šauras trases, kā Imola, tas teju ir garantēts zaudējums cīņā par uzvaru.
2) Botass noteikti varēja nobraukt vēl 10 apļus, kā Luiss, bet tas būtu beidzies ar pirmajā punktā minēto.
Paldies par ieteikumu neskatīties tik virspusēji, noteikti ņemšu vērā.
Pēdējos 4 apļus pirms Verstapena pitstopa Botass uzrādīja labākus apļa laiku par Verstapenu ar tendenci pat palikt ātrākam (ko izteikti redzējām Hamiltona gadījumā, jo, ja nemaldos, arī Botasam pirms pitstopa ļāva iet uz maksimumu). Turklāt Verstapens pēc pitstopa ar aukstām riepām tuvākajos apļos netuvojās tam apļu laikam, ko rādīja Hamiltons un visticamāk, rādītu arī Botass. Par kādu undercut Tu runā? Kas Tev liek domāt, ka viņš izbrauktu aiz Maksa?

     [+] [-]

, 2020-11-01 19:06, pirms 4 gadiem
esprets rakstīja: Botasu iesauca boksos, jo Makss bija ātrāks par viņu dēļ iesprūdušas atlūzas no citas formulas Botasa formulā. Citādi Makss būtu ticis garām Botasam uz pitstopu rēķina. Hamiltonam tas nedraudēja, pat Botasa bremzēšana (nespēja braukt ātrāk) varēja nozīmēt, ka Hamiltonam ir iespēja tikt garām, Maksam uz pitstopu rēķina. Hamiltonam paveicās ar VSC, taču drošības mašīna tika izsaukta Hamiltonam par vēlu, kā rezultātā viņš gandrīz zaudēja šo pozīciju. Hamiltonam paveicās šajās sacensībās, taču nevar teikt, ka Mercedes uz viņu strādā.

Ja par stratēģiju - Portugālē neļāva Botasam likt soft riepas, jo tās vispār nestrādāja, Botass būtu zaudējis vēl vairāk, to pat eksperti atzina, jo citām formulām bija lielas problēmas ar soft riepām.
Paskaties apļa laikus, Makss nebija ātrāks par Botasu.
1 2 40 komentāri