Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Madona "Openkart" apritē atgriežas ar festivāla vaibu, uzvar mājinieks Janovskis

Juris Grīns
Juris Grīns

Madona "Openkart" apritē atgriežas ar festivāla vaibu, uzvar mājinieks Janovskis
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 15. septembrī, Madonas kartinga trasē pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās "Openkart" amatieru kartinga kustība ar šīs sezonas 13. čempionāta posmu. Un atgriešanās Madonā izdevās kā festivāls - septembra vidum netipisks karsts laiks, 80 dalībnieki, kuru vidū prāvs Madonas kartinga kopienas pulciņš, labi sagatavota tehnika, kas iepriekš bija Ahileja papēdis šeit, un, protams, burvīgā Madonas kartinga trase. Šis posms ir lielisks pamats, lai Openkart ne tikai atgrieztos Madonā nākamgad, bet, iespējams, ar ne tikai vienu sacīksti. Paldies visiem, kas padarīja šo svētdienu par svētkiem!

Runājot par festivāla vaibu, nav, protams, kritēriji, bet sajūtas sacīkstes laikā. Šosezon īpašas sacīkstes ir bijušas vairākas. Kandava uzreioz pēc Reģionālā kausa maijā, super nakts sacīkste Rullītī jūlija sākumā, pirmā sacīkste jaunajā Kartings.lv hallē, tad Kandava pirms trim nedēļaām un tagad Madona.

Madonas kartinga trase vienmēr ir ģenerējusi interesantus un savādākus rezultātus nekā sezonā kopumā. Aivadītos sešos posmos šajā trasē četri braucēji izcīnīja savas pirmās uzvaras karjerā. Un neizpalika arī šis gads, sacīkstē triumfējot madonietim Mārtiņam Janovskim (Madona) un Andrejam Laipniekam atkal netiekot pie uzvaras - vienīgā vairākkārt izmantotā trase Openkart, kur titulētākajam Latvijas hobijkartinga sportistam nav tā arī izdevies vēl uzvarēt.

A fināls bija fantastisks un spraigs - bija tā vērts, lai to noskatītos. Elkoņi ārā, bet bez rupjībām šādā ciešā konkurencē reti sanāk nobraukt. Otrā vieta Andrejam Laipniekam (Movers.lv), trešais kvalifikācijas uzvarētājs Dāvis Zalmans (Movers.lv). Uzreiz aiz pjedestāla šogad divas uzvaras guvušais Edgars Sproģis (Pirmie), Oļegs Moskals (Kartoholics) un Niks Vucāns (N&N).

Komandām pārliecinoša uzvara vēl joprojām divātā braucošajiem "Movers.lv" (Laipnieks, Zalmans), otrā vieta savā trasē madoniešiem - "Madona" (Janovskis, L.Feldmanis, G.Feldmanis), bet trešie "4x4" (Grāvītis, Špatcs, Dzenis).

Izaicinājuma kausā uzvara Janovskim, otrais Niks Vucāns, bet trešā vieta siguldietim Mārim Liepiņam (Klikk Racing). Debitantiem Vucānam trešā uzvara pēc kārtas - jau otro reizi triplets izdodas šogad. Otrais Lauris Feldmanis (Madona), bet trešais - juniors, Rūdolfs Aleksis (MV1). Smago braucēju konkurencē visus uz lāpstiņām nolika Igaunijas hobijkartinga kurators un entuziasts Illars Jurgensons, otrais kandavnieks Rolands Surgofts, bet trešais mājinieks Raivis Liberts (Sēļu Zeme).

Junioriem Aleksim pirmā uzvara, Jokūbas Kaminskas (Hungry2Drive) otrais, bet trešā vieta Otīlijai Grandbergai (ADTS Racing). Dāmām Otīlijai kārtējais hetriks, otrā Elizabete Šulce (XL Rīga), bet trešā Karlīna Gladiševa (Klikk Kartinga Skola).

Nākamais posms jau šonedēļ Kandavā. Tas būs visai īpašs posms, jo būs Openkart čempionāta 300. posms, kopš kustība izveidojās 2007. gada februārī. Šim notikumam par godu divas nedēļas mājas lapu rotās īpašs logo, ko veidoja mūsu braucējs un grafiskais dizainers Egīls Juris Pārups, būs arī īpašās jubilejas medaļas visām ieskaitēm.

13. posma rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības