Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers: "Peress un 'Red Bull' vienojušies par sadarbības šķiršanu pēc šīs sezonas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers: "Peress un 'Red Bull' vienojušies par sadarbības šķiršanu pēc šīs sezonas"
Helmuts Marko un Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Neskatoties uz Kristiana Hornera neseno apgalvojumu, ka Serhio Peress paliks "Red Bull" sastāvā arī uz nākamo sezonu, baumas šajā sakarā nepārstāj rimties. Helmuts Marko paziņojis, ka "Formulā 1" nekas nav pilnīgi droši zināms, bet vairāki bijušie piloti uzskata, ka Peresam nav nākotnes čempionvienības sastāvā.

Horners pirms Holandes posma žurnālistiem skaidrā tekstā pavēstīja, ka Peress būs "Red Bull" pilots arī nākamgad. Tajā pašā laikā austriešu komandas pilotu programmas boss Marko izsakās daudz piesardzīgāk, pieļaujot, ka Peress savu vietu tomēr var zaudēt.

"F1 čempionātā nekas nav simtprocentīgi droši, šeit vienkārši tāda lieta nepastāv," izdevumam "Kleine Zeitung" atzinis Marko. "Vienmēr ir jāskatās uz pilota sniegumu un pēc tam jārunā tālāk."

Tikmēr "Viaplay" televīzijai Marko nedēļas nogalē sacīja: "Mums joprojām ir ticība viņam. Serhio šī sezona ir jānoslēdz otrajā vietā. Dažreiz viņš pats uz sevi uzliek spiedienu, bet, godīgi sakot, blakus Verstapenam ikvienam būtu grūta dzīve."

Zandvortas trasē Peress atkal nespēja konkurēt ar Maksu Verstapenu. Kvalifikācijā meksikānis pirmās starta vietas ieguvējam zaudēja 1.3 sekundes, bet sacīkstē ar veiksmīgu stratēģiju pēc lietus sākšanās nokļuva vadībā, taču ne uz ilgu laiku. Peress gan būtu ieguvis trešo vietu, tomēr pie rezultāta saņēma piecu sekunžu sodu, kas neļāva kāpt uz pjedestāla.

Bijušais F1 pilots Kristians Albērs medijam "De Telegraaf" sacīja: "Ir pamanāms, ka Horners šobrīd daudzos jautājumos nav vienisprātis ar Marko. Man ir radusies sajūta, ka Horners vienkārši grib, lai ar "Red Bull" otru mašīnu startētu Daniels Rikjardo."

Ralfs Šūmahers tikmēr situāciju komentējis "Sky Deutschland" televīzijas kanālā: "Es domāju, ka Serhio dienas "Red Bull" komandā ir skaitītas. Marko nav pazīstams kā cilvēks, kurš rīkojas ar siltu sirdi, bet Serhio, manuprāt, ar to īsti labi nespēj samierināties un tas noved pie nopietnām kļūdām. Peress visu nedēļas nogali izskatījās kašķīgs, vīlies un it kā būtu prom no visa. Es domāju, ka viņu starpā ir noslēgta vienošanās par sadarbības šķiršanu sezonas beigās."

Šūmahers uzskata, ka Verstapena komandas biedrs nākamgad varētu būt Lando Noriss.

"Mans pieņēmums ir, ka Makss galu galā izlems, kurš būs viņa komandas biedrs, kas nebūtu nekas neparasts," stāsta kādreizējais vairāku F1 posmu uzvarētājs. "Tā tas bija arī ar Airtonu Sennu un manu brāli Mihaelu, kuriem bija šādas tiesības izvēlēties. Ja tāds pilots kā Verstapens veicina šāda līmeņa komandas panākumus, domāju, ka ir pareizi dot viņam iespējami vairāk to, ko viņš vēlas."

Pats Verstapens turklāt "Sky Italia" atklāj, ka gribētu startēt vienā komandā ar savu draugu Norisu: "Mēs par to esam runājuši. Bet viņam ir ļoti ilga termiņa līgums ar "McLaren", un neviens nezina, kas notiks nākotnē."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs