Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī varētu nomainīt Alonso "Alpine" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī varētu nomainīt Alonso "Alpine" komandā
Estebans Okons un Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Par kandidātu uz vakanto Fernando Alonso vietu "Alpine" komandas sastāvā nākamajā F1 sezonā negaidīti kļuvis Pjērs Gaslī. "Red Bull" vadība nenoliedz, ka varētu atbrīvot franču pilotu no līgumsaistībām gadu pirms termiņa beigām.

"Alpine" sakarā šobrīd norit pamatīgas intrigas, jo komanda bija droša, ka Alonso vietā pie mašīnas stūres nākamgad varēs sēdināt jauno un talantīgo Oskaru Piastri. Pilots, kurš iepriekšējās sezonās ieguvis titulus "Formula 3" un "Formula 2" čempionātos, tikmēr negaidīti paziņoja, ka noslēdzis līgumu ar "McLaren". Vēl gan līgumu apstiprināšanas padome nav devusi zaļo gaismu Piastri startēšanai "McLaren", līdz ar to nerimst dažādas baumas.

Ņemot vērā, ka Piastri visticamāk jebkurā gadījumā nākamgad nebrauks "Alpine" sastāvā, komandai nepieciešams kāds cits spēcīgs Alonso aizvietotājs. Minēts, ka uz šo vietu pretendē Miks Šūmahers, arī kādu laiku čempionātā vairs nestartējošais Niko Hilkenbergs. Tikmēr tagad tiek ziņots, ka, iespējams, reālākais kandidāts ir Pjērs Gaslī, kurš iepriekš brauca "Red Bull" sastāvā, bet pēdējās sezonas pavada "AlphaTauri" rindās.

"Red Bull" vadība pieļauj iespēju, ka varētu atbrīvot Gaslī no saistībām, pretī no "Alpine" visticamāk saņemot zināmu kompensāciju naudas izteiksmē.

"Piloti tirgus šajā brīdī ir diezgan plūstošs," komentējot Gaslī iespējamo pāreju uz "Alpine", izteicās "Red Bull" komandas boss Kristians Horners. "Redzēsim, ko izlems līgumu apstiprināšanas padome, un tad skatīsimies tālāk. Pjēram ar mums vēl ir līgums līdz nākamās sezonas beigām. Tāpat mums ir līgums ar Serhio Peresu uz nākamajiem diviem gadiem un ar Maksu Verstapenu ilgtermiņa līgums. Mums jāizvērtē visas iespējamības, bet pirms tam jāpaskatās, ko lems padome. Viss pārējais pagaidām ir tikai baumas."

"AlphaTauri" vienībai tikmēr jau ir padomā, kurš varētu stāties Gaslī vietā. Tas būtu Amerikas jaunā cerība Koltons Herta, kura nākotne iepriekš bija saistīta ar "McLaren". Ņemot vērā, ka šī komanda vēlas sadarboties ar Piastri, bet "Alpine" būtu apmierināta ar Gaslī, Hertas ienākšana "AlphaTauri" būtu laba vienošanās šo trīs komandu starpā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...