Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lauda: "Hamitlons ir labākais pilots pasaulē"

Andrejs Siliņš

Lauda: "Hamitlons ir labākais pilots pasaulē"
Nikijs Lauda
Foto: AP/Scanpix

Trīskārtējais F1 čempions Nikijs Lauda, kurš kļuvis par "Mercedes" komandas valdes locekli, atzinis, ka Luisa Hamiltona pievienošanās komandai nākamajā sezonā ir izcils sasniegums, jo britu pilots esot pasaulē labākais sava aroda veicējs.

Pēdējo trīs sezonu laikā "Mercedes" izcīnījusi tikai vienu uzvaru, un tas notika šogad Ķīnā, tikmēr "McLaren" vienībai šajā laika periodā izdevies tikt pie 16 uzvarām. Tāpēc loģiski, ka "McLaren" pilota Luisa Hamiltona pievienošanās "Mercedes" komandai tiek uztverta kā lieliska vēsts. "Sliktā mašīnā viņš ir labākais braucējs pasaulē, jo ir neiedomājami veikls un nepieļauj kompromisus," sajūsmā par Hamiltona nonākšanu "Mercedes" ir komandas valdes loceklis Nikijs Lauda, kuru 2008. gadā ESPN atzina par 22. labāko pilotu vēsturē.

Austriešu pilots, tagad aviobiznesmenis Lauda uzskata, ka Hamiltona pievienošanās liks visai "Mercedes" vienībai strādāt labāk nekā iepriekš un sagatavot spējīgāku formulu jaunajai sezonai. Tieši Lauda piedalījās sarunās ar Hamiltonu par iespējamo pievienošanos "Mercedes", un pēc sarunām ar britu sportistu leģendārais Lauda ir sajūsmā: "Mani ļoti iespaidoja tas, kā viņš pieiet lietām - ļoti pragmātiski, bez emocijām."

"Īstā diskusija bija par to, kāpēc atstāt komandu, kurā nākotnē viss izskatās viegli," sarunu nianses atklāja Lauda. "Mans arguments bija - ja meklē jaunus izaicinājumus, tad "Mercedes" noteikti ir tava komanda. Padomā par to šādi - ja [Mihaels] Šūmahers trīs gadu laikā nevarēja padarīt "Mercedes" par komandu, kas cīnās par augstākajām vietām, bet tu nākamsezon to paveiksi, tas stipri ietekmēs tavu personību, un cilvēki tevi vērtēs daudz augstāk."

Tāpat Lauda iezīmējis uzdevumus arī pārējai komandai: "Galvenais šobrīd ir, lai Ross [Brauns] un viņa komanda saprot visu, kas nav pareizi ar šo mašīnu un nākamajai sezonai izveido to labāku. Daudzas izmaiņas jau ir notikušas. Ja mašīna būs konkurētspējīga, viņš [Hamiltons] izcīnīs daudzas uzvaras, par to nav jautājumu. Hamiltona efekts liks [Niko] Rosbergam kļūt ātrākam, un Niko liks Hamiltonam būt ātrākam, tas ir viss, kas vajadzīgs komandā."

Tikmēr F1 līdzjutēji noteikti ar nepacietību gaida slavenā amerikāņu režisora Rona Hovarda filmu "Rush", kas atstāstīs Nikija Laudas cīņu ar Džeimsu Hantu 1976. gada pasaules čempionātā. Filmas pirmizrāde paredzēta nākamā gada septembrī.

Izmantotie resursi:
BBC

Vai Šūmahera nomaiņa ar Hamiltonu ļaus Mercedes uzlabot rezultātus?

  • 60

  • 46

  • 38

  • 22


  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 12:37, pirms 12 gadiem
Kas tad nu, ko tad vecukam ir pateicis Sebs un Sumis, kadreiz jau tos slaveja ka duls. Nakosgad nekas nemainisies, bet 2014 gada Mercedes varetu but starp top komandam, jo tad bus jaunie motori un loti daudz kas nonulles, tada situacija rupnicas komandai ar vienu no lielakajiem F-1 budzetiem, nebut labako saraksta butu greks.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 12:56, pirms 12 gadiem
Zombijs rakstīja: Kas tad nu, ko tad vecukam ir pateicis Sebs un Sumis, kadreiz jau tos slaveja ka duls. Nakosgad nekas nemainisies, bet 2014 gada Mercedes varetu but starp top komandam, jo tad bus jaunie motori un loti daudz kas nonulles, tada situacija rupnicas komandai ar vienu no lielakajiem F-1 budzetiem, nebut labako saraksta butu greks.
"Sliktā mašīnā viņš ir labākais braucējs pasaulē, jo ir neiedomājami veikls un nepieļauj kompromisus"
Māksla nav braukt ātri, kad tavā rīcībā ir labākā mašīna, māksla ir izdarīt visu lai būtu ātrs arī tad ja tava mašīna nav tik ātra kā konkurentiem.
Arī Alonso pavisam nesen izteicās, ka Fettels, Batons u.c. ir ļoti ātri, bet Hamiltons ir vienīgais viņa konkurents, kurš var paņemt uzvaru nesēžot pie pašas ātrākās mašīnas stūres.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-01 13:19, pirms 12 gadiem
Nikijam paradas pirmas vecuma marasma pazimes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-01 13:19, pirms 12 gadiem
Ja Hamis būtu tik labs sen jau būtu ieguvis vairāk par vienu haļavčīgu čempiona titulu. Tāpēc uzskatu, ka pagaidām labākais ir Fernando!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 13:20, pirms 12 gadiem
Un kā vispār var spriest par Hamiltona spējām ātri braukt ar lēnu formulu, ja viņš jau no pirmās sacīkstes tika iesēdināts top mašīnā. To droši var teikt par Raikonenu, Alonso, bet noteikti ne par Hami.

