Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" izplāno viltīgu stratēģiju, kas dos priekšrocības nākotnē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" izplāno viltīgu stratēģiju, kas dos priekšrocības nākotnē
Foto: Red Bull Racing

"Formula 1" sacīkšu komanda "Red Bull" un tās līdzšinējais dzinēju piegādātājs "Honda" kopīgi panākuši negaidītu vienošanos, kas lielākos augļus nesīs 2026. gadā.

"Honda" pērn paziņoja, ka no šī gada oficiāli aizies no F1 čempionāta, lai gan vēl turpinās sniegt palīdzību "Red Bull Racing" komandai, jo tā turpinās uzturēt tos pašus motorus jaunizveidotajā "Red Bull Powertrains" nodaļā, kas būs pilnībā pabeigta pēc dažiem mēnešiem. Tagad plāni pamainījušies un kļuvis zināms, ka "Honda" tomēr turpinās apgādāt ar motoriem austriešu vienību, sūtot tos izmantošanai sacīkstēs no savas rūpnīcas Japānā.

"Esam atraduši pavisam savādāku risinājumu nekā tas, ko sākotnēji ieplānojām," žurnālam “Autorevue” pavēstīja "Red Bull Racing" padomnieks Helmuts Marko. "Dzinēji tiks ražoti Japānā līdz 2025. gadam, mēs to vispār neaiztiksim. Tas nozīmē, ka visas intelektuālās tiesības un tādas lietas joprojām piederēs viņiem, kas ir svarīgi, jo 2026. gadā padarīs mūsu par jaunpienācējiem."

Kā zināms, 2026. gadā spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi attiecībā uz F1 motoriem, kamēr no šīs sezonas sākuma līdz 2025. gada sezonas beigām dzinēju attīstīšana tiks iesaldēta. Savukārt 2026. gadā "Red Bull", visticamāk, sāks izmantot "Porsche" motorus, kas tiks uzturēti "Red Bull Powertrains" rūpnīcā.

Tā kā formāli "Honda" joprojām būs "Red Bull" partneris dzinēju piegādē, 2026. gadā "Red Bull Powertrains" motori būs klasificēti kā jaunpienācēju radīti, līdz ar to būs ne vien vairāk laika, lai tos radītu un attīstītu pirms debijas, bet arī iegūtu papildus priekšrocības turpmākās attīstīšanas darbos, jo to paredz noteikumi.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-01 14:08, pirms 3 gadiem
Noteikumi,noteikumi..ta varētu kaut ar raķeti braukt ja var nostūrēt!

     [+] [-]

, 2022-02-01 18:52, pirms 3 gadiem
Nu, tīri tehniski - lai pārējie dara tāpat, konceptu Red Bull ir parādījuši priekšā.