Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Krišs Jaunzemis kļūst par pirmo divkārtējo "Openkart" čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Krišs Jaunzemis kļūst par pirmo divkārtējo "Openkart" čempionu
Foto: openkart.lv

Tikai kādu pusotru stundu pēc tam, kad tālajā un siltajā Abū Dabī par F1 čempionu kļuva Niko Rosbergs, pavisam pretējos laikapstākļos arī Openkart lielā sezonas intriga tika atrisināta. Startējot no pole position, Krišs Jaunzemis finišēja otrais, un ar iegūtajiem 43 punktiem bija pietiekami, lai kļūtu par pirmo divkārtējo Openkart čempionu. Pirmo titulu viņš izcīnīja 2014. gadā.

Kriša sīvākais sāncensis Andrejs Laipnieks, lai arī aizvadīja nesliktu sacīksti un cīnījās līdz pēdējam, tomēr finišēja ceturtais un savas čempiona pilnvaras nolika. Tikmēr sacīkstē jau devīto no desmit reizēm nepārspēts palika Mareks Štolcermanis, kuram uzvara nenāca viegli. Savukārt trešo vietu un pirmo čempionāta pjedestālu izcīnīja pārsteidzošais Jānis Olle.

Sacīkstē tika noskaidrots arī Izaicinājuma kausa ieguvējs - abi pretendenti Renārs Paiders un Jurijs Fedorenko satikās B finālā un ļoti haotiskā un arī visnotaļ agresīvā braucienā abiem ne reizi vien nācās ciest konkurentu pārāk optimistisko manevru dēļ, kas vairākkārt izraisīja ķēdes reakciju kādā no līkumiem. Tomēr abi "izdzīvoja" un kausa ieguvēju noskaidroja tiešā cīņā, kur nedaudz pārāks bija Jurijs, finišējot vietu augstāk nekā Renārs un ar divu punktu pārsvaru kļūstot par ceturto Izaicinājuma kausa ieguvēju pēc tam, kad iepriekšējos gados to ieguva Jaunzemis, Rūdis Memens un Kaspars Ritums. Jurijs ierindojās arī trešajā vietā čempionāta kopvērtējumā, kļūdams par pirmo Openkart dalībnieku, kurš, startējot Izaicinājuma kausa ieskaitē, spējis iekļūt pirmajā trijniekā sezonas kopvērtējumā. Trešā vieta Izaicinājuma kausā Gatim Bergmanim, kurš lielu sezonas daļu bija līderis.

Sacīkstē notika ļoti rets gadījums, ka uz Izaicinājuma kausa pjedestāla visas trīs pirmās vietas aizņēma debitanti ar Jānis Olli pirmajā, Kristu Zideru otrajā un Edmundu Ērgli trešajā vietā - iespējams tas notiek pirmo reizi kopš 2013.gada, kad debitēja Krišs, Andrejs, Normunds Skreija un citi spēcīgi dalībnieki,

Kā jau prognozēts, par Gada debitantu kļuva Kaspars Zuģickis, kurš kopvērtējumā finišēja 16. vietā, kas ir zemākā Gada debitanta iegūtā vieta kopš 2011. gada. Debitantu ieskaitē otrais ierindojās Kristaps Ķilkuts, bet trešais, divus punktus aiz Kristapa - Artūrs Vīķis.

Pirms čempionāta noslēdzošā posma tika notika arī LeMans izšķirošā sacīkste, kurā šādos briesmīgos laikapstākļos sešas drosmīgās komandas noskaidroja labākos. Sensacionāli posmā uzvarēja nevis kāda no šogad sešas uzvaras uz pusēm sadalījusī līdervienība "SNB Racing" vai "Baltie", bet gan "Spiediens" ar Artūru Bonderu, Tomu Kalnīti un Jāni Olli sastāvā. Tikai 2,2 sekundes aiz viņiem finišēja 2016. gada titulu ieguva "SNB Racing" ar Laipnieku, Jaunzemi un Ivari Strenci, bet vēl pussekundi atpalika "Baltie" ar Mareku Štolcermani, Kristpau Grīnieku un Hariju Cīruli.

"Spiediens" starp citu ir vienīgā komanda šosezon, bez "SNB", kas spēja uzvarēt arī čempionāta posmā komandu ieskaitē, turklāt LeMans visas četras sezonas dominēja komandas, kas tādā vai citādā veidā ir atvasinātas no "Rullīti", "Baltie" vai "SNB Racing" un tikai 2013. gada pirmās sacīkstes uzvarētājiem "EnergyCorse" nebija nekā vēsturiski kopīga ar jau nosauktajām vienībām - nu "Spiediens" šo dominanci ir pārtraucis un pierādījis, ka neviens nav neuzvarams.

Cīņā par titulu, ja var izteikties, visu izšķīra 0,03 sekundes aplī, kas vairāk vai mazāk ir koncentrēšanās tiesa - tieši tik daudz pēdējā posmā katrā no 108 apļiem "Baltie" vajadzēja nobraukt ātrāk, lai uzvarētu šajā posmā un iegūtu čempiontitulu. "SNB" braucējam Ivaram Strencim šis bija jau ceturtais LeMans tituls un kopā jau astotais Openkart seriālu tituls - 2013. gadā Ivars kļuva par Openkart čempionu, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas triumfēja "B" līgā. Andrejam un Krišam tas ir otrais tituls, bet šajā posmā rezervē pallika Rūdolfs Šmits, kuram tas ir pirmais Openkart tituls. Jāatzīmē, ka, iespējams, tieši Rūdolfa lieliskais sniegums, vairākās sacīkstēs ļoti veiksmīgi aizvietojot Laipnieku, ir iemesls, kādēl "SNB" spēja šo titulu izcīnīt.

17 .posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
17. posma rezultāti Izaicinājuma kausā: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums Izaicinājuma kausā: Openkart - amatieru kartinga sacensības
LeMans septītais posms: Openkart - amatieru kartinga sacensības
LeMans kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības