Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers pārtrauks sadarbību ar "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers pārtrauks sadarbību ar "Ferrari"
Miks Šūmahers. Foto: Scuderia Ferrari

Neoficiāla informācija liecina, ka Miks Šūmahers nākamgad F1 čempionātā vairs nepārstāvēs "Haas" komandu, bet viņa vietā startēs Antonio Džiovinaci. Savukārt oficiāli jau apstiprināts, ka vācu pilots šī gada izskaņā izbeigs sadarbību ar "Ferrari".

"Ferrari Driver Academy" programmai Šūmahers pievienojās 2019. gadā, vēl pirms savas debijas "Formulā 1". Šajā laikā Maranello bāzētā rūpnīca viņam sniedza dažāda veida palīdzību karjeras izaugsmē, bet sākotnējais uzskats bija, ka dažu gadu laikā Šūmahers varētu izaugt līdz "Ferrari" komandas pilotam.

Šūmahers savas pirmās divas sezonas pavadījis "Haas" vienībā un aizvien nav nekādu reālu cerību, ka tuvāko gadu laikā viņš varētu stāties Šarla Leklēra vai Karlosa Sainsa vietā.

Neoficiāli zināms, ka "Haas" komanda negatavojas turpināt sadarbību ar Šūmaheru arī nākamajā sezonā. Viņa vietā stāsies Antonio Džiovinaci, kurš arī ir "Ferrari" paspārnē esošs braucējs. Oficiāli gan tas viss vēl nav apstiprināts, bet aizkulisēs tiek pieņemts, ka tieši šāds būs reālais scenārijs.

Šūmaheram šobrīd pastāv vairākas iespējas turpināt F1 pilota karjeru. Kā labākā no tām tiek minēta "Alpine" komanda, kurā atbrīvojusies vieta pēc Fernando Alonso paziņojuma par pāriešanu uz "Aston Martin". Šo vietu noteikti aizpildītu Oskars Piastri, taču šis jaunais talants jau vienojies ar "McLaren". Vēl gan jāatrisina dažādas problēmas ar līgumiem. Otrs variants Šūmaheram ir startēt "Williams" komandā Nikolā Latifi vietā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +2 [+] [-]

, 2022-09-01 13:59, pirms 2 gadiem
Šūmahers pārtrauc vai Ferrari pārtrauc? Ir nedaudz starpība

     [+] [-]

, 2022-09-01 20:37, pirms 2 gadiem
NorchaN rakstīja: Šūmahers pārtrauc vai Ferrari pārtrauc? Ir nedaudz starpība
Tieši kāda tev ir starpība? Rezultāts manuprāt abos gadījumos ir viens un tas pats...