     [+] [-]

, 2012-10-01 13:37, pirms 12 gadiem
Padomā par to šādi - ja [Mihaels] Šūmahers trīs gadu laikā nevarēja padarīt "Mercedes" par komandu, kas cīnās par augstākajām vietām, bet tu nākamsezon to paveiksi, tas stipri ietekmēs tavu personību, un cilvēki tevi vērtēs daudz augstāk."
Tas gan drīzāk būs tā, ka Brauns ar Šūmaheru un Rosbergu 3 gadu laikā ieguldījuši un Hamiltons saņems visu gatavu!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 14:40, pirms 12 gadiem
Kamer cilveks ir braucis tikai viena komanda vai veikmigi parsedies no vienas labas masinas cita, nevar spriest cik vins ir labs braucejs. Kimi, Alonso, Battons tie sevi ir pieradijusi, ka labi brauceji ar jebkadu masinu, Fettelam un Hamiltonam vel sevi japierada citas komandas, Sumis ir cits stasts, lai ka fani vinu aizstavetu pec atgriesanas vins tomer vairs nav tas, gadi, gadi, vins butu ideals testpilots, bet nevairs saciksu.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-01 14:57, pirms 12 gadiem
Hamitlons_Biatlons

  -1 [+] [-]

, 2012-10-01 15:22, pirms 12 gadiem
Alonso. Hamiltons. Fettels.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-01 15:32, pirms 12 gadiem
Alonso šogad no ferrari ir izspiedis vairāk nekā ir iespējams, lai gan vai es droši vien nevaru novērtēt braucējus objektīvi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-01 17:51, pirms 12 gadiem
piekrītu Trakulim,Hamis ir labs ja viņam ir laba mašīna,bet ņemot vērā kā Alonso bija jādalās ar saviem set upiem mašīnai,viņš diemžēl ir tikai pilots.Pieļauju,kad tagad ar pieredzi kaut ko arī ir iemācījies,bet iesēdini viņu šinī mersī un būs auzas.NAV VIŅŠ TAS AR KURA PALĪDZĪBU VAR UZLABOT MAŠĪNU.Šinī situācijā būs džeki nostrādājuši pie mašīnas 3 gadus ,atnāks un varbūt būs OK un tad visi umņiki goņīs kāds viņš ahūnais,ceru ka tā NEBŪS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-01 19:09, pirms 12 gadiem
reinolds rakstīja: piekrītu Trakulim,Hamis ir labs ja viņam ir laba mašīna,bet ņemot vērā kā Alonso bija jādalās ar saviem set upiem mašīnai,viņš diemžēl ir tikai pilots.Pieļauju,kad tagad ar pieredzi kaut ko arī ir iemācījies,bet iesēdini viņu šinī mersī un būs auzas.NAV VIŅŠ TAS AR KURA PALĪDZĪBU VAR UZLABOT MAŠĪNU.Šinī situācijā būs džeki nostrādājuši pie mašīnas 3 gadus ,atnāks un varbūt būs OK un tad visi umņiki goņīs kāds viņš ahūnais,ceru ka tā NEBŪS.
Neaizmirsti, ka Hamiltons ir pasaules čempions, un par tādu viņš kļuva jau savā otrajā sezonā, kad viņam pašam bija jauzņemas līdera loma, jo viņa komandas biedrs, bija ne pārāk veiksmīgais Kovalainens.

     [+] [-]

, 2012-10-02 18:04, pirms 12 gadiem
Nikijs galvu saspiedis!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-02 19:09, pirms 12 gadiem
Labakais pilots made my day, Alonso Kimi un Vettels ir tris labakie piloti, varbuut hamiltons dala treso ar kaadu bet noteikti NE LABAKAIS

  +2 [+] [-]

, 2012-10-02 20:20, pirms 12 gadiem
crushader rakstīja: Labakais pilots made my day, Alonso Kimi un Vettels ir tris labakie piloti, varbuut hamiltons dala treso ar kaadu bet noteikti NE LABAKAIS
Vēlviens kurš neprot lasīt.
Lābākais tādā ziņā, ka spēj no lēnākas formulas izspiest vairāk kā citi.
Un to nesaka tikai Lauda vien.
Kas attiecas uz labākajiem pilotiem, tad būtu stulbi teikt, ka Hamiltons ir sliktāks par Fettelu, vai ka Raikonens ir labāks par kādu citu no šī bara. Visi šie piloti ir vienā līmenī. Vienīgi Alonso šogad paņem uz pieredzi un vēsu prātu.

     [+] [-]

, 2012-10-04 12:38, pirms 12 gadiem
Labākais pilots var būt jebkurš, ja stūrē puslīdz normālu bundžu... Tik pat labi var teikt arī, ka Haralds Šlegelmilhs ir labākais a varbūt vispār - kaut kāds Jānis Tolis... Tukša muldēšana kārtējo reizi...