Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" boss: "Abū Dabī ir perfekta trase, Monca un Silverstouna - vecas un nolietotas"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" boss: "Abū Dabī ir perfekta trase, Monca un Silverstouna - vecas un nolietotas"
Foto: Motorsport.com

F1 komandas "Alpine" galvenais boss Lorēns Rosi uzskata, ka tādas leģendāras trases kā Monca vai Silverstouna ir lieliskas, tomēr tām draud izkrišana vēstures mēslainē. Viņš atzīst, ka ierodoties Abū Dabī, infrastruktūra ir moderna un faktiski perfekta, ko nevarētu teikt par daudzām labi zināmām Eiropas trasēm.

Pēdējās desmitgadēs strauji pieaudzis ārpus Eiropas notiekošo F1 pasaules čempionāta posmu skaits. Tikmēr bieži vien dzirdams tas, ka no kalendāra varētu tikt svītrotas tādas leģendāras trases kā Monca, Spā-Frankošamps vai Silverstouna, kur šīs sacīkstes notikušas jau kopš to pirmsākumiem.

Konkordes līgums nosaka, ka F1 kalendārā nedrīkst būt vairāk par 25 posmiem un nav noslēpums, ka čempionāta īpašnieki no "Liberty Media" kvēli cenšas palielināt sacensību skaitu, ģeogrāfiski izvēršoties arvien plašāk un meklējot jaunu tirgu. Pērn klāt nāca posms Saūda Arābijā, Džidā, kamēr šogad kalendārā pirmo reizi iekļauts posms ASV, Maiami.

Runājot par aizvadītās sezonas diviem posmiem, kas notika Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos, Rosi atzina: "Personīgi es domāju, ka šie posmi latiņu pacēluši ļoti augstu, runājot par infrastruktūru, un tas vēsturiskām un apbrīnojamām trasēm liek izskatīties vecām un nolietotām. Sevišķi Abū Dabī, tur viss ir perfekti, ļoti jauki un viņi trasē veic pareizās izmaiņas. Šobrīd tā trase ir vēl labāka nekā iepriekš. Pilotiem tā noteikti patīk. Saūda Arābija varbūt aizgāja mazliet par tālu, jo priekš ielu trases tur ir ļoti lieli ātrumi, tādēļ tur vēl kaut kas ir jādara."

Rosi iesaka Eiropas sacīkšu trašu īpašniekus "negulēt" un attīstīties līdzi.

"Man patīk jaunās trases, to interesantās konfigurācijas un apbrīnojamā infrastruktūra," viņš atzīst. "Tas ir savdabīgs veids kā sapurināt visus vecajā kontinentā, lai tie negulētu uz saviem lauriem. Ir lieliski atrasties Moncā un Silverstounā, un tur notiekošās sacīkstes man ļoti patīk, bet savs darbs ir jāizdara maksimāli labi, jo savādāk citi to paveiks labāk. Domāju, ka ar Maiami būs līdzīgs stāsts. Viņi ir izdarījuši kaut ko tādu, lai gadījumā, ja citi aizmigtu, viņi varētu stāties vietā."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...