Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Mēs zaudēsim Gaslī, ja nedosim viņam Peresa vietu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Mēs zaudēsim Gaslī, ja nedosim viņam Peresa vietu"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Helmuts Marko atzinis, ka "Red Bull" varētu pazaudēt savas sacīkšu programmas pilotu Pjēru Gaslī, ja tuvākajos gados nevarēs piedāvāt viņam vietu līdzās Maksam Verstapenam.

Šobrīd "Red Bull" sastāvā kopā ar Verstapenu brauc Serhio Peress. Gaslī jau tika dota iespēja 2019. gadā, taču pussezonas garumā francūzis neguva nevienu pjedestālu un tika nosūtīts atpakaļ uz "Toro Rosso" vienību. Tomēr pēc tam Gaslī krietni progresējis, gūstot vairākus pjedestālus un 2020. gadā Moncas trasē ar "AlphaTauri" mašīnu pat sensacionāli uzvarot.

Bijušais šīs komandas vadītājs Gerhards Bergers atzīst, ka "Gaslī ir labs pilots, kurš būtu pelnījis vēl vienu iespēju". "Red Bull" padomnieks Marko tam piekrīt, bet atgādina, ka šobrīd sastāvā startē Peress, kura sniegums tiks vērtēts pusgada garumā un tad pieņemts lēmums, vai pagarināt ar viņu saistības uz 2023. gadu.

"Gerhardam ir taisnība, bet pašlaik mums ir līgums ar Čeko, un mums vajag salīdzināt šo abu sportistu veikumu," saka Marko. "Serhio mēs vēl vērtēsim līdz šī gada vidum, bet ar Pjēru mums jau ir līgums līdz 2023. gada beigām. Tas ir skaidrs, ka, ja mēs līdz šī līguma termiņa beigām nespēsim viņam piedāvāt kādu lielisku iespēju, iespējams, mēs viņu pazaudēsim. Bet mēs to negribam."

Vēl pirms Saūda Arābijas posma, kurā Peress uzvarēja kvalifikācijā, Marko atzina, ka vēl nevar spriest par to, vai šim pilotam tiks dota iespēja turpināt pārstāvēt "Red Bull" arī nākamgad. Tikmēr pēc sacensībām komanda ar viņa veikumu bija apmierināta.

"Šī mašīna viņam der labāk, viņš tajā jūtas komfortablāk un tagad arī labi ir iepazinis komandu," sacīja Marko. "Mēs esam apmierināti ar viņu uzņemto attīstības kursu."

Izmantotie resursi:
formula1news.co.uk

     [+] [-]

, 2022-04-01 09:56, pirms 3 gadiem
2023
Red Bull Verstappen, Gasly
AlphaTauri Tsunoda, Vips

  +2 [+] [-]

, 2022-04-01 11:52, pirms 3 gadiem
9one rakstīja: 2023
Red Bull Verstappen, Gasly
AlphaTauri Tsunoda, Vips
Vipam šobrīd F2 kopvērtējumā priekšā Lawsons. Arī Veršūrs nosacīti ir Red Bull redzes lokā.
Pieņemu, ka Red Bull sistēmā Lawsons tiek vērtēts augstāk

     [+] [-]

, 2022-04-01 13:38, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Vipam šobrīd F2 kopvērtējumā priekšā Lawsons. Arī Veršūrs nosacīti ir Red Bull redzes lokā.
Pieņemu, ka Red Bull sistēmā Lawsons tiek vērtēts augstāk
Sezona vel gara, redzēs kā būs. Ceru, ka Vips izcīnīs vietu F-1 jau pēc šīs sezonas.