Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs izcīna pole position žūstošajā Singapūras ielu trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs izcīna pole position žūstošajā Singapūras ielu trasē
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Singapūras F1 kvalifikācijas pēdējās minūtes izvērsās aizraujošas un neprognozējamas, žūstošajā ielu trasē pirmo starta vietu izcīnot "Ferrari" pilotam Šarlam Leklēram. No pirmās rindas rīt sacīkstēs startēs arī Serhio Peress, bet sezonas līderis Makss Verstapens nespēja veikt nevienu labu apli un palika astotais.

Q1

Pēc tam, kad dienas pirmajā pusē Singapūrā pamatīgi nolija, vien trešā treniņa laikā trasei pamazām sākot žūt, uz kvalifikāciju asfalts daudzviet aizvien bija mitrs. Līdz ar to, cīņām sākoties, visi trasē devās ar pārejas tipa riepām.

Miks Šūmahers pēdējā brīdī ārpus "Top 15" atbīdīja Valteri Botasu, tāpat otrajā kvalifikācijas kārtā netika Daniels Rikjardo, kurš, iespējams, aizvada pēdējo sezonu F1 čempionātā. Uz šo posmu "McLaren" pilots, atšķirībā no komandas biedra Lando Norisa, arī nav saņēmis mašīnas uzlabojumus. Atkritēju vidū Q1 bija arī Estebans Okons, pēc viena posma izlaišanas ierindā esošais Alekss Albons, kā arī Nikolā Latifi, kurš pēc šīs sezonas pametīs "Williams" vienību un visticamāk arī noslēgs F1 karjeru.

Ātrākais pirmajā kvalifikācijā bija Verstapens, bet pirmo trijnieku noslēdza Lūiss Hamiltons un Leklērs.

Q2

Otrajā kvalifikācijas kārtā trase turpināja žūt un pēdējās minūtēs vairāku pilotu mašīnām tika uzmontēti sliki. Šis gājiens gan īsti neatmaksājās, jo saķere vēl nebija pietiekami laba - gan Lānss Strols, gan Sebastians Fetels bija spiesti izbraukt asfaltētajā atkāpšanās zonā.

Pārsteidzoši tālāk par otro kārtu netika Džordžs Rasels. "Mercedes" pilotam pietrūka tikai 0.006 sekunžu līdz Kevinam Magnusenam un nācās samierināties ar 11. vietu. Trešajā kārtā netika arī Strols, Miks Šūmahers, kura vieta "Haas" komandā uz nākamo gadu ir apdraudēta, Fetels un Guanju Žou. "Alfa Romeo" komanda pirms dažām dienām paziņoja, ka Žou startēs tās rindās arī nākamgad, un šodien viņš bija ātrāks par komandas biedru Botasu.

Ātrāko rezultātu Q2 sasniedza Leklērs, otrais bija Hamiltons, bet trešais - Verstapens.

Q3

Lai gan daudz laika nebija pagājis, asfalts acīm redzot bija kļuvis daudz sausāks un jau trešās kvalifikācijas sākumā vairums pilotu, ieskaitot galvenos pole position pretendentus, trasē devās ar sliku riepām.

Trase vēl nebija pilnībā sausa, bet šādos apstākļos lielisks bija "Mercedes" pārstāvis Hamiltons, uzrādot vairākus ātrākos apļus pēc kārtas. Verstapens ar "Red Bull" formulu veica vairākus apļus pēc kārtas, pieļāva vairākas kļūdas, bet iekārtojās otrajā pozīcijā, zaudējot nepilnas 0.4 sekundes tā brīža līderim.

Pēdējos mēģinājumos piloti turpināja uzlabot savus rezultātus, pirmajā pozīcijā nomainoties vairākiem sportistiem. Verstapenam, kurš teorētiski svētdien var kļūt par 2022. gada čempionu, bija rekordi pirmajos divos sektoros, bet trešajā viņš pazaudēja daudz laika, bet nākamā apļa beigās komanda viņu iesauca boksos, kā rezultātā sportists palika astotais.

Uzvaru izcīnīja Leklērs, kurš apli noriņķoja 0.022 sekundes ātrāk par "Red Bull" pilotu Peresu, bet nākamās pozīcijas ieņēma Hamiltons, zaudējot uzvarētājam nieka 0.054 sekundes, un Karloss Sainss. Augstajā piektajā vietā ierindojās vecmeistars Fernando Alonso, pārspējot Norisu un Pjēru Gaslī, aiz kura sekoja Verstapens. Pirmo desmitnieku noslēdza Kevins Magnusens un Juki Cunoda.

Sacensības Singapūras ielu trasē sāksies svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Singapūras GP kvalifikācija:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-01 17:33, pirms 2 gadiem
Verstapens laikam sabijies, ka viņa čomiem no Fia nāksies atņemt pagājušās sezonas (ne)pelnīti izcīnīto titulu.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-01 18:09, pirms 2 gadiem
Verstapenam visticamāk par maz degvielas bija (pēc-kvalifikācijas pārbaudē mašīnā jābūt vismaz litram degvielas), tāpēc komanda sauca boksos, lai nedabūtu sodu (startēšanu no beigām)... šādā trasē labāk startēt 8. nevis no beigām.

     [+] [-]

, 2022-10-01 18:39, pirms 2 gadiem
Leklērs atkārtoja Šūmahera rekordu?

     [+] [-]

, 2022-10-01 19:02, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Leklērs atkārtoja Šūmahera rekordu?
Ja jautājums attiecās uz Šūmahera PP ar Ferrarī, tad jā, atkārtojā. Bet kas attiecās uz PP vienā sezonā, tad tur nereāls sniegums bija Sebam - 15 PP 2011 gadā

     [+] [-]

, 2022-10-01 19:06, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Verstapenam visticamāk par maz degvielas bija (pēc-kvalifikācijas pārbaudē mašīnā jābūt vismaz litram degvielas), tāpēc komanda sauca boksos, lai nedabūtu sodu (startēšanu no beigām)... šādā trasē labāk startēt 8. nevis no beigām.
Jā, tā arī bija. Ja būtu finišējis, tad būtu par maz degvielas kamēr apbrauktu apkārt trasei pēc lidojošā apļa. Vairāk jautājums par priekšpēdējo apli. Pirmie divi sektori rekordi un izejā pirms pēdējā līkuma 3ajā sektorā vnk sāka ripot un nebrauca būtdams 0,7 priekšā

     [+] [-]

, 2022-10-01 19:37, pirms 2 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Jā, tā arī bija. Ja būtu finišējis, tad būtu par maz degvielas kamēr apbrauktu apkārt trasei pēc lidojošā apļa. Vairāk jautājums par priekšpēdējo apli. Pirmie divi sektori rekordi un izejā pirms pēdējā līkuma 3ajā sektorā vnk sāka ripot un nebrauca būtdams 0,7 priekšā
Nu ar slikiem uz slapjas trases baigi nepagāzēsi, ganjau pazaudēja kontroli par daudz un atmetās

     [+] [-]

, 2022-10-01 20:47, pirms 2 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Jā, tā arī bija. Ja būtu finišējis, tad būtu par maz degvielas kamēr apbrauktu apkārt trasei pēc lidojošā apļa. Vairāk jautājums par priekšpēdējo apli. Pirmie divi sektori rekordi un izejā pirms pēdējā līkuma 3ajā sektorā vnk sāka ripot un nebrauca būtdams 0,7 priekšā
Pirmspēdējā aplī viņš 3. sektorā divreiz saslīdēja, tāpēc arī atmetās...