Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vucāns izrauj neticamu pirmo uzvaru fināla trillerī "Openkart" 300. posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vucāns izrauj neticamu pirmo uzvaru fināla trillerī "Openkart" 300. posmā
Foto: Openkart.lv

Ar vienkārši neticamu un fantastisku Nika Vucāna (N&N) pirmo uzvaru karjerā svētdien, 22. septembrī, Kandavas kartodromā noslēdzās "Openkart" jubilejas 300. čempionāta posms, kas šogad bija 14. no 17 posmiem.

Līdz pat 11. aplim fināla galvgalī notikumi bija samērā mierīgi - pirmais četrinieks nemainīgs viens otram uz bampera - visi trīs Mūveri (Andrejs Laipnieks, Kaspars Ritums un Dāvis Zalmans, viņiem pievienojās arī juniors Rodrigo Kākers (Junior Racing), tad kādas divas sekundes aiz viņiem vienreiz samainoties vietā sekoja Vucāns un Ruslans Dzenis (4x4).

Tomēr gaisā brieda vētra un brīdī, kad tika parādīti pieci apļi līdz finišam, īstā sacīkste par uzvaru un pjedestāla vietām tikai sākās, dāvājot skatītājiem jubilejas sacīkstē visu laiku aizraujošākos piecus apļus Openkart vēsturē. Šo piecu apļu laikā vadībā vismaz pārsimt metru pabija pieci no šiem braucējiem, vienīgi Ruslanam tas neizdevās.

Pēdējā aplī vēl Tilkes līkumā ieejot vadībā bija Zalmans un Ritums, bet Kaspara apdzīšanas mēģinājums abus līderus sabremzēja un viņiem garām aizspraucās ne tikai Vucāns, bet arī Dzenis un Kākers. Pirmā uzvara Vucānam, viņam arī pirmais pjedestāls, pirmais pjedestāls Kākeram un sestais pjedestāls Ruslanam. Mūveru trio finišēja uzreiz aiz pjedestāla.

Pēdējais aplis no Vucāna onboard kameras:

Šo cīņu ēna palika kāds cits notikums - Movers.lv astoto reizi nodrošināja sev čempionu titulu komandu ieskaitē.

14. posma rezultāti: https://openkart.lv/lv/results/2024...
Sezonas kopvērtējums: https://openkart.lv/lv/results/2024...

Nākamais posms Bačiūnu kartodromā Šauļos svētdien, 6. oktobrī.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības