Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" atzīst savu vainu Raikonena rezultāta sabojāšanā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" atzīst savu vainu Raikonena rezultāta sabojāšanā
Kimi Raikonens
Foto: AFP/Scanpix

"Lotus" komanda atzinusi, ka kļūda stratēģijā bija tas iemesls, kas liedza Kimi Raikonenam izcīnīt pjedestālu Liebritānijas "Grand Prix".

Raikonens startēja devītais, taču pirms līdera Sebastiana Fetela izstāšanās jau atradās trešajā vietā. Tobrīd trasē devās drošības mašīna, taču komanda nolēma neiesaukt somu F1 pilotu boksos, lai veiktu riepu nomaiņu. Rezultātā sacīksti Raikonens atsāka kā otrais, taču ar vecām riepām atkrita uz piekto vietu - viņa garām tika Marks Vēbers, Fernando Alonso un Luiss Hamiltons, kuri īsi pirms tam bija pabijuši pitstopā.

"Stratēģija darbojās perfekti līdz otrajam drošības mašīnas periodam," izdevumam "Autosport" pēc finiša atzina komandas vadītājs Eriks Buljē. "Arī Adrians Zutils un Daniels Rikjardo, kas brauca aiz mums, neiebrauca boksos. Tā bija kļūda. Mums vajadzēja nomainīt riepas, taču nedomājām, ka pilotiem, kas brauc ar jaunu gumiju, būs tik liels pārsvars. Mums vajadzēja veikt pitstopu, taču to neizdarījām."

Tomēr Buljē atzīst, ka kopumā komanda, pateicoties jaunajiem uzlabojumiem, kas pirmo reizi tika izmantoti Silverstounā, ir progresējusi.

"Ja atskaita drošības mašīnas periodus un pitstopu laikus, sacīkste mums izdevās tiešām laba," viņš saka. "Vēl jāizpēta visi dati, kas parasti prasa pāris dienas, taču uzlabojumi darbojas un tas ir patīkamākais."

Tiesa, šāda stratēģijas kļūda no komandas puses varētu tikai paātrināt Raikonena lēmumu pievienoties "Red Bull".

"Es centos saglabāt savu ātrumu līdz finišam, tomēr ar riepām, kas bija 20 apļus vecākas kā citiem braucējiem, tas vienkārši nebija iespējams," saka Raikonens. "Jau trīs sacīkstēs pēc kārtas mēs neesam sasnieguši cerētos rezultātus, tomēr ar devu veiksmes un kļūdu nepieļaušanu mēs būtu spējīgi atgriezties starp līderiem."

Tikmeŗ ar Lielbritānijā izcīnīto piekto vietu Raikonens ir sasniedzis jaunu F1 rekordu - tas viņam ir jau 25. posms pēc kārtas, kuros gūti punkti.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-07-01 12:04, pirms 11 gadiem
tjipa tu pie Red Bull aizej nu tad tev mēs šitā

     [+] [-]

, 2013-07-01 15:12, pirms 11 gadiem
Launpratiba tur noteikti nebija, drizak kads no strategiem drosibas masinu noguleja.
Apnik ta Reb Bull dziesma pie katras Kimi veikmes vai neveiksmes un sads cirks turpinasies vismaz lidz augusta beigam, kad bulli solija nosaukt otro pilotu, bet nav nekadas garantijas, ka ta tas tiesam notiks un sadi neturpinasies lidz 1. janvarim.

     [+] [-]

, 2013-07-02 11:54, pirms 11 gadiem
Es nobrīnījos, ka tik daudzi saskrēja stopos. Bet vairumam tas atmaksājās. Protams, Fetels varēja nebūt tāds krāns un savu tarataiku varēja censties ieripināt boksos nevis atstāt uz finiša taisnes.
"Ja nebraucu es, tad lai jums arī finišs izpurgāts."