Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso noraidījis "Red Bull" piedāvājumu, Vēbers gandrīz pievienojās "Ferrari" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso noraidījis "Red Bull" piedāvājumu, Vēbers gandrīz pievienojās "Ferrari" komandai
Alonso un Vēbers
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Interesanta informācija parādījusies saistībā ar divu F1 vecmeistaru biogrāfiju - pirms kāda laika "Red Bull" komanda esot centusies nolīgt Fernando Alonso, kamēr Marks Vēbers, kurš šogad aizvada pēdējo sezonu Formulā 1, pavisam nesen esot bijis tuvu līgumam ar "Ferrari".

Spānijas laikraksts "El Mundo Deportivo" ziņo, ka "Red Bull" komanda gribējusi iegūt Fernando Alonso uz 2008. gada F1 sezonu, taču sportists nolēmis atgriezties "Renault". Sarunas notikušas 2007. gada novembrī, pēc tam, kad Alonso šķīris sadarbību ar "McLaren" komandu. Vairākas nedēļas abas puses gan klātienē, gan neklātienē diskutējušas par iespējamo sadarbību un Alonso tobrīd bijusi "Red Bull" vadības izvēle "numur viens".

Problēma bijusi tā, ka "Red Bull" īpašnieks Dītrihs Matešics tobrīd vēlējies līgumu uz diviem gadiem, ar iespēju to pagarināt arī uz trešo sezonu, kamēr Alonso meklējis komandu, kas piekristu līgumam tikai uz vienu sezonu. Tobrīd viņš, protams, nenojauta par to, ko vēlāk sasniegs "Red Bull", jo uz to brīdi tai vēl nebija nevienas uzvaras. Spānis līdz ar to pieņēmis lēmumu doties atpakaļ uz "Renault", bet "Red Bull" palikuši ar iepriekšējiem pilotiem Deividu Kulthardu un Marku Vēberu.

Jāpiebilst, ka vēl Alonso veicis pārrunas arī ar "Toyota" komandu, kas vēlāk pēc 2009. gada sezonas aizgāja no F1.

Tikmēr Vēbers šonedēļ atzina, ka pagājušajā gadā gandrīz noslēdzis līgumu ar "Ferrari", kas jau tad meklējuši aizvietotāju Felipem Masam.

"Līgums bija ļoti tuvu noslēgšanai," intervijā "Speed Week" pēc ierašanās Abū Dabī atklāj Vēbers, kurš nākošgad startēs Lemānas sacīkstēs kopā ar "Porsche" komandu. "Tik tuvu, ka es jau biju paņēmis telefonu un zvanīju Dītriham Matešicam. Tomēr vienoties ar "Ferrari" līdz galam nespējām, jo pretējā gadījumā es šobrīd sēdētu Masas formulā un darītu to arī 2014. gadā. Biju nospraudis sev pēdējo termiņu, kad jāpieņem galējie lēmumi un pirms Kanādas posma nolēmu uz vēl vienu sezonu palikt "Red Bull" komandā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-01 15:43, pirms 11 gadiem
Pats liktenis bija lēmis, lai Alonso paliek gribot.
Ko nu vairs sūdzēties viņa faniem.

  -3 [+] [-]

, 2013-11-01 15:48, pirms 11 gadiem
Es gandriiz shoriit pamodos.

     [+] [-]

, 2013-11-01 15:52, pirms 11 gadiem
nu neko ,tad alonso nav ko sūdzēties, ka ar feteļa bolīdu varētu sasniegt vairāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-11-01 16:10, pirms 11 gadiem
General Franc0 rakstīja: ja Alonso būtu pārgājis uz Red Bull nebrīnos ka tu tagad būtu lielais Alonso līdzjūtējs... tādi kā tu parasti izvēlas labāko un par viņu ar sāk fanot...
Par Alonso neesmu fanojis pat tad, kad viņš labi brauca iekš reņiem.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-01 16:39, pirms 11 gadiem
General Franc0 rakstīja: ja Alonso būtu pārgājis uz Red Bull nebrīnos ka tu tagad būtu lielais Alonso līdzjūtējs... tādi kā tu parasti izvēlas labāko un par viņu ar sāk fanot...
Un interesanti kāpēc tu sāki fanot par Alonso, ne tāpēc ka viņš bija divkārtējs čmepions un visu laiku ir viens no pretendentiem?!

     [+] [-]

, 2013-11-01 19:19, pirms 11 gadiem
Starp citām ziņām:"Batons kļuvis par 2009. gada pasaules čempionu." Pēc gada varēs ielikt ziņu, ka Alonso pasūtīja RBR arī nākamajā sezonā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja