Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers aizvadījis F1 testus "Ferrari" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers aizvadījis F1 testus "Ferrari" komandā
Miks Šūmahers "Ferrari" F1 testos. Foto: Scuderia Ferrari

Trešdien Itālijā "Ferrari" sacīkšu komanda deva iespēju aizvadīt F1 testus Mikam Šūmaheram, Kelamam Ailotam un Robertam Švarcmanam, kuri ir vieni no vadošajiem braucējiem "Formulā 2" un tuvāko sezonu laikā visticamāk debitēs pasaules čempionātā.

Saviem attīstības programmas pilotiem komanda testus organizēja blakus rūpnīcai esošajā Fiorano trasē, un visiem trim bija iespēja pabraukt ar 2018. gada modeli "Ferrari SF71H". Sportisti paveica iepriekš izplānotās programmas un ātri esot spējuši aprast ar jaudīgo un sarežģīto tehniku, apstiprina "Ferrari Driver Academy" tehniskās nodaļas vadītājs Marko Matasa.

"Nav viegli pārslēgties no tā braukšanas stila, kas nepieciešams "Formulā 2", uz labāko, kas piemērots, lai pilotētu "Formula 1" mašīnu," skaidro Matasa. "Šim auto ir daudz lielāka jauda, daudz smalkāka bremžu sistēma un stūres pastiprinātājs, kas ir jutīgāks pret precizitāti, lai darbotos pilnvērtīgi. Neskatoties uz to, viņi visi visi bija ātri un spēja pabraukt labā tempā uzreiz. Apļi, ko Miks un Kelams veica šodien, noteikti noderēs treniņbraucienos Nirburgringā."

Kā zināms, nākamajā F1 posmā pirmajā treniņsesijā Šūmahers sēdīsies "Alfa Romeo" formulā, kamēr Ailots iemēģinās "Haas" mašīnu. Švarcmanam tikmēr iespēju plānots dot posmā Abū Dabī "Alfa Romeo" sastāvā.

F2 čempionātā piloti startē ar 3.4 litru V6 turbo dzinējiem, kuru jauda ir 620 zirgspēki. Salīdzinoši, F1 čempionāta mašīnām motoru jauda ir ap 900 zirgspēkiem, lai gan šie rādītāji publiski precīzi nav zināmi, dažkārt spekulēts, ka skaitlis varētu būt pat tuvāk 1000 zirgspēkiem.

"Bija noderīgi atkal pierast pie visām procedūrām, kas ir samērā sarežģītas, un aprast ar komandas darbu, kas šajā čempionātā ir visaugstākajā līmenī," stāsta F2 čempionāta līderis Šūmahers. "Nevaru vien sagaidīt to brīdi, kad Vācijā varēšu sēsties kokpitā un pirmo reizi savu skatītāju priekšā piedalīties treniņbraucienos. Komandā ir daži mehāniķi, kas strādājuši kopā ar manu tēvu, un tas šo dienu padarīs vēl jo īpašāku."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...