Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Rosbergs notēloja neprasmīgi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Rosbergs notēloja neprasmīgi"
Niko Rosbergs
Foto: AFP/Scanpix

"Red Bull Racing" komandas vadītājs Kristians Horners apgalvo, ka Niko Rosbergs Vācijas "Grand Prix" laikā aizliegtā veidā mēģinājis tikt garām Maksam Verstapenam, taču saņēmis sodu, jo nav spējis pietiekami labi notēlot.

Abi sportisti cīnījās par vietu uz pjedestāla, kad Rosbergs vienā no līkumiem izbrauca tālu ārmalā, izstumjot Vertapenu no trases un tādā veidā iegūstot pozīciju. Tiesneši par šo pārkāpumu Rosbergam piešķīra 5 sekunžu sodu, kas lielā mērā izšķīra iznākumu - vācietis savu māju posmu pabeidza tikai ceturtais.

Pa radio Rosbergs skaidroja, ka Verstapens vēlu mainījis trajektoriju, tāpēc viņam neesot izdevies pietiekami nobremzēt un laikus iegriest līkumā. Horners tikmēr skaidro, ka Rosbergs vienkārši nav pratis gana labi to notēlot, jo arī citkārt piloti līdzīgās situācijās izstumj konkurentus no trases, bet paliek nesodīti.

"Problēma bija tā, ka Rosbergs to lietu izdarīja diezgan slikti," atzīst Horners. "Darot tādu lietu, zelta likums ir nobloķēt priekšējos riteņus, lai izskatītos tā, it kā tu nevari apstāties. Viņa gadījumā izskatījās, it kā viņš gatavotos braukt atpakaļ uz Ķelni, un varēja redzēt, ka tiek izdarīts pārkāpums. Tādi ir noteikumi, un tas ir tas, ko tiesneši nolēma, tāpēc sūdzēties nevaru."

Arī Verstapens, kurš sacensību laikā palaida priekšā komandas biedru Danielu Rikjardo, pats finišējot trešajā vietā, uzskata, ka Rosbergs tīšām izstūmis viņu no trases.

"Manuprāt, viņš bija diezgan tālu no manis, taču viņš bremzēja ļoti vēlu un vienā brīdī šķita, ka viņš ietrieksies manā mašīnā," atzīst Verstapens. "Es atstāju vietu, taču viņš negrieza līkumā, man nācās aizbraukt taisni un izbraukt no trases, citādi mēs būtu saskrējušies, Hamiltons to zina. Viņš dabūja piecu sekunžu sodu, tāpēc centos turēties tuvākā attālumā, lai pitstopu laikā atkal nokļūtu viņam priekšā."

Rosbergs lielās diskusijās par šo tēmu neielaižas, taču tagad, kad nonācis jau 19 punktus ar F1 sezonas līdera Lūisa Hamiltona, atzīst: "Esmu sev ne reizi pierādījis, ka tieši grūtajos brīžos kļūstu spēcīgāks. Tā bijis jau vairākkārt. Šajā ziņā problēmu nebūs."

Izmantotie resursi:
PlanetF1 - | Formula One | News, Standings,...
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

  +2 [+] [-]

, 2016-08-01 14:54, pirms 8 gadiem
Rosbergs ir memļaks.
Brīnums, kā Mercedes vispār izdomāja parakstīt līgumu, ja Paskāls Verlains ir viņu pašu audzēknis, un šobrīd ir vienīgais pilots, kurš spēj uzmaisīt visu otro ešalonu, pie tam to dara ar šrotu.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-01 16:21, pirms 8 gadiem
Nu Horners jau vismazak vareja muldet iepriekšeja posma Verstapens ar mainija trajektorijas un nelaida garam bet palika nesodits ,,bet gan jau kadam būs pofig un tam jaunajam ieradis vietu lai kāds supertalants butu...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-01 17:18, pirms 8 gadiem
Taisnība, par Maxīti gan klusē.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-01 18:19, pirms 8 gadiem
Hamiltons to zina

Ko Hamiltons zin?

     [+] [-]

, 2016-08-02 09:48, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Hamiltons to zina

Ko Hamiltons zin?
Ja tu arī skatītos gonkas, ne tikai komentētu tad atcerētos, ka pirms dažiem posmiem Rosbergs iegrieza sānā Hamiltonam praktiski tādā pašā situācijā mēģinot izstumst Hamiltonu no trases. Tik tur Rosbergs bija priekšā.

Izskatās ka Rosbergs kritiskos brīžos nemāk rīkoties, kad viņam iet garām viņš lūzt un taisa ziepes, kā rezultātā pats tikai zaudē.