Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Peress ir pamodies no sapņa par F1 titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Peress ir pamodies no sapņa par F1 titulu"
Foto: Motorsport.com

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko atzīst, ka Serhio Peress beidzot ir sapratis, ka izcīnīt F1 titulu cīņā ar Maksu Verstapenu nav iespējams un sezonas atlikušajā daļā tas varētu palīdzēt uzlabot rezultātus. Tāpat Marko atzīst, ka nav nekāda iemesla uz nākamo sezonu Peresu aizstāt ar kādu citu braucēju.

Lai gan Peress šogad ne brīdi nav bijis čempionāta vadībā, pirmajos piecos posmos viņš sastādīja visai spēcīgu konkurenci komandas biedram. Pēc uzvaras Azerbaidžānas posmā meksikānis atradās tikai sešu punktu atstatumā no līdera. Vēlāk sekoja avārija Monako GP kvalifikācijā, kas bija pagrieziena punkts situācijai čempionātā, vēlāk Peress piecos posmos pēc kārtas pat nespēja iekļūt trešajā kvalifikācijas kārtā.

Lai gan izplatījušās runas, ka vēl pirms līguma termiņa beigām Peress varētu zaudēt vietu "Red Bull" komandā, Marko noliedz, ka tas būtu nepieciešams.

"Mums ir līgums ar Peresu līdz 2024. gada beigām un viņš atrodas otrajā vietā čempionātā," intervijā "Motorsport-Total.com" saka Marko. "Kāpēc, lai mēs kaut ko tādu darītu? Šobrīd viņš ir pamodies no sava sapņa par F1 titulu. Varbūt tas palīdzēs viņam atkal koncentrēties un labāko iespējamo rezultātu parādīšanu."

Marko uzskata, ka Verstapens šobrīd ir uz tāda panākumu viļņa, ka nevienam viņu neizdotos pārspēt, lai kurš arī nebūtu komandas biedrs.

"Makss ir par zemu novērtēts," saka Marko. "Viņš ir reti izcils braucējs. Paskatieties kaut vai uz viņa psiholoģiskajām spējām. Spānijas posma treniņā viņš pa radio pat dzirdēja, ka man iezvanās telefons. Viņam piemīt liels talants un ātrums. Un šobrīd viņš ir septītajās debesīs, neviens blakus viņam nespētu izskatīties labi. Verstapens ir pavisam atšķirīga mēraukla. Tas, ka Peresam jābūt 0.3 sekunžu attālumā, tā ir mūsu izpušķota interpretācija. Realitātē šis atstatums bieži ir lielāks. Serhio čempionāta kopvērtējumā ir otrais un nekas vairāk viņam nav iespējams. Šobrīd viņš ir izdarījis to, kas ir vajadzīgs."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs