Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2021. gadā F1 ienāks "Aston Martin" rūpnīcas komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

2021. gadā F1 ienāks "Aston Martin" rūpnīcas komanda
Foto: Red Bull Racing

Neskatoties uz finansiālajām grūtībām, kas "Covid-19" dēļ skārušas "Aston Martin", britu ekskluzīvo automobiļu ražotājs cer neatcelt plānus jau 2021. gada sezonā startēt "Formulā 1" rūpnīcas komandas statusā.

Jau janvāra beigās kļuva zināms, ka kompānijā "Aston Martin" ieguldīti lieli finansiālie līdzekļi, ko nodrošinājis F1 komandas "Racing Point" īpašnieka Lorensa Strola vadīts konsorcijs. Ieguldītās summas apjoms jau sākotnēji pārsniedza 200 miljonus eiro, līdz ar to Strols ar partneriem kļuva par "Aston Martin" līdzīpašnieku 16.7 procentu apmērā. Tagad šī summa esot palielināta, bet pats Strols no 20. aprīļa arī pildīs "Aston Martin" izpilddirektora funkcijas.

Tiesa, pēdējā mēneša laikā situācija pasaulē ir krietni mainījusies, jau šobrīd uzņēmumi piedzīvo zaudējumus, bet nākotnē tiek prognozēta vēl lielāka finansu krīze. "Aston Martin" gadījumā turpmāko 12 mēnešu laikā būšot nepieciešamas aizņemties papildus līdzekļus 170 miljonu eiro apmērā, pirmdien spriedusi rūpnīcas valde.

Neskatoties uz situāciju, Strols ar optimismu skatās uz to, ka plānus par "Aston Martin" rūpnīcas komandas startēšanu F1 pasaules čempionātā nevajadzēs atlikt vai atcelt pavisam.

"Es un mani partneri konsorcijā joprojām turpinām aizrautīgi ticēt "Aston Martin" nākotnei," sacīja kanādiešu miljardieris. "Mūsu investīcijas to skaidri apliecina, ka kompānija ir finansiālā drošībā. Tas dod nepieciešamo stabilitāti, lai ilgtermiņā atjaunotu kompānijas biznesu. Mums ir skaidrs plāns to paveikt, ieskaitot "Aston Martin" ienākšanu F1 čempionātā rūpnīcas komandas statusā nākamajā sezonā."

Šobrīd "Aston Martin" ir "Red Bull" komandas galvenais sponsors.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...